Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Celebrity, které podlehly sektám: Kdo zažil skupinové orgie a kdo málem umřel hlady?

  • Celebrity a sekty
    5. září 2024 | 06:00

    Hledání podstaty života a potřeba někam patřit se nevyhýbá ani slavným lidem. Především rozervané duše umělců a bohémů hledají své místo v životě, a často sednou na lep zdánlivě líbivým a smysluplným argumentům vůdců sekt. Ti své ovečky snadno vtáhnou do sítí různých společenství, jejichž cíl vychází často jen z obecných pravd a pseudonáboženských či filozofických mouder. Kdo z celebrit podlehl takovému volání a stal se příslušníkem známých sekt, které lidem vymývají mozky?

  • Michelle Pfeiffer chtěla žít z prány

    Michelle Pfeiffer
    Autor: profimedia.cz
    Slavná herečka Michelle Pfeiffer jednu dobu velmi štědře podporovala jedno z mnoha breathariánských hnutí a sypala jim nemalé peníze. Sama pak uznala, jakou hloupost udělala. Breathariáni usilují o to, aby člověk nepotřeboval ke svému životu žádnou potravu a živil se jen z prány, vzduchu a sluneční energie. Myšlenka je to hezká, leč nereálná. Spousta lidí se tak vzdala úplně všeho a přivodila si vážné zdravotní problémy, v krajních případech také smrt. „Měli nade mnou velkou kontrolu. Nežila jsem s nimi, ale stále jsem k nim chodila. Po celou dobu jsem platila nemalé sumy peněz, takže mě v podstatě finančně zruinovali. Jako by mi úplně vymyli mozek,“ uznala herečka v jednom z rozhovorů pro média.

     

    VIDEO: Nejslavnější hollywoodské páry: Brad a Jennifer vs. Brad a Angelina

    Video se připravuje ...
    Nejslavnější hollywoodské páry: Brad a Jennifer vs. Brad a Angelina • VIDEO: Videohub

  • Hnutí Hare Krišna zneužívalo děti

    George Harrison
    Autor: profimedia.cz
    Zájem o východní filozofii a náboženství projevil také kytarista slavného seskupení Beatles George Harrison. I když byl vychován jako katolík, zalíbil se mu hinduismus a nakonec se stal členem jedné odnože hnutí Hare Krišna. Na tom by nebylo nic až tak špatného, kdyby společně s Johnem Lennonem do sekty nevráželi spoustu peněz a svá slavná jména, což bylo nakonec to jediné, co ostatní členy hnutí doopravdy zajímalo. Když Harrisonovi všechno došlo, úplně ho to zlomilo. Tato sekta se totiž nebránila ani pedofilnímu zneužívání dětí na dětských pobytech.

     

     

  • Nikdy neodpustila otci

    Glenn Closeová
    Autor: profimedia.cz
    Herečka Glenn Closeová, známá například z filmu Osudová přitažlivost, žila jednu dobu v sektě nazvané Kult morálního znovuvyzbrojení. Pod vliv této skupiny se dostala už v dětství díky svému otci, kterému to nikdy neodpustila. Sektu na začátku druhé světové války založil americký evangelický kněz Franklin Buchman, svého času velký obdivovatel Adolfa Hitlera.

    „Od sedmi do dvaadvaceti let jsem žila ve Švýcarsku u Ženevského jezera. Celé dlouhé roky poté jsem nemohla věřit vlastním instinktům. Nutili nás cítit se provinile kvůli každé podle nich nepřirozené touze. Nesměli jsme dělat téměř nic. Od základu nám diktovali, jak se očekává, že budeme žít, co budeme říkat i co budeme cítit. Dost mě to poznamenalo,“ svěřila se herečka v jednom rozhovoru pro Hollywood Reporter. Netajila se ani tím, že dlouhá léta trpěla nočními můrami.

     

    VIDEO: Meryl Streep: Poslední klasická hollywoodská herečka?

    Video se připravuje ...
    Meryl Streep: Poslední klasická hollywoodská herečka? • VIDEO: Videohub

  • Duhová rodina bez elektřiny

    Winona Ryder
    Autor: profimedia.cz
    Herečka Winona Ryder známá z filmů jako Střihoruký Edward, Narušení nebo Věk nevinnosti se přiznala k tomu, že už jako dítě byla členkou Rainbow Family, což byla jedna odnož hnutí Hippies. I když to zní slibně, asi to nebyl žádný med. A mohou za to její rodiče, kteří žili na pozemku bez elektřiny a dalších technických vymožeností odmítaje systém a konzumní společnost. Pokud by v tom nebyla další úskalí, dnes by to leckomu prospělo.

