Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vendula z Ulice: V nové sezoně budu mít další dítě

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
21. srpna 2019 | 06:00

Tento týden začala televize Nova opět vysílat seriál Ulice, kde Anežka Rusevová (32) hraje už čtvrtým rokem Vendulu. Anežka nám prozradila, jak si užila léto s kamarádkou v Řecku, a také to, jaké velké změny její postavu čekají v Ulici.

Moje první otázka samozřejmě směřuje k Ulici. Co Vendulu v nové sezoně čeká?
Čekají nás velké změny, protože jak diváci na konci minulé sezony viděli, bylo to trochu smutné, protože zkrachovalo naše pekařství. Za vše mohl politik a starosta pan Mastný, protože na nás posílal kontroly a pomlouval nás a lidé tam přestali chodit. Vendula si to trochu brala za svou chybu, protože se to vše začalo hroutit, když přebrala podnik po otci. Nebyla to vůbec její chyba, to já ji musím bránit. Před prázdninami se rozhodla uspořádat velkou slavnost, aby lidem ukázali, že jejich pekařství stále je. Udělala při tom svoje občerstvení, které lidem moc chutnalo. Zrodil se nápad, že by mohl vzniknout nový podnik, takže teď nás čeká výstavba nového podniku. A víc vám říct nemohu, takže to necháme ještě jako tajemství, už se jistě brzy dozvíte, co to bude za podnik. Vendula je do toho hrozně zapálená a moc ji to baví.

A co v soukromí Venduly, jak to tam půjde dál?
Vztah Pavlíkovi a Vendule funguje dobře. Vendula byla těhotná a potratila, také kvůli všem těm nervům, které byly kolem pekárny. Teď to vypadá, že jejím dítětem se stane nový podnik, který povede.

Vstupujete s Ulicí do patnácté sezony, chtěla byste v seriálu hrát tak dlouho, až tam úplně zestárnete?
Já nevím, je to těžká otázka. Teď budu začínat svou čtvrtou sezonu a dovedu si představit, že tam budeme ještě nějakou dobu moci účinkovat – jak dlouho, to se uvidí. Rozhodně bych o Ulici nechtěla přijít, protože je to moje práce a mám ji ráda. Chápu zase na druhou stranu, že když je člověk někde patnáct let, tak už potřebuje nějakou změnu, protože to je přirozené, že se může vyčerpat. Já si myslím, že moje postava tam má pořád co říct a nejsem tam zase tak dlouho.

Je to napínavé, když dostanete scénář? Zjistit, co vám scenáristé připravili, jestli třeba neumřete nebo něco podobného...
Je pravda, že když scénář dostanu, tak jsem hrozně zvědavá a chci si ho co nejdříve přečíst, abych zjistila, co bude dál. Máme předtím různé rámcové schůzky, kde se dozvíme zhruba to, co bude dál, ale všechny peripetie kolem, to se dočteme, až když ho dostaneme do ruky. Jinak doufám, že neumřu ani já, ani Vendula, abych mluvila za nás obě.

Natáčeli jste přes léto, nebo jste měla volno?
Teprve tento týden začínáme natáčet, takže jsem měla měsíc prázdniny.

A jak probíhaly?
Moc jsem se na to těšila, protože se mi na konec sezony navalilo hrozně moc práce. Přestože to byla krásná práce, tak jsem byla hodně vyčerpaná. Těšila jsem se na volno. Byla jsem v Řecku na deset dnů a projela jsem Peloponéský poloostrov s kamarádkou autem. Trochu dobrodružné, ale bylo to fajn.

Takže máte ráda takováhle dobrodružství. Asi se s kamarádkou znáte, tak jste věděla, do čeho jdete.
Ano, je to taková moje cestovní parťačka, mám jich víc. Jsme parta holek, která má ráda dobrodružství na vlastní pěst, a vždycky se to vystřídá podle toho, kdo jak může. Nemusím rezorty a ta představa, že jsem tam s tisíci lidmi, mi není příjemná, takže raději takhle po svém.

Jaké bylo vaše nejnapínavější dobrodružství?
Nevím, jestli je to tak moc napínavé. My jsme měly jenom švába na balkoně, dvakrát, až ho kamarádka statečně zabila mojí botou. Hodně jsme potkávaly zvířátka a já je miluju, takže jsme se pořád zastavovaly, abych je mohla fotit a točit. Velmi roztomilý výjev, který se nám stal, se odehrál na nejjižnějším cípu poloostrova. Čekáte třeba krávy, ovce nebo kozy, ale stádo malých prasátek nad útesem nečekáte. Obklopila nás a pak za námi strašně dlouho utíkala, a to nám přišlo hrozně vtipné.

A nepobíhali takhle za vámi i řečtí muži?
Musím říct, že řečtí muži byli velmi milí, vůbec ne obtížní.

Čeká vás ještě nějaká další cesta?
Chtěla bych stihnout zajet si do svého milovaného Berlína, kam jezdím celkem pravidelně. To bych chtěla ještě stihnout některý srpnový víkend. Také bych ráda navštívila kamarádku ve Vídni, ale nevím, jestli to stihnu, protože člověk si to sice naplánuje, ale najednou začne přicházet práce. Občas svitne možnost odjet ještě v září, ale nakonec to většinou stejně nevyjde. Rve mi to srdce, když prázdniny končí.

Spousta lidí si dělá prázdniny v okamžiku, kdy volno přijde. Třeba si zkracuje zimu cestou do teplých krajin. To neděláte?
To jsem ještě nezkusila, jsem v tom trochu tradicionalista a držím se zvyků, ale neříkám, že na to někdy nepřijde čas.

Co zajímavého vás čeká pracovně?
Vedle natáčení Ulice mám sem tam malá natáčení, za což jsem moc ráda, protože je super mít ještě něco jiného, aby člověk nedělal pořád to jedno. Mám ráda pestrost. Stále také hraji v divadle v Kladně, kde teď bojujeme za jeho udržení. Bohužel se objevily takové nepříjemné okolnosti, že nám radnice odvolala našeho pana jednatele. My se teď divadlo snažíme uchránit. Teď také zkouším v divadle u Karla Heřmánka v komedii, která se jmenuje Hra, která se zvrtla.

 

 

Video se připravuje ...