Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jan Dvořák: Ze vztahu s psychopatem musíte utéct, zničí vám zdraví i psychiku

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
13. srpna 2021 | 06:00

Do studia jsem si k natáčení dalšího dílu pořadu Nejsi v tom sama poprvé pozvala muže. Jan Dvořák je hudebník a textař, který úzce spolupracoval s Petrem Mukem. Jan je také spoluautorem knihy Život s narcisem, a to je téma, které mne zaujalo. Narazit v životě na narcise nebo psychopata totiž není vůbec nic ojedinělého a Jan Dvořák s tím má své osobní zkušenosti.

Jaký je vůbec rozdíl mezi narcisem a psychopatem? Narcis touží po vztahu a spojení, kdežto psychopatovi je to jedno,“ vysvětlil mi Jan Dvořák. O zkušenostech toxického vztahu s podobnou osobností ví své a to ho také od hudby přivedlo k poradenství o narcistické poruše osobnosti. Má svůj velmi úspěšný kanál na sociálních sítích Život s psychopatem a samotného ho překvapilo, jak mnoho lidí zřejmě prožívá něco podobného tomu, co on sám prožil. Jeho pořad jim pomáhá se v situaci zorientovat a úspěšně z toxického vztahu odejít.

Jan Dvořák tvrdí, že ze vztahu s psychopatem se musí utéct. Udělat silnou čáru, prásknout dveřmi a neohlížet se zpět. Pokud budete ve vztahu s psychopatem setrvávat, bude to mít nedozírné následky pro váš zdravotní i psychický stav. V rozhovoru mi Jan prozradil, jaký existuje test, kterým lze zjistit, že člověk, se kterým máte co do činění, je psychicky narušený. Dozvěděla jsem se i další velmi zajímavé věci jako to, kdo má sklony k vztahům s psychopaty, proč a jak to řešit. Podívejte se sama!

Video se připravuje ...