Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jitka Schneiderová: Moje dcera je můj nejlepší parťák pro život

Video se připravuje ...
VIDEO: Linda Štrobachová
12. září 2022 | 06:00

Pomaličku polehoučku dorůstá nová generace synů a dcer známých českých osobností. Některé se chtějí vrhnout do společnosti spolu s rodiči a kráčejí v jejich šlépějích, jiní se zatím schovávají, neobjeveni. Na Schwarzkopf Elite model look se objevila se svou dcerou Sofií Annou (16) herečka Jitka Schneiderová (49) a rozhodně by mohla soutěžícím směle konkurovat.

Jitko, co podle vás dělá člověka krásným?

Esprit, vyzařování, charisma, dobrý záměr v životě a laskavost.

Čím vás člověk na první pohled upoutá, ať je to muž nebo žena?

Asi jsou to první oči, to co z nich vyzařuje, jestli je v nich život.

Jak pro vás osobně krása důležitá?

Otázka je co, je to krása. Máme tu fyzickou, duševní a to se musí rozdělovat. Určitě lahodí oku, když někdo vypadá hezky, ale v mém věku je rozhodně podstatnější to, co z něho jde, o čem přemýšlí a co má v hlavě.

Vy jste dneska přišla se svou dcerou, ta vám vyrostla do krásy, když o ní mluvíme?

Ano, hezky si to nakombinovala holčička.

Je to teď vaše oblíbená sparing partnerka na akce?

Je a i v životě kamarádka. Já nemám moc ráda potírání role rodičů, ale dostala se do věku, kdy se to přiblížilo ještě jiným dimenzím, kdy nám je spolu strašně dobře, máme stejné nápady, energii na věci, odpočívání, dokážeme se spolu domluvit a je nám fajn.

Když se připravujete na akci, uděláte si z toho takový společný holčičí den i s přípravou?

Šaty pro Sofii zapůjčil Zoltán Toth a šperky Janja Prokič, moji kamarádi, kteří byli moc hodní, že ji sem takhle oblékli. Já jsem spolupracovala s Honzou Pokorným, který mě navedl na tenhle krásný sametový kostým z Red Valentina a jako ambasadorka Bvlgari jsem na dnešní speciální večer, kterých je pár v roce, dostala zapůjčené šperky.

Jaké nejdražší šperky jste měla kdy na sobě?

Myslím si, že letos ve Varech. Bvulgari mi poslalo z centrály překrásného hada s celou rodinou. To jsou takové malé radost, je to bonus k naší práci. Vím, že v životě jsou mnohem důležitější věci, ale je to hezké, když si to můžeme užít a ta šperkařská práce je také někde vidět.

Jakou hodnotu měl tedy ten šperk, a jak jste se v něm cítila, nebála jste se o něj?

My ceny neříkáme, ale musím říct, že jsem byla překvapená, na to jak to bylo velké, že to bude těžké. Ale ten způsob, jak byl vyrobený, prostě nádherně splynul s vaší kůží a ten pocit, který jsem si mohla vychutnat na chvilku, byl jedinečný. Žádný šperk mi takový pocit předtím nepřinesl.

Kalhoty na slavnostní příležitost nejsou úplně běžné u žen, oblékáte je raději než šaty?

Já ráda oblékám, co mi sedí a nemám to vůbec rozdělené, mám ráda oboje.

Když se ještě vrátím k létu, měla jste příležitost, jet si někam odpočinout?

Měla jsem hodně pracovní léto, ale zároveň jsme vyjížděli na výlety a do hor a tím, že bylo horké léto, tak jsem vůbec neměla potřebu odjíždět k moři nebo někam letět letadlem, se kterými to letos v létě nebylo úplně jednoduché. Byla jsem šťastná, že jsem vyjela kousek za hranice a u nás a bylo to skvělé.

Když mluvíte o pracovním létě, znamená to, že se můžeme těšit na něco, v čem vás uvidíme?

Ano, můžete, všechno to vyjede až v lednu!

Víc neprozradíte?

Nějaké seriály pro Českou televizhi, také se připravuje jeden film, kde se budu víc hýbat, ale já to už nerada říkám, protože nám covid zrušil tolik věcí, tolik je toho odloženého, že si říkám už jenom: „Tak uvidíme!“

Video se připravuje ...