Pátek 21. června 2024
Svátek slaví Alois, zítra Pavla
Oblačno, bouřka 30°C

Velký přehled trendů 2024: Přijdete letos některým bizarním návratům na chuť?

  • Velký přehled trendů 2024: Přijdete letos některým bizarním návratům na chuť?
    5. ledna 2024 | 06:00

    S novým rokem vyvstává na povrch otázka pro všechny milovníky módy: Jaké zbrusu nové trendy oživí současný šatník a dodají stylu svěží závan? Část naší odpovědi odkazující na přehlídková mola designérských es, která představila kolekce pro nadcházející sezonu, vám bude po chuti i půjde proti srsti. Které módní atributy a dozvuky zimy neřekly své poslední sbohem a na co se budete moct těšit s nástupem teplejší sezony?

    Račte s námi zažít módní déjà vu, ale i nebývalou módní jízdu s opravdu nabitým programem, ve kterém si každá přijde na své.

  • Do prostoru: Opulentní mašle, královna květin i tančící třásně

    Vedle čistých linií minimalismu bude dominovat extravagance za pomoci nejrůznějších výrazných 3D aplikací. Jednou z těch nejhlasitějších bude růže, která nahradí klasický květinový vzor, jenž je pro mnohé rok co rok omílaným klišé. Tato vládnoucí květina kralovala na přehlídkách v kolekcích na jaro a léto 2024 věhlasných brandů jako Alexander McQueen a zdobila topy i šaty, italský módní návrhář Giambattista Valli vzor použil jako okrasný dekor na šatech v oblasti živůtku, ramen či krku. Bude se vyjímat ale nejen coby vystupující efekt, ale i jako potisk na jednoduchých tričkách či jarních svrchnících.

    Poslední sbohem neřeknou ani opulentní mašle, které v předchozím roce dekorovaly nejen oblečení, ale i doplňky v podobě kabelek, bot či šperků. Nepřehlédnutelné dívčí detaily vynikaly tradičně v kolekci irské módní návrhářky Simone Rocha, která těmto prvkům vždycky vdechne nebývalou exkluzivitu.

    Pokud se letos chcete opravdu oprostit od zajetých fádních vzorců přílišného minimalismu, základní kousky, především saka či sukně mini a midi délek, doplní visací třásně, které budou tancovat s každým vaším pohybem.

    Další módní trendy naleznete ve videu: 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • V hlavní roli polo tričko

    Módní verdikt pro nadcházející sezonu zní jasně: polo tričko! Ano, čtete správně. Zbrusu nový vzhled mu dodala italská módní návrhářka Miuccia Prada, která v kolekci Miu Miu představila důvěrně známé tričko s krátkým límcem ve svěží iteraci. Navrstvila ho na košile a doplnila o ultra krátké sukně. Jeho nenucená elegance se ještě umocní v kombinaci s pouzdrovou sukní a lodičkami s páskem kolem nártu, jak nám to naservírovala francouzská značka Givenchy na podzimním pařížském fashion weeku.

  • Nechvalně proslulé capri kalhoty

    Kontroverzní capri kalhoty, dříve známé spíše jako tříčtvrťáky, nebyly synonymem příliš růžové pověsti. Úsměvné byly zejména v počátcích nového milénia se svým nízce posazeným, bokovým střihem. Hvězdy tehdejší doby zkrácené kalhoty v převážně denimové či kapsáčové verzi kombinovaly s dalším extrémem v podobě crop topů. Nevybíravý způsob nošení leckdy spočíval i v navrstvené horní minisukni. Ale ne vždy se kalhotám dostalo posměšků. Zejména v padesátých letech vynález z konce 40. let od designérky Sonji de Lennart kvitovaly herecké legendy jako Marilyn Monroe či Audrey Hepburn. Především Audrey si oblíbila capri kalhoty s vysokým pasem, do kterých zastrkala elegantní košile či minimalistické topy s vysokým stojáčkem nebo lodičkovým výstřihem. Tak dáte jim letos šanci?  

  • Oblečená neoblečená

    Přehlídková mola se pro tento rok hemžila i přemírou průsvitných materiálů. Transparentní materiály však mohou letos skutečně vyniknout, a zasloužit se tak o estetickou podívanou. Do centra pozornosti se z minulého roku dostávají především průhledné sukně, které nastolily nový módní stylistický vzor. Ideální budou v kombinaci s delším svetrem ke kolenům, s navrstveným kabátem a botami s ostrou či hranatou špičkou.

  • Od extravagantních barev po delikátní pastelové

    Na počátku roku se s červenými barevnými tóny ještě nerozloučíme. Žhavá barva z loňského roku bude dominovat i v roce 2024 – stejně tak elegantní šedá či ultra cool stříbrná. S nástupem jarní sezony budou v popředí zájmu zejména pastelové, tolik delikátní tóny něžné růžové, lila barvy, tóny pistácie, ale i modré, která sedne snad každému tónu pleti i vlasů. Přitáhne tak k sobě tu největší pozornost.  

    Plánujete obměnu šatníku? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  móda, trendy
Diskuse ke článku
.