Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lucie Vonchitzki: Muži by se měli naučit říkat menstruace a přestat se bát ženské síly

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
8. července 2021 | 06:00

Lucii Vonchitzki možná znáte z televizních obrazovek, deset let působila jako moderátorka a reportérka. Poté, co se jí narodila před třemi lety dcera Beatrice, stáhla se z mediální sféry a intenzivně se začala věnovat spirituální proměně. Já jsem si ji jako dalšího hosta do pořadu Nejsi v tom sama pozvala, aby mi vysvětlila, jakými cykly jako ženy procházíme a proč je důležité vzít je na vědomí a pracovat s nimi.

Možná si spousta z vás řekne, že nemá pro podobné „ezo bláznovství" pochopení, ale mám pocit, že Lucie má pravdu v tom, že kdybyste jen trochu otevřela svou mysl, možná byste to tak rychle neodsoudila. „Lidé vůbec netuší, co je to ezo a spiritualita, takže by si měli udělat v těchto pojmech pořádek. Odjakživa se lidé bojí toho, co neznají, a bojí se změn. Je skvělé, když člověk alespoň ukáže chuť to prozkoumat a dát tomu šanci. Je totiž velká škoda, když si takovéhle věci odpíráme a žijeme v jedné své krabičce a nepodíváme se, co je za plotem.“

Podívejte se na předchozí díl Nejsi v tom sama s Ridinou Ahmedovou: 

Video se připravuje ...
Ridina Ahmedová: Tlustá žena není reprezentativní, proto s nimi muži nejsou, i kdyby chtěli • VIDEO: Videohub

Vnímat sebe sama, poznat sebe a pracovat se svým ženským cyklem je důležitou součástí přijetí naší ženskosti. Pokud se s tím naučíme pracovat, může nám to mnoho přinést. Také bychom tento cyklus měly naučit vnímat naše partnery. Lucie mi vyprávěla o své kamarádce, která svému muži dala magnet na lednici, který má ručičky jako na hodinách, jen ukazuje, ve které části cyklu se právě nachází. Muž tím pádem ví, co ho může čekat a jak s ženou komunikovat. To mi přišlo geniální.

Pokud se budeme z nějakého důvodu bránit přijetí našeho cyklu a ženskosti jako takové, může to mít i opravdu negativní vliv na náš život. „Může to zapříčinit bolestivou menstruaci, neschopnost otěhotnět nebo narušit mezilidské vztahy. Důležitou otázkou je, proč se vlastně ženy brání své ženskosti,“ vysvětlila mi Lucie Vonchitzki. Pokud se tohle všechno a ještě mnohem více chcete dozvědět, odpovědi najdete v našem rozhovoru ve videu.

Video se připravuje ...