Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Heidi Janků: S mladším partnerem a funkční rodinou bych možná na potrat nešla

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
20. srpna 2021 | 06:00

Musíme se jako ženy snažit urputně alespoň o jednoho potomka, aby naše životy dostaly smysl a byly naplněny? Proč se žena, která se rozhodne žít život bez vlastních dětí, vždy musí hájit? Tato otázka netíží jen jednu generaci, byla tu vždy a v jednadvacátém století je aktuální. V tomto díle pořadu Nejsi v tom sama se Heidi Janků svěřila se svými zkušenostmi.

Zpěvaččino rozhodnutí nemít děti možná maličko ovlivnilo už její dětství. Maminka jí zemřela, když jí bylo jedenáct let, a tatínek, který měl problém s alkoholem, jako rodič moc nefungoval. „Snažil se mne vychovávat můj o deset let starší bratr, ale v pubertě nechcete poslouchat svého bráchu,“ vyprávěla Heidi Janků. „Pravděpodobně ve mně cosi z nevýchovy mého otce zůstalo, pocit, že nemohu být dobrou matkou. Hlavním důvodem, proč jsem neměla děti, byl ale můj o třicet let starší partner. Možná kdybych byla s někým mladším a fungující rodinou, mé rozhodnutí jít ve dvaceti na potrat by bylo jiné.“

Přestože zpěvačka jedno těhotenství ukončila předčasně a pozdější pokusy o dítě už nebyly uspěšné, nikdy svých rozhodnutí nelitovala. „Žena se musí zaměřit na jiné priority a já mám krásný a bohatý život i bez vlastních potomků.“ Pokud patříte k ženám, jimž osud nenadělil děti, nebo jste si je prostě nepřála mít, nebo naopak patříte k ženám, které by si bez dětí život nedokázaly představit, Heidi vám vysvětlí, že i život bez vlastních potomků může být naplněn a skvělý.

Heidi Janků je připravená na novou lásku. Nechce už ale staršího muže.
Autor: archiv

Video se připravuje ...