Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

5 tipů na výlety v Rakousku, které hravě zvládnou i děti. Tyhle si nesmíte nechat ujít!

11. srpna 2022 | 06:00

Léto se překulilo za svou půlku a vy chcete ještě někam vyrazit? Vydejte se k sousedům do Rakouska, které je jako stvořené pro pěší turistiku. Máme pro vás tipy na trasy v Salcburském Saalachtalu, které zvládnete i s dětmi.

Rodinný region Salcburský Saalachtal najdete na západě Rakouska mezi obcemi Lofer, Unken, St. Martin a Weißbach, které spojuje řeka Saalach. Máme pro vás inspiraci na výlety, které si tam určitě nenechte ujít.

Vítejte v době kamenné

Navštivte stezku Steinzeit-Erlebnisweg, která je inspirována dobou kamennou a najdete ji v oblasti Vorderkaser s přírodními koupališti. Dvoukilometrová trasa má 6 herních stanovišť.

Výšlap na vrchol Grubhörndl

Co by to bylo za dovolenou v Rakousku bez výšlapu? Vydejte se na vrchol Grubhörndl do výšky 1747 mnm. Cestou nahoru vás okouzlí nádherná příroda, rustikální salaše a pasoucí se krávy. Túra vám zabere přibližně tři a půl hodiny a zvládnou ji i děti.

Rakousko
Autor: Rakouská národní centrála

Vodopády za odměnu

Vyjeďte lanovkou do oblasti Almenwelt Lofer a vydejte se po stezce k vodopádu. Během túry na vás budou čekat interaktivní zastávky, díky kterým si zpříjemníte cestu, a čtyři vyhlídkové vrcholy. Líbit se vám budou přehrady Almsee a Rote Marmorsee. V turistické vesnici Unken si zase udělejte výlet k vodopádu Staubfall, který je 200 metrů dlouhý.

Adrenalin pro děti

V přírodním parku obce Weißbach bei Lofer se nachází nízko položený lanový park Natur Parkour. Na děti všech věkových kategorií zde čeká 10 zábavných stanovišť. V horolezecké vesnici najdete i novou via ferratu Gams Kitz. Ta je ideální pro rodiny s dětmi od 5 let i pro začátečníky.

Náš tip:

Využívejte na svých toulkách návštěvnickou kartu Salzburger Saalachtal Card, která nabízí spoustu výhod. Například se díky ní bezplatně vyvezete lanovkou do oblasti Almenwelt Lofer nebo využijete přeshraniční turistický autobus AlmErlebnisBus.

‍Dovolená na statku

Pokud budete hledat ideální místo k odpočinku po výšlapu, vyberte si rakouské salaše. Ty vám zaručí dovolenou bez davů turistů, v klidném prostředí a především v bezprostřední blízkosti přírody. Z mnoha statků můžete rovnou vyrazit na cyklistický či turistický výlet po dobře vyznačených stezkách.

Farmáři vám rádi poradí, jaká místa se vyplatí navštívit, a navíc vás pohostí kulinářskými specialitami, které pocházejí z jejich produkce. Pochutnáte si třeba na čerstvém sýru, právě sklizené zelenině a mase z volného chovu. Mimo to nabízejí venkovské statky často i soukromý wellness, kde můžete relaxovat ve vířivce, sauně, parní lázni nebo si dopřát masáž.

Rakousko je ráj pro děti
Autor: Rakouská národní centrála

Náš tip na výlet:

Vydejte se na trasu Alpwanderung Nova, která vede po panoramatické stezce na Gantakopf s výhledem na Vallülu na konci Montafonu. Dáváte raději přednost jízdě na horském kole? Vyberte si Alpe Nova Tour 1. Ze St. Gallenkirchu pojedete po úseku silnice označeném jako cyklostezka k budově Maisäß Garfrescha. Následně budete pokračovat do údolí Novatal a na Alpe Nova v nadmořské výšce 1 730 m.

Autor: REDAKCE