Sobota 14. září 2024
Svátek slaví Radka, zítra Jolana
Zataženo, déšť 9°C

15 celebrit s nejvyšším IQ. Kdo předčí i Einsteina? Neuvěříte, kdo skončil na 1. místě

  • Kdo má nejvyšší IQ?
    28. srpna 2024 | 06:02

    I když se nevěnují vědě, ale umění, jejich inteligence dosahuje hodnot IQ předních vědců, například Alberta Einsteina nebo Stephena Hawkinga. Řeč je o hercích a zpěvácích, kteří mají talentů na rozdávání. Které ze světových i našich celebrit zkrátka patří mezi ty nejchytřejší? Možná budete zjištěnými výsledky překvapeni.

  • IQ nad 130

    Emma Watson
    Autor: profimedia.cz

    Jodie Foster IQ 132

    IQ 132 má slavná herečka Jodie Foster (61), která se naučila číst a psát ve 3 letech. Je členkou Mensy. Za výkony ve filmech Znásilnění a Mlčení jehňátek získala Oscara. Vystudovala anglickou literaturu a umění. Má dva syny, a žije v registrovaném partnerství s Alexandrou Hedisonovou, její předchozí partnerkou byla Cydney Bernard.

    Emma Watson IQ 138

    Herečka Emma Watson (34), která si zahrála Hermionu ve filmech o Harrym Potterovi, má IQ 138, což není také zrovna málo. Vystudovala anglickou literaturu, psychologii a filozofii, stala se vyslancem dobré vůle OSN a bojuje za rovnost pohlaví.

  • IQ nad 140

    Shakira IQ 140

    Zapomenout nesmíme ani na Shakiru, která kromě své sexy vizáže a roztančených ladných křivek, ukazuje i své vysoké IQ 140. Perfektně ovládá hned několik světových jazyků, sama si píše texty svých písní, za něž získala mnohá ocenění, věnuje se humanitární práci a stala se zástupkyní UNICEF, byla i členkou týmu poradců bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy pro vzdělávání hispánských obyvatel, a založila vzdělávací nadaci Barefoot Foundation pro děti v Kolumbii, na Haiti a v Jihoafrické republice.

    Natalie Portman
    Autor: instagram.com
    Natalie Portman IQ 140

    IQ 140 má herečka Natalie Portman (43). Kromě toho, že ji proslavila řada úspěšných filmů, vystudovala psychologii na Harvardu a další kurzy na Hebrejské univerzitě. Ovládá několik světových jazyků včetně hebrejštiny, protože má židovské předky. Její otec je izraelský lékař zaměřující se na reprodukční lékařství, a jeho rodiče, tedy prarodiče Natalie, zahynuli v koncentračním táboře Auschwitz-Birkenau. Herečka je čerstvě rozvedená a má dvě děti.

    David Duchovny IQ 147

    IQ 147 má představitel agenta Muldera v kultovním seriálu Akta X David Duchovny (64). Vystudoval anglickou literaturu na univerzitách Princeton a Yale, a kdyby se na to nevykašlal, měl by i doktorát za práci s názvem Magie a technologie v současné poezii a próze. Je rozvedený a má dvě děti.

  • IQ nad 150

    Kate Beckinsale IQ 152

    Velmi vysokým IQ 152 se může pyšnit Kate Beckinsale (51), která vystudovala na Oxfordu francouzskou a ruskou literaturu. Znát ji ale spíše můžete z filmů Pearl Harbour nebo třeba Van Helsing. Kromě toho se věnuje tvůrčímu psaní a za své povídky a básně získala už řadu ocenění. Je rozvedená a má dceru.

    Sharon Stone
    Autor: profimedia.cz
    Sharon Stone IQ 154

    Další herečkou s vysokým IQ je Sharon Stone (66), která se proslavila především filmem Základní instinkt. Vystudovala dějiny umění a literaturu. Dvakrát byla vdaná, netají se vztahy se ženami, adoptovala tři syny i babičku a její IQ je 154.