    Sourozenci Patricia a David Arquette, kteří jsou oba herci, žili jako děti rovněž bez elektřiny a bez vody. Sekta připomínala utopickou společnost snažící se o soulad života s přírodou. Jenomže jak Patricia přiznala ve svém životopise, rodiče to nebyli zrovna ukázkoví. Matka děti mlátila a otec bral drogy a pil.

     

  • Skupinové orgie a sex s dětmi

    Rose McGowanová
    Autor: profimedia.cz
    „V dětství mě varovali, abych nikdy nenosila lak na nehty, ať prý Bůh vidí všechnu tu špínu za nimi schovanou,“ svěřila novinářům herečka Rose McGowanová, známá svou rolí Page v kultovním seriálu Čarodějky. Její rodiče totiž patřili k sektě Děti boží, jejíž zakladatel parafrázoval Bibli, jak se mu zlíbilo, a byl tak posedlý sexem, že v této sektě zneužíval ženy i děti, včetně toho, že pořádal skupinové orgie. Naštěstí otec herečky prozřel a včas tuto nezdravou skupinu s dcerou opustil.

     

     

     

     

    VIDEO: Michael Jackson - Nespočet plastických operací a obvinění ze sexuálního obtěžování dětí. Jak žil Král popu?

    Video se připravuje ...
    Michael Jackson - Nespočet plastických operací a obvinění ze sexuálního obtěžování dětí. Jak žil Král popu? • VIDEO: Videohub

  • Fanatický stoupenec scientologie

    Tom Cruise
    Autor: profimedia.cz
    A kdopak je nebláznivějším a nejfanatičtějším stoupencem scientologické církve? Uhodl by to každý, je to Tom Cruise. Toho ke scientologům přivedla první manželka Mimi Rogers, ta čtvrtá, Katie Holmes, se s ním však kvůli sektě rozvedla a zakázala mu styk s jejich dcerou Suri. Jenomže není jediný, mezi scientologickou sektu se hlásil také John Travolta, manželka legendárního Elvise – Priscilla Presleyová, Kirstie Alley z Kdopak to mluví, nebo Nancy Cartwrightová, která namluvila hlas Barta Simpsona. Protože Bartův hlas použila i k propagaci znělky scientologické církve, sklidila za to velkou kritiku. Scientologii ale propadla i spousta dalších známých hereček a herců. Zkrátka a dobře, scientologie mezi herci rozhodně vede a je považována za jednu z nejbohatších sekt na světě.

    Některé myšlenky scientologické církve zní zajímavě, ale v zásadě bývají její představitelé obviňování z toho, že umí dokonale lidem vymývat mozky. Cílem sekty, která existuje už od roku 1952, je dosažení duševní čistoty bez použití léků a drog a jsou také proti násilí. To vše se jeví jako velmi sympatické, ale v sektě je spousta dalších úskalí. Členové věří v mimozemšťany a rozlišují různé duševní úrovně, nechávají se diagnostikovat přístrojem a podstupují auditing, který můžeme považovat za určitou formu psychoterapie. V zásadě jsou neustále pod kontrolou a pomocí dodržování přísných pravidel se snaží být „lepšími lidmi”.

    Církev však souvisí i s manipulací, nucením žen k potratům, zneužíváním a bitím nižších členů církve. Ti, kteří z církve odešli, však nikdy o skutečných praktikách sekty nepromluvili, protože veškeré záznamy se nahrávaly a sekta tak má proti nim spoustu kompromitujících materiálů, kterými jsou bývalí členové umlčeni.

     

  • Český herec u mormonů

    Tomáš Krejčíř
    Autor: profimedia.cz
    Mormonské církvi podlehl český herec a moderátor Tomáš Krejčíř, který se svou druhou ženou Petrou vlastní síť klinik estetické a plastické chirurgie. Díky manželce pak po dvaceti letech z Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů odešel. Léta v sektě ho stála peníze a zřeknutí se vína a čaje, vrátit by se dle svých slov nechtěl.

    Členkou mormonské církve je například i autorka série Stmívání Stephenie Meyers.

     

     

     

     

  • Kanye West jako rasista

    Kanye West
    Autor: profimedia.cz
    Do sekty se zapletl i kontroverzní rapper Kanye West, bývalý manžel Kim Kardashian, se kterou má čtyři děti. Tento černoch, který se netají svými antisemitskými a rasistickými výroky proti bělochům, byl jednu dobu členem sekty Národ Islámu povyšující černochy na pány tvorstva. Podle názorů členů sekty byli běloši vyrobení v laboratořích v rámci experimentů a Alláh je mimozemšťan, který vyhladí všechny bělochy a černochy odveze na jinou planetu.

     

     

     

     

     

Autor: Taťána Kročková
Klíčová slova:  sekty, vip, celebrity
Diskuse ke článku
.