Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Patrik z Ulice: Nejspíš se zapletu do dalšího milostného trojúhelníku

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
14. srpna 2019 | 06:00

Patrika v Ulici hraje sympatický herec Jiří Hána (42), a pokud ho máte v tomto seriálu rády, určitě si nenechte ujít ani jeho další novou roli. Bude totiž nastupovat do seriálu Specialisté jako kapitán Kovář. Jiří nám prozradil, co ho v obou seriálech čeká – a vypadá to zajímavě!

 

Diváci Novy vás znají především z Ulice, kde hrajete Patrika, ale teď nastupujete do seriálu Specialisté: jak byste obě role srovnal?
Zaplaťpánbůh, jsou obě markantně rozdílné. Ve Specialistech hraji kapitána Kováře, mám patnáctiletého syna, kterého sám vychovávám, protože mě opustila manželka, a rodinný život není úplně ideální. Moje postava je policista, který se snaží upřímně řešit všechny případy. V Ulici je to trochu odlehčenější level, protože tam je to Patrik, čtyřicetiletý zubař, který touží po ženách a miluje je. Jak se snažil balit Lindu Rybovou alias Blanku, tak teď si brousí zuby na Hanku Holišovou alias Veroniku. Pestrost a rozdílnost obou charakterů je opravdu veliká, a to mě baví.

Na Veroniku si v Ulici už dlouho brousí zuby milionář Binar, dojde tedy na milostný trojúhelník?
Je to možné, já ještě sám nevím, co všechno mě čeká, je to vždycky tak trochu tajemství a jsem zvědav, jak to dopadne. Byl bych sám rád, kdyby to dopadlo dobře, protože u Lindy to neklaplo, a když to nevyjde ani u Hanky, tak si říkám, kam až to půjde dál. Nevím, jestli by bylo ideální namlouvat si ještě nějakou třetí ženu. V každém případě musím říct, že je to moc příjemné, s holkami natáčet, protože jak Lindu, tak Hanku znám a hezky se s nimi pracuje, takže to natáčení je oproti Specialistům o něco ne lehčí, ale uvolněnější.

Na zubaře jste asi žádnou přípravu neměl, nebo ano?
Právě že neměl, teď už jsme natáčeli dokonce i v ordinaci, takže jsem sám zvědavý, jestli nastane ten okamžik, kdy bude záběr, jak ošetřuji pacienta, ale rozhodně bych se nechtěl pouštět do nějakých větších akcí. Mám rád, že tahle práce dává možnost vyzkoušet si spoustu zaměstnání. Ne že bych chtěl někomu vrtat zub, ale u Specialistů je dobré, že si můžeme omakat zbraň a zažít adrenalin.

A tam nějaká speciální průprava byla?
Naštěstí ano, ale vklouzl jsem do seriálu, který je už asi třetí rok rozjetý, a můj první natáčecí den byl takový, že jsem tam přijel a hned první obraz byl záběr na mě – a já jsem zrovna někoho zabil. Já jsem si říkal, že potřebuji dobře držet tu zbraň. Kluci pořád říkali, že ji mám moc vysoko, pak zase moc nízko, ramena moc vysoko, že musím mířit oběma očima... Přestože má člověk pocit, že chytne zbraň a bude mu to jasné, tak takhle to není, je to docela složité a jsem rád, že jsem prodělal nějakou základní průpravu, základní chvaty, držení zbraně, vykrývání mrtvých úhlů, ale co se mě týče, tak bych měl ještě něčím projít!

Co se zubařiny týče, jaký je váš pocit v zubařské ordinaci? Nebojíte se a nepomohla vám ta role se toho zbavit?
Upřímně, já jsem zažil ještě povinné prohlídky se školou a pamatuji si, jak jsem tam šel asi ve druhé nebo ve třetí třídě a řekl jsem si, že budu statečný. Zubařka mi vrtala tři zuby a čtvrtý mi vytrhla a pro mě to byl tak strašný zážitek, že jsem měl od té doby obrovský strach. Teď mám pana doktora, který je naprosto geniální. Když jsem za ním přišel poprvé, řekl mi: „Podívejte se, já dělám tuhle práci, a kdybych věděl, že to pacienta bolí, tak ji nikdy nedělám.“ Tak jsem jen zíral, ale on je tak precizní, že když mi dělal plombu, tak jsem u toho usnul.

Říkal jste, že se zubařskou vrtačkou se do větších akcí pouštět nehodláte, jak to ale máte s tou normální vrtačkou? Máte kutilské sklony?
To mám strašně rád, vůbec montování, vrtání, zahrada, to všechno je pro mě skvělý relax.

Máte doma odrostlého syna, který by vám mohl už při těchto činnostech asistovat. Dělá to?
Pomáhá a já se ho k tomu snažím vést. Každý rok od jeho tří let sázíme do března semínka, v květnu vysadíme ven sazenice. Mám rád rostlinky, jejichž plody se neustále obnovují. Lusky jsou třeba geniální, ale odrostou a už nenarostou, ale takové papriky, rajčata nebo okurky, to je jiná. Oskárek mi se vším pomáhá, zalévá zahradu a už brzy přejdeme i na montování a vrtání.

Jak jste strávil léto, měli jste už rodinnou dovolenou?
Moc volna jsem o prázdninách neměl. V červnu jsme sice dotočili Ulici, ale hraji na letní scéně Divadla Ungelt a teď začínáme natáčet Specialisty, takže jsem nikde nebyl. Radka a syn si to vynahradili, byli v Rakousku a na Menorce a teď ještě pojedou na Lipno. Jsem rád, že aspoň oni mají možnost se někde zregenerovat. Oskárkovi jsem slíbil, že příští rok poletíme spolu k moři, tak to snad vyjde.

 

Video se připravuje ...