Středa 2. října 2024
Svátek slaví Olívie, zítra Bohumil
Oblačno, déšť 12°C

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

2. října 2024 | 05:00

Český a slovenský showbyznys je plný půvabných žen, jež oplývají nejen svým talentem, ale i neskonalým šarmem. A právě zrzavé známé krásky poutají tu největší pozornost i přesto, že některé z nich nemají rudé vlasy od přírody. Které ze slavných dam sluší „ohnivé“ kadeře nejvíce?

Jedna barva, mnoho podob

Zrzavá barva má mnoho různých odstínů, a pokaždé tak vyzní zcela jinak. Může mít měděnou podobu, ve které se mísí teplejší tóny, stejně jako u kaštanové zrzavé, ve které se ukrývají sofistikovanější tóny červené i hnědé. Leckdy mají ohnivé kadeře sluníčkový, zlatavý nádech, někdy spíše připomínají mix blond vlasů a decentní rezavosti. Ten dává nositelce do looku měkký, éterický vzhled.

Tip na video: Velký přehled podzimních trendů: Co sluší zralým ženám a co stylistka doporučuje ženám větších velikostí?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Zrzavé kamarádky

A právě takovým odstínem je nyní výjimečná půvabná herečka Hana Vagnerová. Zářila v něm na slavnostním křtu svého nového diáře, jenž vznikl ve spolupráci s její kolegyní a kamarádkou Petrou Nesvačilovou. K éteričnosti jí dopomáhaly nejen vlasy, ale také meruňková vzdušná blůzka s elegantní krajkou a prudce elegantní culottes kalhoty, které doplnila minimalistickými sandálky na podpatku. I Petra Nesvačilová vyniká zrzavými vlasy, jejich odstín je však o něco teplejší než ten Hančin a místy eskaluje až do hnědé barvy.

Jako by se tak narodila

Ačkoli je známá herečka a moderátorka Michaela Maurerová jednou z těch, které se se zrzavými kadeřemi nenarodily, padnou jí jako ulité. Spolu s pihami totiž tvoří přesvědčivý obraz pravé zrzky. Navíc podtrhují její prvorepublikový vzhled, který předvedla v několika seriálech.

Součástí image od počátku kariéry

Pro Jitku Schneiderovou jsou zrzavé vlasy jedním z charakteristických rysů a od začátku její kariéry jsou součástí jejího stylu. Často ji tak odlišovaly od ostatních kolegyň. Na společenské události herečka volí elegantní účesy, které podtrhují její jemné rysy. Podobně jako u Jitky jsou součástí charakteru Ani Geislerové, jež patří nejen mezi naše nejlepší herečky, představuje ale také módní ikonu, která je klenotem každého červeného koberce.

Slovenské divy

Nelze opomenout ani slovenské divy, zejména slovenskou herečku maďarského původu Vicu Kerekes. Její barva vlasů zcela odráží její smyslnost. Herečka se totiž proslavila mnoha nahými scénami a vysloužila si tak přízvisko sexbomby.

Jednou z výrazných slovenských ryšavých krásek je i herečka, moderátorka a sportovkyně Lenka Poláčková, dříve Vacvalová. Ačkoli se proslavila rolí v seriálu Soudkyně Barbara, nyní je známá díky extrémním sportům a vášni pro hory. Jako historicky první Slovenka totiž zdolala tento rok Mount Everest bez použití kyslíku.

Komu ještě lichotí zrzavé vlasy? Bezesporu herečkám jako Denisa Nesvačilová, Markéta Hrubešová či Ester Geislerová. Na ty nejhezčí zrzky se podívejte do naší galerie.

Autor: Žaneta Podlahová