Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Štěpánka Fingerhutová z Devadesátek: Svlékání ve filmu se nebráním

Video se připravuje ...
VIDEO: Linda Štrobachová
27. dubna 2022 | 06:00

Štěpánka Fingerhutová (25) je herečka, která je už docela ostřílená, ale možná jste ji nejvíce zaznamenali právě v seriálu Devadesátky, kde hrála mladou prostitutku. Je to žena mnoha talentů, ale jak přiznala, tanec je jediná disciplína, ve které opravdu pokulhává.

Štěpánko, jaká je vaše beauty rutina?

S rutinou mi pomohla Marcelka z Natinuelu, která mi ukázala produkty, které mi nesmírně vyhovují. Já si myju dvakrát denně obličej, ráno a večer, pak se namažu krémem, každý den používám opalovák, to je důležitá věc. A to je asi všechno. A odličuji se vždycky, ať se děje, co se děle, to je také důležité.

Je vám přece jen pětadvacet. Jsou ovšem vaše vrstevnice, které už podstupují různé zkrášlovací zákroky. Je něco, co byste nikdy nepodstoupila?

Zatím nemám nic v plánu, ale je fakt, že jsem si nedávno našla první šediny, tak se možná za chvilku budu přehrávat do starších rolí, než hraju teď. Ale je pravda, že když jsem sem přišla, tak jsem Marcele řekla, že už potřebuji přestat používat věci na akné a potřebuji něco na vrásky.

Vás trápilo akné?

Hrozně, prožila jsem si s tím své, vím, jaké to je, když člověk není spokojený se svou pletí. Naštěstí se mi dobrou kosmetikou – a asi i věkem – srovnala.

Pleť máte super, co tedy zabralo vám – jak byste poradila?

Těžko říct, abych mohla poradit, co jim zabere, ale u mě to bylo tím, že jsem se o pleť začala starat. A taky asi jsem z toho vyrostla. Každopádně jim držím palce, protože vím, jak je nepříjemné mít na obličeji něco, s čím se necítíte dobře.

Říkala jste, že šediny vám možná dopomohou ke starším rolím, ale vy vypadáte velmi mladě. Dostáváte nabídky na mladší postavy?

Většinou se mi to ještě naštěstí stává, že když přijdu na casting na šestadvacetiletou roli, tak mě posílají domů, že jsem na to moc mladá.

Na vašich sociálních sítích se zdá, že jste velká světoběžnice, hudebnice, herečka – je vůbec něco, co vám nejde?

Tancovat!

To byla velmi rychlá odpověď. Takže ve StarDance vás nikdy neuvidíme?

Jestli ano, tak to se hodně zasmějete, protože to fakt neumím.

Co vás teď čeká zajímavého?

Čeká mě natáčení filmu Děti Nagana, rodinný film z devadesátého osmého roku. Nejdříve ze všeho mě ale diváci mohou vidět v novém seriálu Chlap, který běží na Nově, v těchto dnech se tam poprvé objevím.

Nedávno skončil seriál Devadesátky, který byl zřejmě dost přelomový v tom, že si vás lidé asi hodně všimli. Nebo se pletu?

Rozsahově to určitě nebyla největší role, ale překvapilo mě, jak to z toho vylezlo. My jsme tam byly jen dvě holky, takže to bylo dost výrazné. Mně se seriál moc líbil a hodně o něm lidé mluví, což je fajn.

S vaší dětskou tváří byla prostitutka docela překvapivá, jak jste na to reagovala, když jste nabídku na roli dostala?

Šla jsem na konkurz už s tím, že to bude prostitutka, ale už v dialogu na casting bylo patrné, že to nebude taková ta prostitutka na první dobrou. To by mě možná asi nebavilo ani hrát. Ve výsledku jsem se nemusela ani svlékat a mohla jsem si to zahrát po svém, což bylo super.

Svlékání v rolích se bráníte?

Nedá se to takhle říct jednoduše. Určitě se tomu úplně nebráním, ale snažím se nad tím přemýšlet.

Je nějaká role, kterou byste odmítla?

Asi nějakou, se kterou bych morálně nebo politicky nesouhlasila, to bych odmítla asi určitě.

Máte nějaké cestovní plány?

Chtěli jsme jet o Velikonocích do Londýna, ale na poslední chvíli nám někdo vyfouknul letenky, takže se doma debatuje, kam poletíme místo toho.

Video se připravuje ...