Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Školou povinní: Poznali byste tyhle celebrity jako malé děti?

24. února 2024 | 06:00

Září je neodmyslitelně spjato s návratem do lavic a čas od času nás přepadne jistá dávka sentimentu, kdy sedneme ke starým fotkám z dětství a připomínáme si, jak jsme vkročili do neznámé školské etapy života. Obdobně jsou na tom i celebrity, které s nostalgií vzpomínají na dětská léta strávená ve škole i mimo ni. Jak vypadaly slavné hvězdy jako malé děti? Podívejte se do fotogalerie!

Stylová i v totalitním režimu

I celebrity se občas retrospektivně poohlédnou za svou minulostí a připomenou si, jak vypadaly jako malé děti. Především česká supermodelka Daniela Peštová si připomíná dětství, zejména pak počátky modelingové kariéry. Na jejím instagramovém profilu se tak často objevují profesionální fotografie z devadesátých let, jimiž vzpomíná na ikonické módní atributy jako výrazné náušnice, smyslné, ale minimalistické mini šaty či natupírované vlasy, bez kterých to v tehdejší době zkrátka nešlo.

Jistý cit pro módu už měla jako malá dívenka, když do lavice zasedla v kožených šatech navrstvených na roláku nebo v růžovém topu s vysokým stojáčkem, na kterém se vyjímal svrchní oděv s roztomilým vzorem ovoce a květin. Dívčí model navíc ozvláštnila opulentním zlatým náhrdelníkem s kotvou. Styl ji tak doprovázel i v tehdejším totalitním režimu.

Tip na video: Podívejte se na rozhovor z Karlových Varů s Danielou Peštovou a Pavolem Haberou. 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Místo matematičky herečkou

V archivu zapátrala i oblíbená herečka Dana Morávková, která se pochlubila fotkou z dětství, na které dort se svíčkami prozrazuje oslavu druhých narozenin. „Fotka z doby, kdy jsem chtěla být matematičkou jako tatínek,“ připsala k půvabné fotografii.

Místo počítání ji to však nakonec odválo ke krasobruslení, následně pak k herectví. Je ale i vášnivou milovnicí kabelek, a tak ve spolupráci s tradičním českým výrobcem ELEGA pravidelně vytváří své nové kolekce těchto módních doplňků.

Z dětství peklo na zemi

Ne všem slavným hvězdám se ale dostalo spokojeného, klidného dětství a tepla domova. Své o tom ví americká herečka Demi Moore, která byla okolnostmi donucena předčasně dospět. Svého biologického otce nikdy nepoznala, opustil totiž její matku dva měsíce po svatbě, kdy Demi ještě nebyla na světě. Mužský vzor ale nenašla ani u svého otčíma, oporu neměla ani v matce.

Vzhledem k měnící se práci jejího nevlastního otce se nesčetněkrát stěhovali, a tak Demi neměla stabilní domov ani vztah se svými rodiči, kteří se místo jí věnovali alkoholu i hazardu. Matka byla na tom psychicky špatně natolik, že se několikrát pokusila o sebevraždu. Herečka ve své autobiografické knize Život naruby dokonce popisuje moment, kdy jí musela jako malá z úst vyndávat prášky.

Více o hereččině životě se dočtete v našem článku zde:

Abychom ale neskončily pochmurnou náladou, podívejte se do naší fotogalerie na dětské rošťáky, kteří tehdy neměli sebemenší ponětí o tom, že dobudou svět. Poznali byste je?

Autor: Žaneta Podlahová, Prostě fenomén