Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Slavné ženy, které se rozhodly pro život bez dětí. Jaký je jejich důvod?

  • Slavné ženy, které se rozhodly pro život bez dětí. Jaký je jejich důvod?
    19. července 2022 | 06:00

    Spousta žen po dětech touží, ale najdou se i takové, které v dětech nevidí smysl svého života. Zkrátka se rozhodly, že jejich život je skvělý i bez potomků, a mají náš respekt. Které slavné dámy jsou bezdětné a proč na tom nehodlají už nic měnit?

    Mít, či nemít dítě – to je svobodné rozhodnutí každé ženy, za které by rozhodně neměla být kritizována. Tyto celebrity se rozhodly pro život bez dětí a často jim bylo vyčítáno, že jsou sobecké, protože upřednostňují práci před rodinou. Jenže ony mají své důvody, se kterými se netají. Máte to tak i vy?

  • Kim Cattrall (65)

    Kim Cattrall
    Autor: profimedia.cz

    Představitelka nezapomenutelné Samanthy ze Sexu ve městě je své nejvýraznější roli podobná víc, než si myslíme. Nikdy neměla problém najít si partnera, dokonce byla třikrát vdaná, ale touhy po dítěti se vzdala, když jí bylo třicet. V té době zrovna nechodila s nikým, s kým by toužila mít děti, a nechtěla skončit jako svobodná matka. "Děti jsou fajn, ale jen na krátkou dobu. Jsou zábavné a rozkošné, ale stejně mě z nich vždycky začne bolet hlava," uvedla herečka v rozhovoru.

     

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Matky milují i ničí • VIDEO: Videohub

     

  • Jennifer Aniston (53)

    Jennifer Aniston
    Autor: profimedia.cz

    Neustálá pozornost médií, která se zaměřovala na její vztahy a na skutečnost, že nemá děti, oblíbenou herečku přestala bavit. "Na ženy je vyvíjen tlak, aby se staly matkami, a když se jimi nestanou, tak se na ně nahlíží jako na pokažené zboží. Možná mým účelem na této planetě není se rozmnožovat. Možná jsem tu kvůli něčemu jinému," prohlásila.

     

  • Oprah Winfrey (68)

    Oprah Winfrey
    Autor: profimedia.cz

    V dětství byla Oprah zneužívána a v pouhých čtrnácti letech otěhotněla. Dítě však krátce po porodu zemřelo. To byl jeden z důvodů, proč se rozhodla děti nemít, a svého rozhodnutí nikdy nelitovala. Tato myšlenka u ní byla však zakotvena už v raném dětství, kdy její kamarádky snily o mateřství a přemýšlely nad jmény, která svým dětem dají. Oprah toužila být politickou aktivistkou, která bude pomáhat ostatním.

    Video se připravuje ...
    Co si myslí celebrity o manželství pro všechny či zrušení práva na potrat? • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

  • Renée Zellweger (53)

    René Zellweger
    Autor: profimedia.cz

    Herečka se nikdy netajila tím, že po dětech netouží. Daleko důležitější pro ni je kariéra a ráda se prostě stará jen sama o sebe. "Nemám pocit, že pro to, abych byla šťastná, musím mít děti," uvedla představitelka nezapomenutelné Bridget Jones v rozhovoru pro magazín Us Weekly.

  • Winona Ryder (50)

    Winona Ryder
    Autor: profimedia.cz

    Herečka prožila několik romantických vztahů, ale žádný z nich nevedl k dětem. Možnost mít děti ze svého života nikdy nevyloučila, ale časem dospěla k názoru, že je vlastně nepotřebuje, a nechtěla pro dítě obětovat svou kariéru. "Když jsem o tom mluvila se svým tátou, řekl mi, že jsou i jiné způsoby, jak učinit děti součástí svého života. Měl pravdu, raduji se třeba z dětí svého bratra," řekla.

  • Helen Mirren (76)

    Helen Mirren
    Autor: profimedia.cz

    Od roku 1986 žije s partnerem režisérem Tylorem Hackfordem, který má dva syny z předchozího manželství a po slavné herečce děti nechtěl, což Helen jen uvítala. "Miluji děti. Jsou legrační a roztomilé, ale zkrátka jsem je nikdy nechtěla," uvedla. Svého rozhodnutí prý litovala v životě jen jednou, a to na dvacet minut, když sledovala film Rodičovství.

    Video se připravuje ...
    Meryl Streep: Poslední klasická hollywoodská herečka? • VIDEO: Videohub

  • Kylie Minogue (54)

    Kylie Minogue
    Autor: profimedia.cz

    Na australskou zpěvačku čekalo v životě mnoho nástrah. Nejenže si prošla nešťastným vztahem, ale musela navíc i bojovat s rakovinou. Přestože měla ve svém životě mnoho mužů, u žádného z nich necítila, že by s ním děti chtěla. Nechtěla skončit jako svobodná matka, a tak se rozhodla děti prostě nemít.

  • Dita Von Teese (49)

    Dita von Teese
    Autor: profimedia.cz

    Královna burlesky Dita Von Teese své tělo a svou práci miluje natolik, že i to byl jeden z důvodů, proč neotěhotněla. "Nikdy jsem netušila, že má práce bude takhle vzkvétat. Kdybych otěhotněla, tak bych určitě zvažovala možnost stát se matkou, ale rozhodně se necítím méněcenná jenom kvůli tomu, že děti nemám," uvedla.

  • Anastacia (53)

    Anastacia
    Autor: profimedia.cz

    Zpěvačka trpí Crohnovou chorobou a před několika lety prodělala rakovinu. Kvůli těmto potížím po dětech ani netoužila. Když se jí rakovina vrátila, naději na potomky pohřbila úplně. "Když jsem byla mladší, tak jsem děti chtěla, později jsem si ale řekla, že to už nehrozí. Necítím se být méně ženou, protože nemám dítě. Cítím se ženštěji díky tomu, že jsem silná v tom, co dělám a co si myslím. Nepotřebuji vidět sama sebe ve tváři svého dítěte," řekla.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.