Neděle 22. září 2024
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 22°C

Adoptované děti celebrit. Kdo nemohl mít vlastní potomky nebo poskytl domov sirotkům?

  • Kdo se nebránil adopci?
    22. září 2024 | 05:00

    Každému se nesplní sen mít vlastní dítě, jiný rád nabídne zázemí a lásku opuštěným dětem v rámci pěstounské péče nebo adopce. Které hvězdy otevřely svá srdce a nabídly domov a lásku dětem, které samy neporodily?

    Ze zahraničních hvězd to není jen Angelie Jolie a Madonna a překvapivě také u nás má spousta našich celebrit osvojené děti. Pojďme si některé tyto rodiny představit, možná i vy sami uvažujete o adopci nebo pěstounské péči, tak neváhejte dlouho a vezměte si příklad ze slavných!

  • Nicole Kidman

    Nicole Kidman
    Autor: profimedia.cz
    Když byl příslušník scientologické sekty Tom Cruise ještě ženatý s herečkou Nicole Kidman, rozhodli se adoptovat dvě děti: Isabellu Jane a Connora Anthonyho. Důvodem bylo to, že se Nicole nepodařilo donosit dítě. Dvakrát potratila, pak šlo zase o mimoděložní těhotenství a nakonec ještě přišla o dítě před koncem manželství v roce 2001. Po rozvodu obě adoptované děti zůstaly u otce a po jeho novém sňatku oslovovaly „mami” Katie Holmes. Dcera Isabella později stejně jako její adoptivní otec propadla scientologické církvi. Nicol Kidman však nakonec do svého života přivítala dvě dcery, které jí odnosila náhradní matka. V roce 2010 se narodila Sunday, o dva roky později Faith.

     

    VIDEO: Bydlení Chantal Poullain v bytě s nádechem francouzského venkova

    Video se připravuje ...
    Bydlení Chantal Poullain v bytě s nádechem francouzského venkova • VIDEO: Videohub

  • Sharon Stone

    Sharon Stone
    Autor: profimedia.cz
    Také herečka Sharon Stone má adoptované děti. S exmanželem Philem Bronsteinem adoptovala syna Roana, další dva chlapce Lairda a Quinna si osvojila sama a nikdy svého rozhodnutí nelitovala. Herečka totiž zřejmě kvůli svému autoimunitnímu onemocnění prodělala 9 potratů a takové peklo by si žádná žena zažít nepřála. „Jednou jsem se zeptala syna Lairda, jestli si uvědomuje, jak moc ho miluji. Odpověděl mi, že ano, protože jsem si ho vybrala a vzala k sobě, takže ho musím moc milovat. Často si pouštím videa z doby, když byli synové ještě maličcí a vždycky mě to dojme. Tyto momenty jsou tak úžasné,“ sdělila médiím v jednom z rozhovorů.

     

     

     

  • Calista Flockhart

    Calista Flockhart
    Autor: profimedia.cz
    Představitelka Alla McBealové Calista Flockhart v roce 2001 sama adoptovala syna Liama a byla i u jeho narození. Později přibyl do rodiny také partner – a od roku 2010 manžel Harrison Ford.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Meg Ryan

    Meg Ryan
    Autor: profimedia.cz
    Oblíbená herečka Meg Ryan v roce 2006 adoptovala čínskou holčičku Daisy True. Doma už měla svého syna Jacka, v té době v pubertě, ale byla už rozvedená, proto se uchýlila k této možnosti. Dívence tehdy byly necelé dva roky. Dnes už je plnoletá.

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Madonna

    Na instagramu vypadá Madonna dokonale...
    Autor: Instagram
    O zpěvačce Madonně se ví, že kromě toho, že má své vlastní děti Lourdes a Rocca Ritchieho, adoptovala několik dětí z rozvojových zemí. V roce 2008 adoptovala Davida Bandu ze sirotčince v Malawi a o rok později ze stejné země Mercy James. V roce 2017 k nim ještě přibyla osiřelá dvojčata Estere a Stella, kterým je dnes 11 let.

     

     

     

     

     

    VIDEO: Madonna: Královna popu i skandálů. Samotný papež ji zakázal koncerty v Itálii

    Video se připravuje ...
    Madonna: Královna popu i skandálů. Samotný papež ji zakázal koncerty v Itálii • VIDEO: Videohub

  • Kristin Davis

    Kristin Davis
    Autor: profimedia.cz
    Hvězda seriálu Sex ve městě Kristin Davis si v roce 2011 osvojila holčičku jménem Gemma Rose, kterou vychovává sama jako svobodná matka. O pár let později k ní přibyl ještě chlapeček Wilson, kterého adoptovala v roce 2018.

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Angelina Jolie

    Angelina Jolie
    Autor: profimedia.cz
    Slavná herečka Angelina Jolie je známá tím, že adoptovala děti z rozvojových zemí. V roce 2002, když ještě byla s manželem Billym Bobem Thorntonem, adoptovala sedmiměsíčního chlapečka Maddoxe ze sirotčince v Kambodži. V roce 2006 k němu přibyla holčička Zahara ze sirotčince v Etiopii. Obě tyto děti pak adoptoval nový životní partner Angeliny Brad Pitt. S ním pak Angelina měla vlastní dítě, dcerku Shiloh. V roce 2007 Angelina adoptovala další dítě, a to tříletého chlapce jménem Pax ze sirotčince ve Vietnamu a později jej adoptoval oficiálně také Brad Pitt.

