Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vanda Chaloupková: Dovolená v Americe mě zruinovala, jeli jsme prohrát prachy do Vegas

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
21. července 2022 | 06:00

Herečku Vandu Chaloupkovou (31) si můžete pamatovat díky seriálům Ulice nebo Slunečná, nyní ji uvidíte také v kině ve filmu Prezidentka. Teprve dva dny před premiérou filmu se vrátila z měsíční dovolené v USA, kde byla se svým novým přítelem Honzou.

Jak dlouho trvá výběr šatů pro speciální příležitost, jakou je premiéra filmu?

Asi pět minut, protože jsem to začala řešit až po návratu z dovolené, a to bylo před dvěma dny. Ty šaty mi byly posílány z Moravy, takže jsem si teprve včera vyzvedla balíček na poště – a naštěstí mi sedly!

Kdo vám je z té Moravy posílal?

Našla jsem si je u firmy With Soul Without Pressure (WWO), protože už předtím jsem šaty od nich viděla na kolegyni na jiné premiéře, našla jsem si je na Instagramu, napsala jsem jim, jestli by mi nepůjčili šaty, a oni mi je půjčili. Jsou pohodlné jako pyžamko a jsem za ně strašně šťastná, protože v těchhle vedrech jsou ideální.

Tak šaty byly rychlovka... Co třeba dneska, jako dlouho jste se připravovala?

Asi vaše čtenářky moc nepotěším, protože líčení mi trvalo asi dvacet minut, líčila jsem se sama. Dámy z Bioorganiky mi nabídly, že mě namalují, ale já jsem si říkala, že se raději nalíčím sama, protože si chci dát doma v klidu oběd a mít pohodičku. Na vlasy jsem šla ke Karlovi Zikmundovi, takže jsem po obědě musela odpočívat na břiše, abych si to nerozcuchala. Šaty jsem na sebe hodila během minuty, takže jsem měla naprosto pohodový, příjemný a pomalý den a vůbec jsem se nestresovala. Je totiž rozdíl mezi filmovou a divadelní premiérou. U té filmové už se nedá nic změnit, takže je zbytečné se stresovat.

Viděla jste kousek filmu, nebo to bude pro vás také premiéra?

Já jsem ho úplně náhodou viděla včera celý. S Rudou Havlíkem, režisérem, jsem byla pozdravit dámy na Ladies Night a domluvili jsme se, že se podíváme jenom na kousek a půjdeme domů. Nakonec to skončilo tak, že jsme stáli u sloupu celý film a nemohli jsme odejít. Potřebovali jsme si to asi odžít, takže dneska už jsem se přišla jenom bavit.

Jste tam v nezvyklé roli bodyguardky, stejně nezvyklé, jako je role ženy prezidentky…

Proč je to ale tak nezvyklé? Mně to třeba hrozně vadí, že jsou ženy v těchto pozicích tak hrozně nezvyklé.

Chtěla byste v čele našeho státu ženu?

Proč ne? Vždyť je dokázáno, že žena v kolektivu zvyšuje kvalitu té dané instituce.

Co by podle vás měla mít taková žena, aby se prosadila?

Přesně to, co Aňa, měla by být krásná, chytrá, vtipná, věrná, férová.

Dokážete si sama sebe představit v takovém úřadě?

Ne, to nechcete, vždyť já ani neumím mluvit při rozhovoru.

Kdybyste se do téhle role náhodou dostala, co by bylo první, co byste změnila?

To je strašně těžká otázka, nechce se mi úplně zabíhat do politiky a nevím, co všechno je a není špatně. Já bych se chtěla nechat hýčkat, ale to bych asi potřebovala být královna, a ne prezidentka. Koupala bych se v mléce, nechala bych se masírovat a někdo by mě mohl krmit hrozny, to by mě bavilo.

A přitom v tomhle filmu na začátku vypadáte jako ranařka spíš než královna. Boxujete v reálném životě?

Musela jsem se kvůli tomuhle filmu naučit. Ruda mi zavolal, že pro mě má roli, a mimochodem mi řekl, ať se naučím boxovat.

Chytlo vás to?

Já jsem trénovala tři čtvrtě roku, a dokonce jsem odjela do Thajska trénovat. Nikdy předtím jsem bojové sporty nedělala a nikdy mě nenapadlo je zkusit. Zjistila jsem, že je to velmi nabíjející a lepší než psychoterapeut. Prostě se vymlátíte do pytle nebo do trenéra.

Na co se při premiérách nejvíc těšíte – na párty, nebo atmosféru?

Těším se na svou rodinu a přátele a doufám, že se jim bude film líbit.

Jste nervózní z ohlasů posléze?

Miluji kritiku a potřebuju ji, myslím si, že je důležitá pro všechny, aby se mohli někam posouvat. Včera jsem si všimla obrovského podbradku, který mám na plátně, a když mi to i někdo řekne, že tam je, tak si to vezmu k srdci a začnu dělat face jógu. Ona totiž na podbradek opravdu dobře funguje, což by se mohlo hodit i jako super tip pro vaše čtenářky! Už včera se byla podívat Daniela Sodomová, která je producentka a scenáristka na letní scéně Musea Kampa a byla sponzorkou včerejší Ladies Night, a tu jsem poprosila, aby mi napsala elaborát hned po zhlédnutí filmu. No a dostala jsem ho!

Bylo to vesměs pozitivní?

Ano, samozřejmě tam byly z její strany různé dramaturgické postřehy, jak by to ona napsala trochu jinak nebo co by ona jako divák ráda viděla, ale to jsou samozřejmě subjektivní postřehy. Jinak ale byla nadšená.

Teď jste se tedy z jedné dovolené vrátila a už vás jiná nečeká, nebo jak to máte na léto vymyšleno?

Myslím si, že po dovolené v Americe na další nemám. Až tam mi došlo, jak je to drahé, a byla to doposud moje nejdražší dovolená. Letos v létě to bude ale spíš chalupa chata, kterou rekonstruujeme, a pak bude dost práce s hraním a natáčením.

Jak dlouho jste v té Americe pobyla? Stála délka dovolené aspoň za tu dálku, kterou jste urazili?

Byli jsme tam měsíc, takže myslím, že ano. Týden jsme strávili v New Yorku, pak jsme se přemístili do Kalifornie. Převážně jsme byli v LA, navštívili jsme národní parky, viděli medvědy, byli na pár dní v poušti. Jeli jsme do Vegas prohrát prachy, pak jsme se vrátili na gay pride, ta u nás trvá dva dny, v LA trvá měsíc, takže to byla velká paráda. Pak už jsme se přesunuli k moři, chodili běhat a tak.

 

Video se připravuje ...