Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Velikonoční dekorace, které zvládnete i na poslední chvíli

31. března 2018 | 06:00

Velikonoce už jsou tady. Ještě pořád si ale můžete svůj byt hezky vyzdobit a naladit se na svátky, které v dnešní době vnímáme spíše jako vítání jara. Jestli vás už nudí všudypřítomné mísy plné kraslic a tradiční osení, zkuste letos přidat ještě něco jiného. Hezky vypadá třeba věnec zavěšený na dveřích či netradiční velikonoční aranžmá.

Možností je zkrátka celá řada. Stačí se jen inspirovat, zapojit fantazii a kreativitu. S minimem nákladů a trochou zručnosti vyrobíte velikonoční dekorace, které vám bude každý závidět. Nemusíte vůbec nic kupovat. Využijte to, co máte doma. Ať už jsou to různé košíčky, květináče, plechové nádoby, vázy, korpusy na věnce od Vánoc, ale třeba i obyčejné papírové obaly od vajíček. Inspirujte se ve fotogalerii:

Kromě obvyklých motivů, jakými jsou obarvená a malovaná vajíčka, velikonoční zajíci, žlutá kuřátka a sněhobílí beránci, můžete vsadit také na čerstvé květiny, peříčka, větvičky s lístky i bez, rozkvetlé kočičky, mech a další materiály, které najdete v parku či v lese.

Pokud máte raději minimalistické dekorace, použijte skořápky v původní přírodní barvě. Dobře vypadají i nádherně kropenatá křepelčí vajíčka. A samozřejmě obarvená vejce natvrdo. Ať už přírodně, v cibulových slupkách nebo netradičně.

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!