    V roce 2008 Angelina s Bradem čekala dvojčata a porodila syna Knoxe Léona a dcerku Vivienne Marcheline. Pokaždé fotky novorozených dětí prodávala za účelem charity na podporu osiřelých dětí. V roce 2014 se Brad a Angelina konečně vzali, ale moc dlouho jim manželské štěstí nevydrželo. Po nešťastném rozchodu s Bradem Pittem pak Angelina Jolie požádala o to, aby všechny děti měla ve výhradní péči ona. Jenomže boj o děti jen tak snadno neskončil a tahanice trvaly ještě hodně dlouho…

     

  • Sandra Bullock

    Celebrity, které se za své jizvy, nebo popáleniny nestydí
    Autor: Instagram sandra.bullock.official
    Herečka Sandra Bullock má také adoptované děti. Syna Louise Barda si osvojila v roce 2010 jako svobodná matka. V té době jí bylo 41 let. O pět let později pak k chlapci přibyla ještě dcera Laila. Sandra Bullock je na děti sama, její vztahy moc dlouho netrvaly a o poslední lásku přišla. Fotograf Bryan Randall, s nímž byla od roku 2015, loni zemřel na ALS.

     

     

     

     

  • Petr Novotný

    Petr Novotný s manželkou
    Autor: Foto: M. Pátek, F. Jirásek
    Z českých celebrit dítě adoptoval bavič Petr Novotný, který si po náročných byrokratických peripetiích s manželkou osvojil devítiletého Lukáše. Doma už měl tři vlastní děti.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    VIDEo: Jak bydlí zpěvačka Marta Jandová ve svém domě s malebnou zahradou?

    Video se připravuje ...
    Jak bydlí zpěvačka Marta Jandová ve svém domě s malebnou zahradou? • VIDEO: Videohub

  • Alice Nellis

    Hostem pořadu Kulový Blesk byla režisérka a scenáristka Alice Nellis.
    Autor: Blesk:Jakub Poláček
    Dvě adoptované děti má režisérka Alice Nellis, přičemž se jí podařilo jedno dítko adoptovat ze zahraničí. Chlapec se jmenuje Oliver, holčička Ella. Se svým třetím manželem, kameramanem Matějem Cibulkou, pak po letech neúspěšného snažení přivedla na svět vlastního syna Františka.

     

     

     

     

     

     

     

    VIDEO: Jak bydlí první česká Popelka Eva Hrušková s manželem Janem Přeučilem?

    Video se připravuje ...
    Jak bydlí první česká Popelka Eva Hrušková s manželem Janem Přeučilem? • VIDEO: Videohub

  • Hana Čížková

    Takhle bydlí Jana Rybníčková a Hana Čížková
    Autor: Blesk:MICHAL PROTIVANSKÝ / CZECH NEWS Michal Protivansky/CNC
    Zpěvačka Hana Čížková na adopci holčičky z domova čekala až do dospělosti svého syna Honzy. S manželem jim nebylo dopřáno mít druhé dítě, a tak se po letech rozhodli pro adopci devítileté holčičky z dětského domova. Bohužel měsíc poté její manžel zemřel na infarkt, a tak na výchovu dcery zůstala sama. Všechno ale dopadlo na jedničku, z dcery Jany je muzikálová zpěvačka a poznat svou původní rodinu netouží.

     

  • Veronika Žilková

    Veronika Žilková
    Autor: Blesk:Tonda Tran
    V pěstounské péči měla zasloužilá matka Veronika Žilková dvě další děti, a to sourozence Markétu a Honzíka, pro které si přijela do dětského domova. Poté, co jejich syn Cyril po zdravotních komplikacích, kdy mu byla transplantována bránice, přežil, Veronika se rozhodla pomoct dalšímu dítěti. A namísto jednoho si vzala hned dvě, protože nechtěla rozdělit sourozence. Bohužel v současné době není s Markétou ani Honzou v kontaktu, obě děti v dospělosti odešly žít si své vlastní životy.

     

     

     

     

     

  • Nela Boudová

    Tisková konference TV Nova: Nela Boudová
    Autor: Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER CNC / Martin Hykl
    O pěstounskou péči se zajímala také herečka Nela Boudová. Když už měla velké vlastní děti, přivezla si z dětského domova šestiletou holčičku Alexandru. Už dříve využívala možnost hostitelské péče a brala si k sobě domů děti z domova na víkend. Dívku Sašenku si Nela velmi oblíbila a zařídila si hned pěstounskou péči.

     

     

     

     

     

     

     

  • Lucie Benešová

    Lucie Benešová
    Autor: Blesk:CNC / Pavel Machan
    Také herečka Lucie Benešová s Tomášem Matonohou měli doma dítě v pěstounské péči. Prvního syna Luciána měla herečka s hercem Filipem Blažkem. S manželem Tomášem Matonohou má syna Štěpána a dceru Lauru, kterou porodila v roce 2012. Holčičku Sáru, která je dnes už dospělá, si Lucie s Tomášem brali z dětského domova v roce 2007.

     

     

     

     

     

     

     

Autor: Taťána Kročková
Klíčová slova:  děti, adopce, mateřství, sirotek, láska, rodina
Diskuse ke článku
.