Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Veronika Čermák Macková: Z Ulice si odskočila prozkoumávat divokou Afriku

Video se připravuje ...
VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová
9. června 2021 | 11:14

Veronika Čermák Macková (27), kterou diváci milují v roli Magdy v seriálu Ulice, odletěla prozkoumávat dalekou Afriku, která jí přirostla k srdci a vypravila se tam už počtvrté. Než odletěla, stihla jsem si s ní popovídat v okamžiku, kdy natáčela nový pořad Expedice Ulice. Budete se tak moci s touto sympatickou herečkou vídat na obrazovkách ještě častěji. Po jejím boku bude navíc v novém pořadu i další oblíbenec z Ulice, Tomáš Jordán, tedy herec Petr Vacek (56). Pokud vám není naše planeta lhostejná, stejně jako jim dvěma, tak se dívejte!

Veroniko, jak vlastně vznikl váš nový pořad, co je na něm nejlepší?

Pro nás s Petrem Vackem je nejskvělejší to, že jsme přišli s nápadem a dostali jsme díky Ulici příležitost ho zhmotnit. S Petrem máme společný zájem o ekologii a takové trochu bláznovství a říkali jsme si, že by se to mohlo nějak vytěžit. Doufáme, že to bude lidi bavit a bude to navíc pro dobrou věc.

Můžeme se těšit třeba na nějaké akční scény?

Nebude to asi hollywoodský biják, ale v jedné scéně budu hrát agentku a Petr detektiva, tak to bude trochu akčnější.

Jak se vaše vášeň pro ekologii odráží na vašem životě?

Samozřejmě třídím odpad, to je vlastně ta nejzákladnější a nejjednodušší věc, kterou mohou pro planetu dělat všichni. Přispívám na různé organizace, které se zabývají ochranou zvířat, moří nebo životního prostředí. Snažím se nakupovat lokálně a to jak jídlo, tak i další věci, jako třeba oblečení.

Jste veganka?

Nejsem veganka, spíš vegetariánka, ale přiznám se, že občas si dám rybu.

Když už jsme zabrousily na jídlo, vaříte ráda?

Ne nevařím ráda. Myslím si totiž, že nejsem dobrá kuchařka. Nedokážu vařit každý den, ale jsem schopná jednou za čas udělat něco a je to pecka, ale musí mě asi políbit kulinářská múza.

Je něco, co jste si v životě ještě nevyzkoušela a chtěla byste si to splnit?

Už jsem si vyzkoušela spoustu věcí, dokonce i skákání z letadla. Chtěla bych se naučit jezdit na koni, ale to se mi asi nepovede. Už jsem tomu dala jednou šanci, ale zjistila, že na to nemám vlohy a že se koní trochu bojím, takže je to asi takové nesplnitelné přání.

Nemohla jsem si nevšimnout vašeho nádherného pejska, jak ho máte dlouho a kam spolu nejraději chodíte na procházky?

Máme ho tři a půl roku, a je to takový hyperaktivní puberťáček. Kolem domu máme spoustu parků a asi nejčastěji chodíme do Stromovky. Snažíme se taky jezdit na výlety, protože je nejšťastnější, když je venku, ale oceníme to i my s manželem, že se můžeme takhle vyvětrat.

Zaslechla jsem, že bude dokonce filmovou hvězdou, je to tak?

Ano, pejsek si dneska s námi zahraje, bude hrát sám sebe, tedy pejska Joeyho. Doufám, že to zahraje a nebude mi dělat ostudu.

Pokud mu to půjde, je možné, že tím započne filmovou kariéru?

To nevím, není úplně vycvičený na filmování. Celé to byl takový spontánní nápad a legrace a doufám, že ho ukočíruji, protože je opravdu super hyperaktivní. Musela bych ho vycvičit, aby se mohl dál angažovat u filmu.

Už se nám opět otevírají větší možnosti, na co se v nejbližší době nejvíc těšíte?

Nejvíc se těším na to, že za týden a půl odletím do Afriky a doufám, že to vyjde. Jedu prozkoumávat zemi, kterou miluji a doufám, že mi to zase přinese do života spoustu nových zážitků a zkušeností.

Znamená to, že se tam vracíte, nebo je to poprvé?

Je to moje třetí cesta, nevím, proč si mě zrovna Afrika tolik získala, ale miluji tamní přírodu a zvířata.

Jezdíte vždy na to stejné místo, nebo objevujete pokaždé nová?

Naposledy jsem byla v Kongu a teď mířím do Namibie.

Není to nebezpečné?

Myslím, si, že nebezpečné to může být všude. I tady v Praze mě může přejet tramvaj. Já doufám, že tu bude bezpečné, ale stát se může cokolv.

 

Video se připravuje ...