Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hvězda VyVolených Vladko: Kam zmizel nejvýraznější účastník celé soutěže?

2. října 2023 | 06:00

Vladko Dobrovodský se před osmnácti lety stal pojmem, když jako první vyhrál reality show VyVolení. Prvenství obhájil také o osm let později, a díky soutěži si tak přišel na neskutečné peníze. Po soutěži se však na sebe snažil příliš neupozorňovat a před mediálním tlakem nakonec uprchl do zahraničí, kde žije dodnes.

Reality show VyVolení se u nás poprvé vysílala v roce 2005. Principem celého pořadu byl pobyt skupiny lidí v uzavřené vile, ve které byly rozmístěny kamery. Soutěžící tak neměli ani špetku soukromí. Diváci tak byli svědky opravdu silných emocí, vypjatých situací, ale také intimních chvilek. Vítězem se stal pak ten, koho si diváci nejvíce oblíbili.

Legenda Vladko

Z prvního ročníku si můžete pamatovat jména jako Regina, Petr Zvěřina nebo Emil. Jedno jméno však vynikalo mezi ostatními – Vladko Dobrovodský, který nakonec celou reality show vyhrál... Přestože to místy vypadalo, že ho z vily odvezou přímo do blázince. Jeho hysterické záchvaty byly denním chlebem celé reality show a jeho věta "já už na to nemám" zazněla snad v každém díle. Mezi nejdramatičtější scény celé první řady patří jednoznačně moment, kdy si Vladko po jednom ze svých emočních kolapsů ostříhal své dlouhé vlasy. 

Rozházené miliony

Vladko patřil mezi nejvýraznější postavy této reality show a jeho vystupování v ní ho nakonec dovedlo až na stupínek vítězů a za výhru získal jedenáct milionů korun. Jelikož se před soutěží živil jako kuchař, jeho velkým snem byla vlastní restaurace. K tomu však nikdy nedošlo, peníze údajně rozházel. Dobře mu nedělal ani mediální zájem o jeho osobu, a proto zmizel do Španělska, kde znovu pracoval jako kuchař, a na nějakou dobu se po něm slehla zem. 

Vše se ale změnilo v roce 2013, kdy se opět vrátil do vily a celou reality show VyVolení vyhrál znovu. Tentokrát na něj čekala výhra pět milionů korun, s ní prý zacházel už mnohem opatrněji. Nějakou dobu žil v České republice, klid zde ale nenašel, a odstěhoval se proto zpátky do zahraničí. O místě nynějšího pobytu Vladko Dobrovodský prozradil jediné, a to to, že je hodně daleko. Do České republiky se prý přijede občas podívat, aby navštívil svou matku. Jeho současný život je ale jinak jednou velkou neznámou.

 

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén