Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sexy policistky v českých seriálech! Kterou z hereček máte se zbraní v ruce nejradši?

26. února 2021 | 06:00

Kriminální žánr je jeden z nejoblíbenějších, a to nejen mezi knižními tituly, ale také na televizních obrazovkách. Ať už se jedná o kriminalisty, kteří tasí ty nejmodernější zbraně a prostředky v boji se zločinci, nebo o ty, již k pátrání používají jen intuici a trochu staromódní šarm. V takových rolích ovšem často neuvidíme ženu!

Tedy pokud to nebude slečna Marplová! Když si vezmete do ruky ovladač a budete přepínat mezi televizními kanály, jistě téměř na každém najdete okénko pro kriminálku. Češi jsou národ, který nelení a mnoho krimisérií také originálně natáčí. Zástupce žánru najdete na všech velkých stanicích.

Česká televize se zabývá zločinem jak současným, tak historickým. Na svém kontě má minisérie Labyrint, Detektivy od Nejsvětější Trojice či jeden z posledních počinů – Hlavu Medúzy. Ve všech výše jmenovaných se objevují ženy v hlavních rolích, a dokonce jako členky či šéfky kriminálky. Na Nově jsou to třeba Kriminálka Anděl nebo Policie Modrava a Prima má zase Mordpartu nebo Temný kraj.

Seriálů, ve kterých jsme si oblíbili ženy se zbraní v ruce a zákonem na své straně, je ale mnohem více. Mě samotnou překvapilo, kolik jsem jich našla...

Která z těchto žen vám nejvíc imponuje? Které jste to nejvíc věřila?

Které dámě se zbraní byste dali přednost?
Autor: archiv