Středa 18. září 2024
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Oblačno, déšť 18°C

Herečka Katka Pechová (37): Zažila šikanu v divadle, pere se s nemocí a moderuje, i když jí to zakazovali

Video se připravuje ...
Herečka Katka Pechová: Kvůli nemoci střev jsem plakala nad talířem jídla!
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
14. srpna 2024 | 05:00

Moc kudrnatá, moc vysoká na herečku. A moderovat? "Slibte mi, že to nikdy dělat nebudete," řekl jí profesor ve škole. Katka hraje i moderuje, snaží se o osvětu ve vnímání zdravých ženských těl na fotkách a otevřeně mluví o autoimunitní nemoci, která jí možná zkomplikuje touhu po miminku. 

Katka vzbudila loni poprask fotkou v plavkách, za kterou dostala spoustu negativních reakcí o troufalosti a sebevědomí. Letos ji sdílela znovu a názor má jasný:

„Přece nebudu říkat 'pardon, dám sem fotku v plavkách, snad vás to neurazí?’ My ženy přece máme třeba menstruační cyklus a k němu nafouklé břicho. Všichni by se měli spíš podporovat a radovat z toho, že je tělo zdravé.”

O tuhle osvětu se ostatně Katka snaží, své fotky neupravuje a vzpomíná i na dobu, kdy byla ve finále Miss, otevřelo jí to dveře do světa modelingu, ale neustálé narážky na „dvě kila dolů” ji o radost z téhle práce připravily.

„Od osmi let jsem chtěla moderovat, zkoušela jsem to na starém kazeťáku a v patnácti šla do místního rádia doma v Pardubicích žádat o práci,” vzpomíná Katka s úsměvem. Ve škole musela slíbit, že moderovat raději nebude a před třemi lety jí nebesa sama poslala nabídku na ranní vysílání v Hitrádiu City, kde má ve dvojici s Dominikem Vršanským velký úspěch. Jako herečka ale především září v Divadle Lucie Bílé, kde je nadmíru spokojená.

Jak si nejkudrnatější česká herečka upravuje vlasy a jaký manuál k tomu vydala a ještě chystá? Jak zvládá autoimunitní onemocnění střev, které komplikuje touhu po miminku a jak došlo na to, že si vzala „nejlepšího kamaráda”, Petra Pechu? Podívejte se na nové Holky na víně, nebo si poslechněte podcast na Spotify a dalších platformách.

Autor: Tereza Víchová
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...