Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

100 nejlepších černých bot: Lodičky po vzoru Pavlové a Kate i hříšně vysoké kozačky podle Pretty Woman

28. září 2023 | 06:00

Černá ovládne podzimní i zimní sezonu. Vyjímat se bude na šatech, kalhotách, zejména však na doplňcích v podobě bot. To nám potvrdila i designérka a stylistka Kamila Vodochodská, patrné je to však jen pouhým okem při brouzdání e-shopy či detailním mapování v regálech obchodů. Proto jsme pro vás připravily nadčasovou obuv, která nepodléhá trendům, v kontrastu s ryzím, aktuálním módním diktátem. Najdete si mezi těmito 100 své letošní favoritky?

„Flitry, koženka, lesklá kůže, peří nebo pletenina. To jsou materiály, které se budou nacházet nejen ve vašich obchodech, ale i v inspiraci všude kolem nás na internetu,“ hodnotí nejhlasitější trendy materiály na podzimní obuvi Kamila Vodochodská. Spolu s černou budou lesk, ale i matný semiš, či dokonce okrasné štrasové spony zavánět luxusním dojmem.

Okrasný dekor spon totiž ozvláštní zejména elegantní typ obuvi, kterou vynosíte nejen na podzim. Řeč je o balerínách, ale i lodičkách na nízkém blokovém podpatku, které pravidelně vynáší nejen v tmavé barvě první dáma Eva Pavlová. Lodičky s uzavřenou špičkou hodné královského protokolu s oblibou nosí i princezna Kate, která vzhledem ke svému věku volí úzké a vysoké lodičky, čímž se navíc zvyšuje míra protažení siluety. Pokud si však chcete sponu užít na více botách, můžete si ji zakoupit i samostatně a střídat ji libovolně dle vkusu. Inspirovat se můžete v našem článku zde:

Černé lodičky jsou navíc podle stylistky tou nejvíce opomenutou obuví v dámském botníku. Pokud chybí i vám, letos máte jedinečnou příležitost si vybrat ty, které budou plně odrážet váš charakter. Nešlápnete vedle s modelem, na který si nepřijde zub času – jde o lodičky na vyšším podpatku v prostých liniích s absencí přílišného zdobení. Ty vynosíte v nadcházející plesové sezoně, ale i při dalších společenských událostech. Pokud vysoké podpatky nejsou pro vás to pravé ořechové, zvolit můžete již zmíněné nízké na blokovém podpatku nebo na malém kačenkovém. Ty hlásí velký comeback.

Co ještě prozradila o letošní obuvi Kamila Vodochodská? Na to se podívejte v následujícím videu:

Video se připravuje ...
Trendy obuv na podzim: Klasické lodičky i extravagantní mokasíny • VIDEO: Videoredakce ženských webů

A co do nepřízně počasí? Nešlápnete vedle s klasickými kozačkami končícími těsně pod koleny, se šněrovacími bagančaty či kotníčkovými botami na mírném podpatku. Letos však budou bojovat o vaši přízeň vysoké kozačky nad kolena po vzoru Vivian z Pretty Woman. Dominovat jim budou lesk i mat či animální reliéf.

Podzimní boty pro každou příležitost vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na ty nejkrásnější černé boty se podívejte do naší fotogalerie. Třeba budou zrovna mezi nimi ty vaše! A dost možná nejen jedny.

Autor: Žaneta Podlahová