Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Odkud se vzal tenhle fešák? A myslíte, že byste u něho mohla mít šanci?

Video se připravuje ...
VIDEO: Linda Štrobachová
10. dubna 2022 | 06:00

Ondřej Urban je novou tváří televize Prima. Bude co nevidět po boku Adély Gondíkové moderovat soutěžní pořad Můj muž to dokáže. Jen abyste věděly, o koho jde, kde se vzal, jestli je volný, nebo zadaný, vyzpovídala jsem ho za vás. Takže – jaké sny se mu právě plní?

Ondřeji, naše čtenářky bude určitě zajímat, kde se vzal tenhle mladý muž, jehož tvář je zatím neokoukaná a pro mnohé úplně nová. Tak povídejte!

Vzal jsem se v Brně, potom byla dlouhá cesta do Prahy, kde jsem se uchytil v rádiu na Evropě 2. A možná i kvůli tomu, že jsem se tam setkal s Liborem Boučkem, tak přišla nabídka na tento pořad. Byl jsem z toho samozřejmě nadšený, protože to je přesně ten formát, který jsem měl někde vzadu v hlavě vysněný – v hlavním vysílacím čase a na velké televizi.

Dozvěděli jsme se tu, že je to pořad, ve kterém mají ženy navrch a muži musí plnit bláznivé úkoly. Tak jsem si říkala, že máte štěstí, že jste moderátor, ale vy jste si to všechno vyzkoušel jako první. Jak to bylo?

Některé úkoly byly velmi příjemné, jiné náročnější, třeba vypít šampaňské ve stojce. To bych nevěřil, jak je to těžké. Zejména když se to muselo jet několikrát, aby byl záběr zleva, záběr zprava... To jsem potom cítil ještě tři dny, ty ruce!

A nebyl jste opilý?

No, vyzkoušejte si to někdy, to leze do hlavy úplně samo! Byly tam ale také úkoly jako obouvání botiček dětem, a to bylo moc fajn, to je roztomilá práce.

Kolik těch úkolů vlastně je?

V každém díle máme pět úkolů, kdy po čtyřech úkolech se jde do finále k dvěma nejúspěšnějším dvojicím.

Každý pořad má stejnou sadu pěti úkolů?

Ne, každý pořad má svých pět originálních úkolů. Natáčíme deset dílů, takže to dělá padesát různých výzev pro soutěžící.

A vy jste prošel všech padesát?

Asi čtyři pětiny z nich, některé jsem naštěstí mohl vynechat.

Jaké to je pro muže být zavření v kukaních a nemít téměř žádná práva?

Oni ani nemohou mluvit a komunikovat se svými ženami, které sází na jejich výkony. Záleží na tom, jak to ten chlap vezme. Někdo to bere jako zábavnou věc a udělá si z toho legraci, a některým mužům se začne projevovat jejich ego a chtěli by promluvit, ale to je proti pravidlům.

Máte přítelkyni?

Mám manželku, dokonce!

Výborně. A jak myslíte, že by to tedy probíhalo, kdybyste tu soutěžili vy dva? Mohou vzniknout nějaké manželské neshody?

Já si myslím, že nám by to šlo, my jsme totiž oba soutěživí a sportovně založení a máme rádi takovéhle blbiny, jsme pro každou srandu. Myslím si, že by to šlo, já bych v té kukani vydržel úplně bez problémů, protože si myslím, že mám smysl pro humor a to ego by bylo upozaděno v mém případě, to si troufám říct.

Jak moc si to užívají ženy a jsou podle vás někdy zlé?

Někdy jsou spíš opatrné, protože vědí, že se musí s těmi muži vrátit zpět domů a většinou v jednom autě, a bojí se, aby je tady partneři nenechali. Mám ale pocit, že jim to někdy nechávají slíznout a schválně sází na úkoly, které by jim samotným nebyly příjemné.

Jaké to je pracovat s celebritami, které se dostávají občas do takhle extrémních situací?

Pro mě obecně je speciální pracovat s celebritami, protože mnohé z nich tu vidím osobně úplně poprvé. Třeba včera jsme tu měli Marka Vašuta, kterého beru jako českou filmovou legendu. Mám k němu přirozený respekt a je těžké na něho řvát, aby obouval ty botičky pořádně podle pravidel, že to nemá pořádně zavázané. To mě zatím stojí trochu přemáhání, odhodit ten respekt, ale jinak je to příjemná práce. Jsem moc rád, že se s nimi mohu setkávat. Je to pro mě velká škola a zdroj inspirace.

Takže jste pořád nervózní před svou prací?

Každým dílem je to lepší a lepší a také záleží na tom, s kým se tu potkám. Třeba dneska je tu parta lidí, se kterými se znám z rádia, a hned je to příjemnější, když je člověk mezi známými.

Je to v podstatě hazardní hra – jaký máte vztah k hazardu?

Opatrný, protože vím, že to může být hodně návykové, a popravdě když na to tak myslím, tak jsem v životě nebyl v kasinu a nesázel jsem.

Bráníte se tomu cíleně?

Ono to není úplně cíleně, spíš bych řekl, že podvědomě. Ani mě to neláká. Mám rád sport, tak si občas tipnu, že naše Zbrojovka vyhraje v druhé lize, ale jinak se do toho neženu!

Co ještě vedle moderování takového pořadu je vaším snem? A myslíte si, že by se mohl splnit?

Já mám právě teď všechny sny splněny. Máme doma čtyřměsíční miminko, malou Viktorku, což je splněný sen, rodina kvete fantasticky, pracovně se mi teď plní také ten největší sen, takže já ani nevím, kam to ještě může růst. Raději se odteď nechám jen překvapovat, jestli to ještě někam dál půjde!

Video se připravuje ...