Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eva Pavlová na setkání s Orlandem Bloomem v českých barvách. V čem dalším zaujala?

27. března 2023 | 16:00

Eva Pavlová vnesla se svou novou funkcí první dámy na Hrad svěží závan a za pár dní si vydobyla vedle svého chotě, prezidenta Petra Pavla, velmi silnou pozici. Tu zaujímá svou vřelostí, dobrosrdečností a sociální empatií, jež se vlévá do jejích aktivit podporou samoživitelek, vzdělávání či rovnosti práv žen. Kromě toho zaujímá svou silnou pozici i v módě, kdy si podmanila český lid natolik, že je dychtivý po jejích dalších, nově vynesených modelech. Kterými zaujala v poslední době?

Moderní, svěží a přirozený. Tak popsala návrhářka Štěpánka Pivcová, která se stala etablovanou stylistkou prezidentského páru, módní styl první dámy. Přimíchejme k těmto označením jejího vkusu skrytou symboliku oddanosti, energie, sebejistoty, moudrosti či tradice a máme tu módní koktejl čiré sofistikovanosti. Ten předvedla na zahraničních cestách i při setkání s vyslancem dobré vůle UNICEF Orlandem Bloomem. Vynesla totiž elegantní modely v tónech růžové, modré i červené. A právě barvy jsou atributy nesoucími skrytou symboliku.

Video se připravuje ...
První dáma Eva Pavlová v Polsku: Dostala i brož v ukrajinských barvách • VIDEO: Blesk Zprávy - Vojtěch Jandera

Exkluzivní krejčovina

Na setkání s charismatickým hercem, se kterým prezidentský pár hovořil o dopadech války na Ukrajině negativně působících na děti, zvolila Eva Pavlová kalhotový kostýmek v červené barvě. Model z dílny návrhářky Kateřiny Geislerové odrážející exkluzivní krejčovinu byl opřen o dvouřadé asymetrické sako a kalhoty s modrými lampasy. Jak designérka sama popisuje - vysoce elegantní kalhoty jsou dokonalé pro všechny typy postav, a to vzhledem k vysokému pasu, zkráceným nohavicím a nažehleným předním pukům, které opticky prodlužují, a tedy zeštíhlují siluetu. Sako perfektně podtrhuje ženské křivky a barevnost celkového modelu pak vyjadřuje jistou oddanost státu a tradičnost vzhledem k použitým barvám trikolóry.

Důstojná barevnost

Červený kostým z dílny Kateřiny Geislerové zvolila i na návštěvu Polska. Tam mimo jiné reprezentovala i v něžných, decentně růžových šatech se tříčtvrtečními rukávy, jež byly dekorovány bílými lemy. Šly tak ruku v ruce s bílým asymetrickým límcem, který byl dominantou tohoto modelu. Šaty v lady délce pak doplnila lodičkami s ostrou špičkou a minimalistickým kabátem v námořnické modři. Růžová spolu s kombinací růžové a modré jsou tak prozatímními poznávacími symboly první dámy.

Okázalá róba

Na nedávném plesu Hradní stráže však vynesla model ve svěžím, slavnostním zlatavém tónu, ve kterém jsme první dámu ještě nespatřili. Šaty z dílny české návrhářky Beaty Rajské se vyjímaly metalickými odlesky i rafinovaným střihem a dodaly jí do tváře mladistvý vzhled. Dlouhé večerní doplnila psaníčkem značky ANNALAB, pro kterou je charakteristické kvalitní zpracování hovězí kůže.

Na její nedávné modely se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová