Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Perličky z vyhlášení Elite Model Look: Daniela Peštová zachránila kolabující vítězku

31. srpna 2022 | 12:05

Praha a Pražský hrad se včera zaplnily krásnými lidmi v nádherných róbách, protože jako tradičně se ve Španělském sále konalo finále Schwarzkopf Elite Model Look. Tentokrát to ale bylo přece jen trochu jiné, po patnácti letech jsme totiž hostili světové finále. Vítězství jsme sice nevybojovali ani v jedné kategorii, ale rozhodně se není za co stydět, večer se nesl v pompézním duchu od A až do Z.

V osm hodin večer se otevřely brány Španělského sálu a dovnitř začaly proudit celebrity v plném lesku. U fotostěny hned u vchodu se pomalu začala tvořit fronta, protože jak praví mrav, každá celebrita by měla aspoň na jednu fotku zapózovat, aby se blýskla v nádherných šatech a špercích, které valné většině na slavnostní večer zapůjčili slavní designéři a oděvní značky. „Je to takový krásný bonus k našemu povolání. To, že si párkrát v roce můžeme připadat takhle krásné, i když to není ta nejdůležitější věc na světě, každá žena se ráda blýskne,“ svěřila se Jitka Schneiderová, které včera dělala garde její dcera Sofie Anna, a obě vypadaly nádherně. Daniela Peštová prozradila, že šaty, které oblékla, jsou její vlastní, že je už měla několikrát na sobě a že jde v duchu udržitelnosti.

Zatímco finalisté se tetelili nervozitou v backstage, v předsálí se podávaly bublinky, které celou hodinu, než začal hlavní program, hostesky pilně doplňovaly na počkání. Pokud jste ovšem zatoužili po nealkoholickém nápoji, byl personál zaskočen. V každém případě to byla asi jen drobná muška na celé té parádě. Šéf modelingové agentury Elite Model Management Saša Jány přiznal, že na světovém finále bylo mnohem víc práce než jakýkoli jiný rok. „Na poslední chvíli nám třeba onemocněl zpěvák, tak jsme museli jednat rychle,“ popisoval.

Video se připravuje ...
Topmodelka Denisa Dvořáková: 16 let na vrcholu! • VIDEO: Markéta Reinischová

V hledišti výkon finalistů na módním mole hodnotila nejen mezinárodní porota, ale i obrovské množství osobností, takže není divu, že nervozita finalistů musela být v maximálních hodnotách. Jak by se vám chodilo před Dagmar Havlovou, Terezou Maxovou, Danielou Peštovou, Paľo Haberou, Zuzanou Stivínovou, Jitkou Schneiderovou, topmodelkami Denisou Dvořákovou, Michaelou Kociánovou a mnoha dalšími?

Večerem provázel Adam Pavlovčin alias Adonxs, který zároveň představil svou nejnovější tvorbu. O jedinečný hudební zážitek se postarala operní pěvkyně, mezzosopranistka, sólistka v Semperoper Dresden Štěpánka Pučálková. Na hudbě večera spolupracovali DJ Nobody Listen, Unique Quartet a skladatel Jan Šikl. Představili se i vynikající tanečníci, bývalá sólistka baletu Monte Carlo Markéta Pospíšilová a bývalý sólista baletu Národního divadla v Praze Michal Štípa. Scénu pro tuto světovou událost navrhl uznávaný scénograf Marek Cpin. Režie světového finále se ujala talentovaná Jana Burkiewiczová.

Vyhlášení se neobešlo bez vln emocí. Obálku rozbalila Daniela Peštová, ta předtím dala finalistům tři rady do života. První z nich je vedla k tomu, aby se řídili intuicí a poslouchali svůj instinkt. Aby si vedli deníček, protože je dobré si pamatovat i malé detaily, jež se časem vytrácejí. A do třetice – aby nikdy nezapomínali, ať už budou kdekoliv na světě, dávat vědět svým rodičům, jak se jim daří. Poté už vyhlásili výherkyni mezi ženami, a to Majdu John Peter z Jižního Súdánu a vítězem mezi muži se stal Španěl Sergi Shan. Při jejich první vítězné promenádě se mísily v jejich obličejích všechny emoce světa. Na konci mola dívka klesla k zemi pod tíhou pocitů, když jí najednou došlo, že se jí to nezdá a opravdu vyhrála celosvětovou soutěž. Daniela Peštová přispěchala na pomoc a v tento dojemný okamžik pomohla Majdě z podlahy a objala ji.

Z Pražského hradu všichni spěchali do restaurace SaSaZu v pražských Holešovicích, kde už čekal další program. Všichni byli pořádně hladoví a asijské speciality, které kolovaly mezi stoly, mizely nenávratně z talířů. Šampaňské teklo proudem, ale kolem jedné hodiny ranní se začal prostor pomalu vyprazdňovat a žádná divoká jízda se nekonala. Gratulace patří nejen vítězům, ale i všem zúčastněným a pořadatelům.