Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mazanice, nebo umění? Neuvěříte, za kolik se prodávají obrazy celebrit

5. srpna 2022 | 06:00

Jsou talentovanými herci a celý svět je zná především díky jejich výkonům na stříbrném plátně. Některé světoznámé celebrity ovšem skrývají i jiný talent, který nedávají tolik na odiv. U některých je to možná moudré, u jiných je to docela škoda, protože se štětcem a barvami jim to jde opravdu dobře.

Nedávno se zvedla vlna zájmu kolem Johnnyho Deppa. Ne ta vlna zájmu, která šla ruku v ruce s velmi detailním pohledem do soukromí jeho a jeho bývalé manželky, ale ta, která informovala, že herec a hudebník prodal svou první kolekci umění a vydělal na tom doslova balík v rámci milionů. Možné je, že se svezl na nebývalé solidaritě, kterou mu jeho fanoušci prokazovali během celého rozvodového procesu. Umění provází Deppa už od malička, ale až nyní se odvážil jít s kůží na trh. Na stránkách Never Fear Truth se tak můžete zařadit do on-line aukce jeho obrazů, které mu během pár hodin po spuštění aukce vydělaly miliony.

Video se připravuje ...
Portrét ženy v průběhu času • VIDEO: Archív

Herec tvoří obrazy na pomezí pop artu a street artu a svou první kolekci nazval Friends and Heroes, tedy přátelé a hrdinové. Na obrazech jsou tak vypodobněny známé osobnosti, které ho ovlivnily během života a s nimiž navázal spolupráci či přátelství, a idolové, ke kterým celý život vzhlíží. Nejsem žádný umělecký kritik a nedokážu posoudit, zda jeho umění má opravdu tak vysokou hodnotu, ale pokud jsou za to lidé ochotni zaplatit…

Johnny není jediným umělcem, který potřebuje štětec a barvy k tomu, aby vypustil páru a dal volný průchod fantazii. Múza políbila i další známé osobnosti, jejichž díla se prodávají v různých galeriích, ale zdaleka nedosahují takových sum při prodejích jako ta Deppova. Ceny většiny děl se pohybují v desítkách, maximálně stovkách tisíc.

Prohlédněte si ve fotogalerii díla celebrit a udělejte si sami názor na to, jestli se minuly povoláním. U takové Paris Hilton je možné všechno a i její „umění“ bylo k vidění na výstavě v galerii!