Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vojtěch Vodochodský: Táta je na mě pyšný. Nevadí mu, že se neživím vařením jako on

Video se připravuje ...
VIDEO: Linda Štrobachová
14. srpna 2022 | 06:00

Herec Vojtěch Vodochodský (28) je jednou z mladých tváří, které se budou objevovat v novém seriálu Dobré zprávy na Primě. Pokud je vám to jméno povědomé, nemýlíte se. Tatínkem Vojty je známý kuchař Ivan Vodochodský (59). Ten prý svého syna k plotně nenutil, ale to neznamená, že se ničemu nepřiučil.

Vojtěchu, je pravda, že budete v některém z nových projektů TV Prima?

Ano, od září nastupuji do Dobrých zpráv, budu hrát takovou, dá se říct, negativní postavu. Seriál bude mít premiéru na podzim, já do něho vstupuji o něco později. A jak název napovídá, je to z prostředí natáčení zpráv.

Myslíte si, že tahle role vám pomůže v tom, ještě více se zviditelnit?

Myslím si, že to bude výrazná role, bude průběžná, jen nevím, jak moc prostoru dostane, protože se to teprve rozepisuje. Teď jsem měl projektů víc, třeba Ivetu, kde jsem hrál Sépéšiho, mělo to docela mediální pozornost. Na Primě je to zatím jeden projekt, tak uvidíme, co bude dál.

Co na vaši kariéru herce říká taťka – že nebudete u plotny jako on?

Táta je pyšný, stejně jako já na něj. Naše cesty se, co se práce týče, před několika lety rozdělily, protože jsem si řekl, že bych měl jít svou cestou a udělat si svou kariéru. To se stalo, úplně bez jeho pomoci, a tak jsem i teď díky tomu mohl přijmout nabídku od Primy, kde je i táta.

Táta tedy chtěl, abyste pokračoval v jeho šlépějích?

Mluvil jsem spíš obecně o natáčení a o herectví. Co se vaření týče, do toho mě nikdy netlačil, protože sám moc dobře ví, že je to řehole, stejně jako herectví. Je to stresující práce, která je velmi nejistá.

Vařit umíte?

Troufám si říct, že ano, ale tím, že teď bydlím a žiju sám, tak mě to samotného jen pro sebe nebaví. Když už vařím, tak pro více lidí a pak to rozdám po kamarádech stejně tak, jako to dělá táta.

Když chcete udělat dojem, co je váš majstrštyk?

Špagety carbonara. Ono se to zdá být jednoduché, protože tam není mnoho surovin, ale namíchat správné množství parmazánu a vybrat správnou pancettu je taky umění.

Jak si zatím užíváte léto?

Přiznám se, že jsem zatím moc nikde nebyl. Tedy teď jsem byl na výšlapu v Krkonoších, a to bylo moc příjemné. Moc rád bych stihnul ještě nějakou dovolenou, tak snad se mi to poštěstí. Je složité to skloubit s pracovními termíny.

Když se řekne ideální dovolená, co si pod tím představíte?

Je to možná trochu ostudné, ale pro mě ideální dovolená je v all inclusive a vyvalit se na pláž. Samozřejmě se člověk podívá i na nějaké ty památky a okolí, když už tam je.

Nejste tedy moc dobrodruh, spíš plánovač?

Jsem takový pasivní plánovač a většinou se přidám k někomu v partě.

Co nesmí chybět ve vašem kufru na dovolené?

Nabíječka na telefon, telefon a peněženka a pak se dá zařídit úplně všechno.

A co si nejčastěji zapomínáte?

Paradoxně peněženku. Mohla jste si možná všimnout, že se do kapes moc nevejde, tak se obávám, že ji někde nechám a za chvíli ji někdo najde někde ležet.

Ztrácíte ji často?

Já ji spíš zapomínám, neztrácím. Když ji někde nechám, tak se vždycky najde nějaká dobrá duše, která mi ji vrátí.

Jste připraven na to, že se stanete slavným a budete mít všude zástupy fanynek a nebudete vědět, co si s nimi počít?

Mám s sebou takové skládací košťátko a takhle to budu odhánět. Ne, to se nestane, sláva je pomíjivá a v tom našem malém českém rybníčku je to dost proměnlivé a bez dlouhého trvání.

Máte nějakou vysněnou roli? Třeba Jamese Bonda?

Nikdy jsem neměl takovou ambici. Baví mě role, které jsou vrstevnaté, a to, když jste v dobrém týmu lidí a je kvalitní scénář. Teď se mi jeden takový velký projekt podařil, ale nesmím o tom ještě mluvit. Bude to moc hezká role a nějak jsem se typově zařadil do záporných rolí, což se hraje dobře, je to trochu divácky nevděčné, ale já to mám rád.

Čím si to vysvětlujete, že jste vnímán jako negativní postava?

To mi řekněte vy. Asi mám v sobě nějakou takovou energii.

A princ by se vám nelíbil?

Ne, to je pro mě role, kterou bych nikdy hrát nechtěl. Bojím se, že by to bylo moc jednotvaré, hrát takového klaďase.

Video se připravuje ...