Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Máša Málková riskuje život mezi žraloky a velrybami

Video se připravuje ...
VIDEO: Linda Štrobachová
12. července 2022 | 06:00

Máša Málková (38) je herečka, kterou můžete znát nejen z různých televizních seriálů. Naposledy se objevila ve filmu Miluji tě modře. Okatá herečka má už dvacet let velkou vášeň pro potápění a i letos hodlá vypravit se na dobrodružnou misi do Afriky!

Mášo, co znamená pro návštěvníky, když se řekne Hvězdné léto?

Krásně strávený večer, protože je tu připravena spousta hezkých komedií, na některé se chystám sama. Na co mohu pozvat a co máme s kolegy, se kterými to hrajeme, moc rádi, je komedie Woodyho Allena Sex noci svatojánské v režii Jakuba Nvoty a pak Čas pod psa, který hrajeme s Terezkou Kostkovou a Sandrou Černodrinskou už hodně dlouho. Je to opravdu moc hezké a těšíme se do tohoto krásného prostoru pod Žižkovskou věží.

Máte ráda Žižkov jako takový?

Je to čtvrť plná všeho možného, opravdu si tady něco najde každý. Já jsem Karlínská, takže tunelem jsem na Žižkově za chvilku a je mi tu hezky, trávím tu docela hodně času.

Karlín je tedy v Praze ta vaše srdcovka?

Strávila jsem v něm asi nejdelší část svého života, tak bych řekla, že asi ano.

Jak si představujete to svoje prima léto?

Hezké počasí, houpací síť natažená mezi stromy na zahradě, klid od všeho, za čím se člověk žene celý rok, a úplně vypnout.

Máte na léto cestovatelské plány, nebo hodně práce?

Budu hrát pod Žižkovskou věží, pak také na letní scéně Divadla Ungelt a pak budu pendlovat mezi chalupou a Prahou a na dovolenou pojedu až na konci léta.

Máte už jasnou představu o tom, kam to bude?

Už dva roky to bylo odkládáno, tak doufám, že to konečně vyjde. Chci si splnit svůj celoživotní sen a pojedu se potápět a plavat s velrybami do Afriky.

To je úžasné, takže potápění je vaším koníčkem?

Už asi dvacet let.

Velryba je tedy takový jediný sen ohledně toho, co byste chtěla vidět pod hladinou?

Toho, co se člověku pokaždé nepoštěstí vidět, když se potápí, je mnoho. Dvakrát jsem viděla hejno mant a to bylo úžasné, od té doby na to vždycky čekám a doufám, že se mi to znovu poštěstí, ale ta velryba, to je prostě sen.

Není to nebezpečné? Přece jen je to obrovský tvor. Je důležité dodržovat nějaká speciální pravidla?

Jedeme tam za kamarádem, který tam žije a fotí do různých časopisů a věnuje se tomu celý život, takže ten nás proškolí. Já jsem nikdy tak velikou rybu nepotkala pod vodou, takže budu asi sama docela překvapená.

Vaše dovolenkové destinace se tedy odvíjejí od toho, kde se dobře potápí?

Přesně tak, tak by se to dalo říct.

Byla jste někdy třeba na korálovém útesu v Austrálii?

Chystala jsem se tam, protože tam shodou okolností také žila kamarádka, ale vždycky mi to vyšlo takhle do léta, protože jsem přes rok zkrátka nenašla aspoň ty tři týdny, aby se to vyplatilo. Touhle dobou v létě tam vždycky táhnou takové ty nebezpečné a velmi jedovaté medúzy, a to nechcete riskovat.

Je ještě nějaká destinace, na kterou máte zálusk?

Je jich hodně, ale chtěla bych se vrátit znovu na Kubu do Jardines de la Reina, to je takový podvodní park, kde jsou hodně žraloci, a to pro mě byl neskutečný zážitek, který bych si ráda zopakovala.

Velryby, žraloci... Zatím vás ještě nic neodradilo od toho, se k nim potápět?

On je to opravdu zážitek, když pod vodou něco tak velkého vidíte, protože většinou se vidí maximálně tak korálové rybičky. Já jsem opatrná a je důležité mít respekt.

Video se připravuje ...