Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vše, co milujete na podzimu, se promítne v šatníku: Těchto 5 odstínů uvidíte za chvíli všude

  • Vše, co milujete na podzimu, se promítne v šatníku: Těchto 5 odstínů uvidíte za chvíli všude
    2. září 2023 | 06:00

    Jakmile si mé chuťové buňky řeknou o sklenku červeného místo bílého po letní parné odmlce, ale i o pořádně hutnou dýňovku, je mi jasné, že už jsem myšlenkami a jednou nohou v podzimu, ačkoliv nás dost pravděpodobně čeká ještě příjemné babí léto. S nástupem přechodného září tak nějak automaticky odkládám i svěží bělostné tóny, které už tolik nekontrastují s bronzovou pokožkou, a už se porozhlížím po barvách připomínajících další novou sezonu. A právě letošní paleta barev bude odkazovat na ty nejpříjemnější činnosti a vjemy, které si jen ve spojení s podzimem dokážete představit. Tak schválně, ukonejší vás letošní barevná souhra?

    Místo bílého vína červené, vůně citrusů zaměníme za opojnou skořici i horkou čokoládu nebo se při pošmourném počasí ukonejšíme u vanilkového pudingu, v pozdějším podzimu pak u pečení se silnou dávkou vanilkového lusku, másla či badyánu (a samosebou i u popíjení svařáku!). Přetavte tyto chuťové i čichové vjemy linoucí se podzimem do barev a dostanete odstíny typicky charakteristické pro toto období. Tedy máslově žlutou, tajemnou burgundskou, rezavě hnědou i exkluzivní čokoládovou. Ty se tak promítnou nejen ve vaší kuchyni, ale i ve vašem šatníku. Které další tóny zbystří vaše podzimní smysly?

  • 50 odstínů šedi i disco příběh

    Pokud se chcete naučit spolehlivému způsobu, jak povýšit vaše looky na prémiový vzhled, vsaďte jednoznačně na barvu břidlice. Světlé i tmavé tóny šedé totiž zavání jistou dávkou exkluzivity, a mají tak privilegovanou moc přeměnit docela obyčejný model na ultra špičkový. Navíc promlouvá stejnou řečí jako tichý luxus – podzimní mega trend, který razí pravidlo nadčasovosti, kvalitních materiálů, perfektně padnoucích střihů a absence log křičících na hony daleko. A právě šedá se s těmito atributy spojí – slušet bude tedy nejvíce na luxusní pletenině, business kostýmcích i separé elegantních kalhotách. Šedá paleta se pak zejména v pozdních měsících podzimu přikloní k metalické obdobě, slavnostní stříbrné, která bude dominantou speciálních událostí.

    Jak nás ovlivňují barvy? Na to jsme se zeptaly fashion koučky Kamily Vodochodské: 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Exkluzivní hnědá

    Obdobnou schopností naleštěného vzhledu vyniká i hnědá. Ale ne jen tak ledajaká. Především tmavá barva čokolády, lehce narezlý tón skořice nebo dřevité a medové tóny koňaku. Tyto odstíny vyniknou na hot trendech sezony v podobě lesklé kůže, snového peří, ale i na tartanové kostce, jež bude dominovat podzimním kabátkům.

  • Podoby vášně

    Jestliže byla doposud „it barvou“ růžová, která zesílila ve své intenzitě především díky filmu Barbie, s obdobným úspěchem se na podzim setká červená. Protože právě odstíny této barvy měly snad tu nejvíce konzistentní linku napříč přehlídkovými drahami. Výjimečným odstínem bude především energická šafránová míchající červenou s podtóny oranžové, která půjde ruku v ruce s předchozími barvami luxusu – šedou i hnědou. Oblíbíte si ale i tmavé odstíny burgundské eskalující do hnědého zbarvení či sytě karmínovou. Je jen na vás, na jaký odstín vášně budete mít po čas podzimu chuť.

  • Vůně vanilky a másla

    Měkké tóny vanilky a másla budou sílit v nevšední oblibě. Stejně tak jako červená měla če(s)tné místo v kolekcích světových značek na podzim a zimu. Tolik konejšivé odstíny, které vaši náladu vzpruží na maximum radosti, se představí především na hřejivých úpletech, maxi šatech, estetickou podívanou sehrají i s podzimními svrchníky, jako tomu bylo u značky Givenchy. A v jaké kombinaci to těmto jemným tónům bude slušet ponejvíc? S luxusními odstíny čokoládové, ale i decentní Baby Blue.

  • Černá se silnou dávkou sex-appealu

    Černá nebude na podzim žádným ekvivalentem nudy, ba dokonce smutku. Bude naopak hýřit silnou dávkou sex-appealu, se kterým se budete cítit jako opravdová femme fatale. Tento tmavý odstín jsem si oblíbila především v podobě projmutého kabátku v ženské siluetě, z něhož elegantně vykukuje krajkový top s vysokým stojáčkem, jako tomu bylo při představení kolekce designéra Jasona Wu. Dovedu si představit proplout v něm celou společenskou sezonou jedinečných eventů!

    Trendy oblečení za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda, podzimní trendy 2023
Diskuse ke článku
.