Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Michaela Nosková: Byla jsem nešťastná a týrala jsem se hlady, abych na sebe upozornila

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
3. května 2021 | 06:00

Zpěvačka Michaela Nosková (38) byla mým dalším hostem v pořadu Nejsi v tom sama, který byl tentokrát zaměřen na poruchy příjmu potravy, speciálně na anorexii. V otevřeném rozhovoru zpěvačka přiznala, jak celý svůj život bojuje s touto poruchou a že doufá, že její dcera nebude procházet stejnými peripetiemi.

Anorexie je problém, jenž je mnohem častější, než byste si představovali, a jak nám Míša prozradila, v šoubyznysu jím trpí spousta jejích kolegů... A není to jen výsada žen, trápit se kvůli postavě, mezi pacienty přibývá stále více mužů. Stejně jako u Míši se může anorexie vplížit do života už v dětství. „Byla jsem takové to hodně tlusté dítě, a ještě brýlaté, takže jsem si zažila ve škole celkem slušnou šikanu. Dokonce jsem musela změnit školu,“ svěřila se Míša s tím, co spustilo její problémy s jídlem.

Jídlo je každodenní součástí života a bez něj se neobejdeme, proto je pro lidi s poruchami příjmu potravy jídlo vlastně celoživotní boj. Michaela nám vylíčila, jaké má triky, aby zmátla vlastní hlavu a oči, které ji mnohdy klamou. Anorektička se v zrcadle totiž vidí úplně jinak než tak, jak vypadá doopravdy, ale na fotkách prý ten klam nefunguje. Takže srovnání fotek několik týdnů starých může působit jako lék.

Homosexuální páry také chtějí být rodiči. Je to ale vůbec při současné legislativě možné? Rozhovor s Kateřinou Loužilovou si můžete poslechnout zde:

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Ukradené spermie • VIDEO: Videohub

 

V Blesku pro ženy rády otvíráme téma, které trápí řadu žen a jimž se právě proto chceme věnovat. V rámci projektu NEJSI V TOM SAMA si můžete přečíst příběhy reálných žen a nebo shlédnout zajímavá videa u nás na webu.

Čtěte Blesk pro ženy, který můžete koupit v novinových stáncích nebo v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE, a sledujte náš web i projekt Nejsi v tom sama!

Video se připravuje ...