Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tereza Kostková: Přesně vím, co budu dělat na Velikonoce, a nestává se mi to moc často

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
5. dubna 2023 | 06:00

Terezu Kostkovou (46) jste si jistě oblíbili jako skvělou moderátorku StarDance, ale jistě ji mnoho z vás vidělo i na divadelních prknech. V Komorním divadle Kalich má totiž spoustu představení a s celou řadou z nich se chystá v létě pod Žižkovskou věž. Těšit se můžete na jednu úplnou novinku!

„My to máme čerstvě po premiéře, dneska to hrajeme asi po třech týdnech, za chviličku si to jdeme zopakovat. Hráli jsme to jednou na zájezdu, dvakrát v Praze. Vážně se bavíme v čase čtvrté páté reprízy, v době, kdy budeme na letní scéně, už budeme mít zase odehráno víc a jinak. Takže ono to hodně potřebuje diváka, hodně si to s ním musí sednout, ale zatím ti lidé teda reagují krásně, protože tím, že my hrajeme pokaždé jinou postavu, my nevyprávíme ten příběh jako jedinec jako v těch ostatních hrách, tak si to musí doskládat vlastně ten divák. Nemůže u nás čekat, že přijdeme podruhé říct nějakou další informaci, tu totiž přinese zase jiná postava v jiné paruce, ale je to strašně zábavné. Pro nás samozřejmě také, protože hrajeme extrémně jiné typy, než jsme. Takže taková fakt i pro nás crazy věc, až trošku jako parodie těch lidí a současně to bohužel ukazuje současnou odtažitou společnost. Ty kanceláře dělají tu osamělost lidí, jak je každý fakt strašně sám. V podstatě neslyší jeden druhého, ono to má takový spodnější tón, ale je to taky fakt prvoplánová řachanda v tom nejlepším slova smyslu. Takže uvolnit se pod letní scénou – ideální Za dveřmi kanceláří,“ rozvyprávěla se Tereza o nové komedii.

A jelikož se nová komedie stejně jako další hry bude odehrávat v rámci Prima hvězdného léta, tak mě zajímalo, jaké léto je pro herečku tím prima létem. „Podívejte se, já jsem divadelnice od narození, odmala, pila jsem to opravdu s tím pověstným mateřským mlékem. Takže pro mě to, že tam to divadlo v létě je, je prima, ale je opravdu prima, že tam je tak jako občas na večer a pak si tam sednout a dát si víno – a je prima mít i volno. Takže já to mám ráda, že je to takové prostřídané, a ti lidé, kteří mají volno, na nás přijdou nebo přijedou, to je prostě fajn. Takže je prima mít humor, zábavu, legraci, ale i třeba bazén, prosecco a nedělat nic, i to po tom roce potřebujeme, myslím, všichni.“

Pokud chcete vědět, co bude dělat Tereza o Velikonocích, na co se moc těší, ale jen tak se jí to nepovede a co pro ni znamená jaro, poslechněte si náš rozhovor.

Video se připravuje ...