Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Patricie Solaříková: S dětmi bych chtěla být doma tři roky a nepracovat

27. srpna 2018 | 06:00

Postava, kterou v seriálu Ulice hraje, patří k těm nejoblíbenějším. A stejně jako dorůstala ona, měnila se i její postava. Jaká je ale představitelka filmové Terezy Jordánové ve skutečnosti?

Sešly jsme se nad šálkem kávy a mně připadalo, jako by byla moje dlouholetá kamarádka. Je to sympatická mladá dáma. Milá, vtipná a na nic si nehraje. Miluje pejsky a pomáhá jim, jak se dá. Herecká kariéra je u ní sice na prvním místě, nicméně moc dobře ví, jak je v tomhle povolání štěstí vrtkavé, takže myslí i na zadní vrátka.

Natáčíte teď internetový seriál Kadeřnictví. Myslíte, že internetové televize mají budoucnost, a s nimi i seriály, které se přímo pro ně natáčejí?
Moje generace a mladší jsou na to už zvyklé. Starší generace už na to asi nenajede. Pro nás je fajn, že je to krátký formát a můžete se na to podívat při pauze na oběd nebo cestou do práce.

V Kadeřnictví se toho hodně probere, jste drbací typ?
To je jasné, asi jako každá ženská. Úplně nejraději mám informace, které začínají „prosím tě, hlavně to nikomu neříkej...“, protože je jasné, že to bude něco hodně zajímavého. Já to pak dál nepustím – nebo maximálně mamince, která to nikomu neřekne.

Máte spolu pěkný vztah?
Výborný, i s tátou, a jsem za to moc ráda. Když mi někdo říká, že se nebaví s někým z rodiny, je mi to hrozně líto a vůbec si něco takového nedovedu představit. Já vím, že s rodiči můžu probrat cokoli a poprosit o radu.

Zaujala mě v seriálu témata, která vaše postavy probíraly, a tak jsem si říkala, že se vás zeptám na váš osobní názor. Například: jak vybrat správný dárek pro ženu, tedy pro vás?
Je to docela složité a vůbec se chlapům nedivím, že z toho mají trauma. Myslím si, že kytka nic nepokazí, neznám ženu, která nemá ráda květiny. Pokud je to dlouholetý partner, pak by měl vědět. Pokud ženu zná krátce, tak by se měl poptat kamarádů a ověřit raději než šlápnout vedle.

A další téma: je podle vás vztah se slušňákem vstupem do dospělosti?
Když jsme točili, shodli jsme se, že ano. Mám pocit, že člověk, dokud je úplně mladý, tak vybírá podle jiných kritérií. Přitahují nás rebelové, a až pak zjistíme, že když je muž slušný nebo hodný, není to na škodu. Nejhorší je věta: „On je moc hodný!“ Co to vlastně znamená? Je ale fakt, že je to kus od kusu. Já jsem nikdy neměla vyhraněný typ. Já chci, aby na mě byl hodný, měl mě rád a abychom spolu byli šťastní.

Má muž vařit a pomáhat s domácností?
Myslím si, že je fajn, když chlap pomůže, neměl by být asi úplně uklízečka a kuchařka. Jsem v tom trochu staromódní. Emancipace ano, ale všeho s mírou. Třeba s dětmi bych doma chtěla být třeba klidně i tři roky a nespěchala bych do práce, to už nikdy nedohoníte.

Teď jsem slyšela názor, že ženy už muže k ničemu nepotřebují. Co si o tom myslíte?
Asi na tom něco bude, proto možná v dnešní době tolik žen nemůže najít chlapa. Samozřejmě je dobře, když se žena umí o sebe postarat, ale chlap potřebuje cítit, že je v některých ohledech nepostradatelný. Není nic špatného na tom, když žena muže v některých ohledech potřebuje.

Může si žena na seznamce najít partnera?
Osobně jsem to nezkoušela, ale mám kolem sebe několik párů, které se našly na seznamce, a dokonce se vzaly. Já na seznamce nikdy nebyla a nebudu, s mou profesí to ani zkoušet nemůžu. Partnera můžete potkat kdekoli, v baru, fitku, kavárně nebo na ulici. Když se dva mají potkat, tak se sejdou.

Je lepší mladší milenec?
Přijde mi trochu moc, když je mezi partnery velký věkový rozdíl. Je jedno, jestli jsou to chlapi a mladé holky nebo starší ženy s mladými kluky. Je to divné.

Kdy se poprvé milovat s novým přítelem?
To je také výborné téma k diskusi, my řešily pravidlo tří schůzek. Já si myslím, že pokud dodržíte tři schůzky a pak se spolu vyspíte, tak vám to nemusí nic zaručit. Někdy je možné, že se to stane hned první noc a vztah vydrží na celý život. Nebo taky můžete čekat nekonečně dlouho a pak z toho stejně nic nebude. Nejlepší je asi řídit se svými pocity.

Celý rozhovor s Patricií Solaříkovou najdete v novém čísle Blesku pro ženy:

Autor: archiv

Video se připravuje ...