Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Královny společenské módy: V roce 2023 bodovaly Babišová, vítězka StarDance i Dejdarova manželka

30. prosince 2023 | 06:00

Rok 2023 naservíroval nespočet společenských událostí s pompou oslavného rudého běhounu. A my se tak při příležitosti oslav závěru roku retrospektivně poohlédneme po těch nejokázalejších. Která ze známých dam oblékla vskutku luxusní modely s puncem noblesy?

Česko-Slovenský ples

Únor patří reprezentativním prostorům Obecního domu, ve kterém se již tradičně odehrává jedna z nejkrásnějších společenských událostí. Než se ale budeme chystat na jubilejní 10. ročník Česko-Slovenského plesu, pojďme se poohlédnout za skvostnými róbami českých a slovenských hvězd, které oblékly tento rok. Působivé, tolik jemné šaty vynesla manželka hokejisty Patrika Eliáše Petra Eliáš Voláková. Vyjímala se v minimalistických bílých šatech z dílny Anamé Privée Atelier. Byly ozvláštněny dlouhým pláštěm s vestavěným stříbrným stojáčkem suplujícím drahý šperk. K efektu exkluzivity přispělo dolní lemování s bohatým peřím.

Video: Patrik a Petra Eliášovi: Bývalá rosnička připomínala Sněhurku!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Z řady vybočující róbu oblékla i manželka herce Martina Dejdara Daniela Dejdarová. Lahvově zelené šaty disponovaly rafinovaně navrstveným korzetem, jenž byl přepásán metalickým opaskem. Ten šel ruku v ruce se zvoleným večerním psaníčkem střídmých linií. Již zmíněný korzet s projmutou ženskou siluetou i vysoký rozparek dodávaly jistou dávku sex-appealu.

Společenského dress code se na jedničku zhostila i modelka Karolína Mališová vyjímající se v krémové róbě od dua Ponerových. Silueta mořské panny patří mezi nejskvostnější střihy plesových šatů hodných těchto honosných událostí.

Premiéry filmů: únorové Děti Nagana i prosincová Perinbaba a dva světy

Rok 2023 naservíroval vedle plesů a nejrůznějších předávání ocenění i dlouho očekávané filmové premiéry. Jednou z nich byla premiéra filmu Děti Nagana, které zcela dominovala herečka Klára Issová. Vizuálně působivý model byl opřený o bílou lesklou blůzku, kterou hravě doplnila sukně s vlečkou ve třpytivém reliéfu. Herečka exkluzivní model doplnila o růžovou kabelku luxusního brandu Bulgari, jejíž cena se pohybuje okolo 60 tisíc korun.

Neméně honosná premiéra se udála teprve nedávno. Perinbaba a dva světy nabídla zejména skvostné modely v černé barvě. Červený koberec tak ovládla modelka Andrea Verešová, která se vyjímala v dlouhé večerní luxusního brandu Chiara Boni. Šaty Reiko z kolekce pro podzim a zimu 2023 dominovaly zdůrazněnými rameny a z nich se linoucími enormně dlouhými rukávy s průstřihy, které dodaly na jisté dramatičnosti. Byly tak působivým prvkem v jinak docela minimalistické siluetě kopírující ženské křivky.

Nejinak zazářila i herečka a hvězda StarDance Darija Pavlovičová v černých večerních šatech značky NOSME, pod kterou vystupuje návrhářka Kateřina Šmejkalová. Spadlá ramena dekorovaná bohatým peřím dodávala na slavnostní náladě.

Český lev

Jednu z nejokázalejších rób vynesla herečka Martha Issová. Šaty značky CHATTY jsou od designérek Radky Sirkové a Anny Tuškové tvořících pod tímto módním pseudonymem. Oblékají herečku pravidelně, a jak se nechala herečka sama slyšet, návrhářskému duu je věrná. Neskutečně ji baví a inspiruje. Růžová noblesa šatů byla opravdu inspirující. Zaujaly detaily v podobě florálního, tolik jemného motivu i kapes! Střih s útlým živůtkem a rozšířenou sukní herečce velmi lichotil.

Třpytivou róbu kopírující siluetu s leskem světového formátu předvedla pak herečka Elizaveta Maximová. Invenci stylu jinak minimalistickému střihu dodávala volně visící látka linoucí se z jejího levého ramene. Metalické psaníčko i decentní svěží líčení podtrhly celkově fungující hvězdný look.

57. ročník filmového festivalu v Karlových Varech

Zahajovací ceremonie věhlasného festivalu se nesla na vlně noblesy i barev. Jednu z nejzářivějších rób vynesla herečka Jitka Čvančarová. Růžové šaty excelovaly nejen barvou, ale i vázankou na krku a střihem sofistikované peleríny.

Velmi specifické šaty vynesla herečka Aňa Geislerová. „Použilo se na ně tři sta litrů piva. To by nikdo jiný neunesl,“ žertovala pro Blesk. Róbu jí totiž netradičně vyráběla firma Pilsner Urquell. „Strašně jsem se vyděsila, že budu chodit v půllitru, ze kterého mi budou koukat ručičky a nožičky, ale rychle se ukázalo, že to není tak. Když jsem zjistila, že to bude dělat Kuba Polanka, tak jsem byla potěšená, že to můžu být já. Piv moc nevypiju, ale mám ho hodně ráda,“ svěřila se. Šaty se později dražily na pomoc nadaci Paraple.

Finále nejprestižnější modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look

Každoroční projekt modelingové soutěže pro Českou a Slovenskou republiku se neobejde bez velkého finále tradičně konaného v prostorách Španělského sálu Pražského hradu. Opětovně tak přilákalo řadu známých dam.

Vytříbený vkus předvedla herečka Hana Vagnerová, jež se vyjímala v designérském skvostu z dílny Borise Krále. Ten jí vytvořil šaty na míru. A jak sám sdělil, byly pro něho jistou výzvou. Kontrastní souhru či pouze černou, nebo bílou totiž ve své tvorbě téměř nevyužívá.

Ve fialové pak zazářila Monika Babišová. Barvu pompéznosti, která zavání aurou prestižnosti, zpodobňovaly dlouhé romantické šaty se vzdušnými raglánovými rukávy a vázankou, která má v jejím šatníku čestné zastoupení. Jistou exkluzivitu šifonovým šatům z dílny návrhářky Petry Balvínové dodávaly vedle vysokého stojáčku s mašlí i decentní kapsy.

Chcete zazářit ve stylu celebrit? Trendy oblečení najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na všechny looky z výše zmíněných událostí, ale i kupříkladu z Českého slavíka se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová