Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 návyků, které mají ženy s dokonalou pletí: Naučte se je taky!

  • 27. září 2021 | 06:00

    Každá z nás touží po dokonalé, krásné pleti bez kruhů pod očima, pupínků a vrásek. Faktem ale je, že abyste takovou pleť měla, nesmíte se spoléhat na zázračné produkty, ale sama na sebe. Bez toho, že změníte svou každodenní rutinu, to totiž bohužel nepůjde. Jaké jsou základní kroky žen s bezchybnou pletí?

  • Dokonale se odličují

    Autor: shutterstock.com
    Bez každodenního odličování skvělé pleti nedosáhnete. Nezáleží ale jen na tom, že se odlíčíte, ale také na tom, čím a jak se odličujete. Pokud používáte nejrůznější pleťová mléka nebo micelární vodu, jeden tamponek nestačí. Pokožku ošetřujte tak dlouho, dokud uvidíte, že na tamponku zůstávají zbytky make-upu. Ideální je odličovat se přípravky na bázi oleje nebo olejem samotným. Vážou na sebe mastnotu z líčidel a odlíčí vás opravdu dokonale. Z pleti je ale nezapomeňte stáhnout pleťovou vodou nebo tonikem.

     

     

     

  • Mažou se ve správný čas

    Autor: shutterstock.com
    Bez ochranné bariéry v podobě denního a nočního krému krásné pleti nedosáhnete. Co ale dělají ženy s krásnou pletí jinak? Krém aplikují bezprostředně po očištění pleti nebo hned, jakmile vyjdou ze sprchy. Vlhkou pokožku má totiž produkt větší šanci udržet hydratovanou, pružnou a šťavnatou, a to je přesně to, co chcete.

     

  • Nesahají si na obličej

    Autor: shutterstock.com
    V průběhu dne byste se měla vyvarovat toho, že se dotýkáte obličeje. Snadno se na vaši pleť dostanou nečistoty z rukou, což vede k ucpávání pórů a tvorbě pupínků, ale zhoršujete si také vrásky a stíráte ráno nanesené líčení.

     

  • Nepoužívají příliš mnoho make-upu

    Autor: shutterstock.com
    Čím víc produktů na sebe nanesete, tím hůř se pokožce dýchá a tím větší škodu napácháte. Příliš mnoho líčidel je pro pleť zátěž a na každý den nepotřebujete tak dokonalé líčení jako na slavnostní večer. Volte lehký BB krém nebo make-up, zapudrujte jen ta místa, která to potřebují, a celkový efekt dotáhněte tvářenkou.

     

  • Pijí tak, jak mají

    Autor: Profimedia.cz
    Ženy s krásnou pletí moc dobře vědí, že klíčem k zářivé pokožce je, aby byla hydratovaná. Proto dodržují pitný režim. I když jediné, po čem ráno toužíte, je káva, zkuste si ji o půl hodinky posunout a den nastartujte zeleninovým smoothie nebo sklenicí vlažné vody s citronem. V průběhu dne potom dostatečně pijte. A samozřejmě nekuřte a s alkoholem to nepřehánějte.

     

  • Nenastavují tvář teplu

    Autor: shutterstock.com
    Nejsou to jen sluneční paprsky a solária, co ohrožuje kvalitu vaší pleti. Ve skutečnosti pro ni není dobrý žádný zdroj velkého tepla. Pokožka se tak vysušuje a ztrácí svou elasticitu. Ke krbu nebo ohni se raději otočte zády a vlasy si vysoušejte studeným vzduchem. Ostatně pomůžete tím nejen své pokožce, ale i vlasům samotným.

     

  • Pravidelně používají peeling

    Autor: Shutterstock
    Během dne se vaše pokožka sama vyčistí, a zbaví se tak 50 milionů mrtvých kožních buněk. Pokud tedy používáte peeling jen tehdy, když si náhodou vzpomenete, děláte velkou chybu. Pleť je potřeba ošetřovat pravidelně, ideálně jednou týdně, aby měla šanci být zářivá a vstřebávat do sebe všechny ty zázračné látky, které se jí pomocí krémů, masek a sér snažíte dodat. Vybírejte si jemné peelingy určené na pleť obličeje a ideálně takové, které mají přírodní složení.

     

  • Nezapomínají čistit také štětce

    Autor: shutterstock.com
    Kosmetické štětce jsou naprostým rájem pro množení bakterií. Po každém použití byste je proto měla "přestříknout" dezinfekčním sprejem určeným na štětce a pravidelně jednou týdně byste je měla vyprat. Použít můžete speciální šampony na štětce, ale stejně dobře vám poslouží i jakýkoliv šampon na vlasy bez silikonů. Pokud tuto štětcovou hygienu nebudete dodržovat, hrozí vám výsev pupínků a zanícená pleť.

     

  • Spotřebují svou kosmetiku včas

    Autor: profimedia.cz
    Zní to jako banalita, ale kosmetiku, kterou otevřete, byste měla i používat. Kosmetika má totiž – stejně jako potraviny – své datum spotřeby a je nesmyslné, abyste krém použila dvakrát, pak ho ukryla do skříňky a vzpomněla si na něj až za rok. Kosmetika se kazí! Používejte proto jen tolik produktů, kolik opravdu stihnete spotřebovat.

     

  • Neponocují

    Autor: shutterstock.com
    Kvalitní spánek je základem krásné pleti. Nejde přitom jen o to, abyste si dala svých 8 hodin denně, ale také o to, jak spíte. Pro zpomalení tvorby vrásek je ideální, když spíte na zádech. Pokud jinak než na boku nebo na břiše neusnete, pořiďte si hedvábné povlečení, které se na pokožku otlačuje nejméně.

     

Autor: red