Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nejodvážnější modely roku: Kdo úplně vynechal spodní prádlo?

29. prosince 2023 | 05:00

Rok 2023 se pomalu chýlí ke svému konci. Než ale otočíme na zbrusu nový, nepopsaný list života, retrospektivně se poohlédneme za módními společenskými událostmi, jež se letos nesly nejen na vlně okázalosti, ale i na přílišné extravaganci eskalující v bizarnost. Kdo přinesl jen vulgaritu místo vkusu ve snaze zaujmout a kdo vnesl do odvážných modelů punc elegance?  

Za hranicí vkusu

To nejodvážnější ze stylu celebrit bezesporu nabídlo předávání hudebních cen MTV Video Music Awards. Slavnostnímu udílení dominovala zejména hudební královna Taylor Swift, jež proměnila v triumf devět z jedenácti nominací. Vyjímala se v dlouhých černých šatech značky Versace lemovaných po celé své délce elegantními knoflíky v metalickém odlesku. I přes vysoký rozparek nezaváněly byť sebemenší vulgaritou, ba naopak. Totéž však nelze konstatovat na adresu její kolegyně. Zpěvačka, herečka a tanečnice Tinashe oblékla průhledné síťované šaty, které odkrývaly intimní partie. I přes to, že je zakryla černou páskou, efekt „oblečená neoblečená“ alias chytrá horákyně si dovedeme představit o poznání lépe. Celkový dojem vulgarity umocnila nepříliš zdařilá volba doplňků v podobě enormně vysokých bot na platformě a upnutého černého chokeru. Velmi dllouhé, červeně nalakované nehty završily vše zmíněné.

Tip na video: Nejodvážnější šaty na Českém slavíkovi vynesla Radka Pavlovčinová:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Pohoršení Italové

O pořádný rozruch se nedávno postarala architektka a designérka Bianca Censori, která spolu s manželem rapperem Kanye Westem šokovala (nejen) obyvatele Itálie, kde pár v létě několik dní pobýval. I přes to, že italská etiketa zakazuje oblékání plavek do města, či dokonce obouvání žabek (za nevhodnou obuv se mohou turisté na některých místech dočkat i vysokých pokut), manželka kontroverzního hudebníka vynesla několik odhalených modelů za sebou. Ve slunném Toskánsku vyrazila v průsvitných punčocháčích doplněných o totožně odhalující tělový top, v Benátkách se spoře oděná, téměř nahá tiskla k fialovému polštáři. Italové tak tímto oblékáním byli pobouřeni a mnozí ho odsoudili jako veřejnou ostudu. Ve své kontroverzi však pokračuje nadále. Při návštěvě nočního klubu v Miami Bianca k hrudi tiskla další předmět, polštář vyměnila za plyšovou velkou kočku, která zakrývala stříbrné prádlo.

Vysoké rozparky i hluboké dekolty

I vysoce společenské události naservírovaly modely odhalující tělo, avšak ne vždy byly za hranicí vkusu. Jednu z půvabných rób vynesla herečka Eva Longoria na letošních Oscarech. I přes velmi dominantní, velmi hluboký výstřih vyznívala róba čirou sofistikovaností. Stříbrné dlouhé večerní z dílny Zuhair Murad byly ozvláštněny geometrickými vzory a vestavěným chokerem, jenž suploval třpytivý náhrdelník.

Dílo libanonského módního designéra oblékla při příležitosti filmového festivalu v Cannes i topmodelka a moderátorka Heidi Klum, jež zářila ve žlutých vzdušných šatech s motýlím efektem. Dominovaly hříšně vysokým rozparkem a odvážným překříženým dekoltem.

Stylový outfit, kterým oslníte, vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na ty nejodvážnější modely se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová