Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Od poruchy příjmu potravy po mistrovství světa. To je příběh běžkyně Marcely Joglové

1. srpna 2021 | 06:00

Marcela Joglová – žena, pro kterou je běh celý život. Je to pro ni nástroj radosti, uspokojení. Díky němu se zbavuje negativních emocí. Cíl je pro ni velká motivace, musí ho mít na dosah a musí ho mít odůvodněný. Její trenér jí k tomu cíli pomáhá a je pro ni velkou oporou. Motivací je jí také samozřejmě její přítel Filip, který ji velmi rád podporuje a přináší jí pozitivní myšlení do života. Na celý její příběh se podívejte v úvodním videu článku.

Marcela Joglová si zahrávala s problémem, který jí zasahoval do života – šlo o potíže se stravováním. V té době si uvědomila, jak závažný má problém, že jí zasahuje jak do psychické stránky života, tak do té fyzické. Z vyčerpání a černých myšlenek ji vytáhl na světlo právě přítel a pomohl jí říct si o pomoc.

 

Více o problémech s poruchami příjmu potravy se dozvíte v našem pořadu Nejsi v tom sama.

Video se připravuje ...
Michaela Nosková: Byla jsem nešťastná a chtěla na to upozornit tím, že jsem se týrala hlady • VIDEO: Videohub

 

Během "léčení" a přeměny myšlení se jí sportovní kariéra pozastavila a Marcela sbírala sílu na další kapitolu svého života. Po dvou letech, kdy zkoušela různé běžecké závody, si uvědomila, že by běh mohl být opětovnou vášní jejího života. Na mistrovství světa zaběhla maratonský olmypijský limit. V historii ho zaběhly pouze 4 ženy a Marcela je mezi nimi.

Další dechberoucí příběhy českých olympioniků a olympioniček, kteří se do sportovních dějin už zapsali, i těch, kteří o to budou usilovat v průběhu letních olympijských her v Tokiu, můžete zdarma sledovat na www.czechteam.tv nebo ve stejnojmenné aplikaci.