    Mayim Bialik IQ 155

    IQ 155 má herečka Mayim Bialik (48), která má i české kořeny. Zahrála si v seriálu Teorie velkého třesku, a ve filmech hrála už jako dítě. Herectví ale není její jedinou životní profesí, tato dáma toho zvládá opravdu hodně. Vystudovala Yale a Harvard, kde si udělala doktorát v oblasti neurověd, studovala i hebrejštinu a židovská studia, hraje na několik hudebních nástrojů, je veganka a podporuje etické zacházení se zvířaty, přirozený porod i domácí vzdělávání. Kromě toho píše knihy. Je rozvedená a má dvě děti.

    Geena Davis IQ 158

    Herečkou s IQ 158 je Geena Davis (68), známá například z filmu Thelma a Louisa. Vystudovala herectví a chemické inženýrství, v roce 2009 se účastnila kvalifikace v lukostřelbě na Letní olympijské hry v Sydney. Je členkou Mensy, počtvrté vdaná a má tři děti, z toho jedny dvojčata.

  • IQ nad 160

    Lisa Kudrow
    Autor: instagram.com
    Lisa Kudrow IQ 160

    Mezi chytré ženy s IQ 160 patří herečka Lisa Kudrow (61), která je nejvíce známá ze seriálu Přátelé jako Phoebe. Vystudovala také biologii a osm let se věnovala výzkumu léků proti bolestem hlavy. Je vdaná a má syna.

    Matt Damon IQ 160

    Stejné IQ 160 jako Stephen Hawking má údajně herec Matt Damon (53). I když nedokončil studium Harvardu, stal se velmi úspěšným hercem, producentem a scenáristou, umí vydělat velké peníze a věnuje se charitě. Je ženatý a má tři děti.

    Ashton Kutcher IQ 160

    Dalším oblíbeným hercem s podobným IQ 160 je Ashton Kutcher (46), který má dokonce i české kořeny. Kvůli modelingu nedokončil biochemické inženýrství, které chtěl studovat proto, aby vynalezl lék pro svého nemocného bratra, ale to mu nakonec nijak nechybělo k dalšímu sebeprosazení v životě. Proslavil se jako velmi úspěšný herec, s někdejší manželkou, herečkou Demi Moore, založili organizaci na ochranu práv dětí. Má dvě děti a je podruhé ženatý.

    Dolf Lundgren IQ 160

    IQ 160 má také herec Dolf Lundgren (66). Ovládá několik jazyků, vystudoval chemické inženýrství a proslavil se jako herec akčních filmů, v nichž se objevovalo bojové umění. V současné době je potřetí čerstvě ženatý, z prvního manželství má dvě dcery. V roce 2020 se mu po pěti letech vrátila rakovina ledvin.

  • Rowan Atkinson IQ 178

    Rowan Atkinson
    Autor: profimedia.cz

    Příliš vysoké IQ člověka často vyřazuje z běžného života, a tak se stává fanatickým vědcem, podivínem, nebo třeba komikem, který si umí udělat legraci sám ze sebe. Spousta herců, kteří hrají převážně komediální role, patří právě mezi ty s velmi vysokým IQ. Důkazem toho je například Rowan Atkinson (69), představitel legendárního Mr. Beana, který poprvé vstoupil na televizní obrazovky v roce 1989. IQ Rowana Atkinsona má hodnotu kolem 178. Ten dnes žije s o 26 let mladší partnerkou, britskou komičkou Louise Ford, a po dvou dětech z předchozího manželství, se ještě před 7 lety, na stará kolena stal znovu otcem.

  • James Woods IQ 184

    James Woods
    Autor: čsfd
    Obří IQ odhadované kolem 184 má americký herec a producent James Woods (77). Kromě toho, že se proslavil jako herec, má i doktorát z politologie. Jeho životem prošla spousta žen, v současné době je potřetí ženatý.

     

Autor: Taťána Kročková
Klíčová slova:  celebrity, inteligence, vip, hollywood
Diskuse ke článku
.