Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Naše ženské závislosti. Na čem nejčastěji ujíždíme?

  • 5. září 2021 | 06:00

    Závislost může mít spoustu podob. Některé jsou ale čistě ženskou specialitou. Schválně, které se týkají vás?

    Zdaleka nejde jen o návykové látky nebo hrací automaty. Závislé můžete být prakticky na čemkoli. Mezi takové kuriozity patří například závislost na panenkách nebo i na pohřbech. A samozřejmě také my ženy máme specifické úchylky. To, že už jde o problém, poznáte především tak, že vás přepadne pocit nepřekonatelného nutkání, kdy bez určité věci nebo činnosti nemůžete vydržet nebo snad přežít.

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

     

  • Nakupování

     

    Je to už takové klišé, zato věčné téma. Kolikrát stojíme před skříní a stěžujeme si, že nemáme co na sebe. Samozřejmě to jdeme hned napravit do nákupního centra, ze kterého vycházíme se slastným pocitem a plnými taškami. Nadšení ale začne opadat, jakmile nahlédneme do peněženky a napadne nás při tom, jestli jsme to tak trochu nepřepískly. Doma se pak rozčilujeme, že nám šatník přetéká a nový kousek nemáme kam vtěsnat. Tento jasný fakt ale jako bychom po pár dnech zapomněly a vše jede nanovo. A jestli jsme na něco opravdu ujeté, tak jsou to kabelky a boty.

  • Selfíčko

     

    Fotíme se rády. Kdykoli a kdekoli, třeba i na záchodě. To abychom samy sebe přesvědčily, že jsme stále k nakousnutí. Mezi desítkami fotek přece jen najdeme i pár povedených selfíček, která pak umístíme na sociální sítě. To abychom o naší kráse přesvědčily i ostatní. A proč fotíme všechno, a hlavně sebe – vlastně ani nevíme.

  • Kafíčko

    Pití kávy patří mezi vůbec nejčastější závislosti. Kromě toho, že nám ženám takové kafíčko dodává energii, která během dne, kdy skáčeme kolem partnera i dětí, rychle mizí, tak má ale pro nás i význam požitkářský, nebo dokonce společenský. Zatímco chlapi chodí do hospody na pivo, my s kamarádkami vyrážíme nejčastěji do kavárny. Svůj šálek s napěněným cappuccinem si také fotíme s takovým nadšením, jako by šlo snad o svatý grál.

  • Zdrobněliny

    I největší drsňačka roztaje při pohledu na své dítko a pronese sem tam nějakou tu zdrobnělinu. To je nám zkrátka přirozené. Jsou pak ale ženy, které zdrobněliny nadužívají. Poznáte je podle toho, že na malé děti i svého parnera vždy žvatlají. Také se chovají infantilně a všechno je sluníčkové a voňavoučké. Jejich partneři se musí obzvlášť obrnit trpělivostí, protože i když před svou drahou polovičkou vypadají, že jim takové sladké žvatlání připadá roztomilé, v duchu se jim z toho obrací žaludek.

  • Opalování

    Ještě na počátku dvacátého století byla snědá pleť známkou chudoby. Nový kult krásy pak nastolila až opálená kráska Ursula Andress, která zazářila v bondovce Dr. No v roce 1962. Ženy po celém světě zatoužily nejen po stejných plavkách, jaké měla herečka ve filmu, ale také po zlatavém odstínu pokožky. Od té doby jsme schopny se smažit na pláži dlouhé hodiny. Zatímco některé z nás požadovaný odstín pleti dohánějí na letní dovolené, jiné celou zimu chodí do solárka. Co na tom, že jsou pak oranžové jako pomeranč. Hlavně že nemají bledou pleť.

  • Drby

    V knihách o osobním rozvoji se dočteme, že nám okolí nastavuje zrcadlo. To znamená, že když nás štve na tom druhém nějaká vlastnost nebo chování, vypovídá to něco o nás. Jen zcela vyrovnaní lidé druhé vůbec nesoudí a nehodnotí. Háček je v tom, že každá si v sobě neseme menší nebo větší traumata a komplexy a je také zcela přirozené, že se s ostatními srovnáváme. Drby a pomluvy proto existují dlouho jako lidstvo samo, a zejména my ženy potřebujeme být stále v obraze.

  • Balzám na rty

    Suché a popraskané rty nás můžou někdy pěkně potrápit. Nejenže nejsou k zulíbání, ale je to i pěkně nepříjemné. A tak se jim snažíme balzámem nebo hydratační rtěnkou dodat šťavnatost. Mažeme je ostošest, i když je suché vůbec nemáme. Zkrátka jen tak pro jistotu. A když si pak zapomeneme tuto součást naší kosmetické výbavy dát do kabelky, začneme panikařit.

  • Líčení

    Muži nám často říkají, že by byli radši, kdybychom byly přirozené. To platí alespoň do chvíle, než přijdou do baru, kde slintají po umělé krásce s řasami až na obočí a výstřihem do pasu. Máme je dokonale prokouknuté, a proto se i přes jejich řeči stále zkrášlujeme. Tady ale platí, že méně je někdy více. Výrazným líčením totiž akorát dáváme najevo nespokojenost se svým vzhledem, a jestli je pro chlapy něco nepřitažlivé, tak je to především nízké sebevědomí.

  • Uklízení

    Určitě jste si už všimla, že máme trochu jiné představy o uklizené domácnosti než naše protějšky. Zpozornět byste ale měla ve chvíli, kdy vás dokáže vytočit i skvrnka na lince nebo smítko na podlaze. Jedna má známá se dokonce během dovolené v hotelovém pokoji pustila do mytí oken, místo aby ležela na pláži s knížkou v ruce. Prý nesnesla pohled na tu špínu na skle, která jí bránila ve výhledu. To už je trochu moc, ne?

    Další zajímavé články naleznete v novém čísle Blesku pro ženy. Seženete ho na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>

     

     

     

Autor: Štěpánka Bínová
Diskuse ke článku
.