Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Průhledná síťovina i do práce! Jak vkusně nosit největší trendy podzimu?

Video se připravuje ...
Podzimní šatník: Jak nosit 3 různé trendy, radí stylistka
VIDEO: Videoredakce ženských webů
26. září 2023 | 06:00

Letošní podzimní sezona bude zejména o nadvládě černé barvy, ale i o výraznějších atributech, ke kterým dost možná budete sbírat odvahu. Jaká další estetika bude podzimu kralovat a jak ji nosit tak, abyste se cítila navýsost komfortně i stylově zároveň?

Na stylingu záleží

Ačkoliv budou všechny podoby červené, ale i vizuálně působivé tóny vanilky i másla hlavními barevnými tahouny sezony, nepochybně budou na módním poli dominovat typicky podzimní barvy i tlumené odstíny v podobě šedé, a především pak černá. Tu uvidíte na kozačkách, lodičkách, kabátech, bundách, kalhotách i svetrech. Abyste však předešly tomu, že budete splývat jako jeden celistvý velký flek, dbejte na mix textur.

To nám potvrdila i módní stylistka a návrhářka Kamila Vodochodská a vysvětlila, jak kombinovat černou s černou tak, aby nezaváněla přílišnou fádností: „Základním stylistickým pravidlem je kombinovat materiály a struktury tak, aby nepůsobily v jedné ploše. Ukázkou je například bavlna s koženkou nebo kůží, která má zcela jinou strukturu. Či s materiálem, který je splývavý. Můžeme doplnit krásnou pleteninou.“ Zkrátka nikdy nenoste celočerný look založený na jedné textuře, tedy materiálu.

Trendy kousky od černých modelů přes průsvitné materiály až po animální vzory a splývavé siluety naleznete v naší fotogalerii. 

Průhlednost i do práce?

Vedle minimalismu a prostých siluet budou na výsluní extravagantnější atributy, jako jsou průhledné síťované materiály i animální vzory. Nebo obojí dohromady. Pro někoho toto tvoří absolutně nepředstavitelnou součást šatníku, natož každodenní chleba.

Jak razí designérka staré dobré pořekadlo: "Nikdy opravdu neříkej nikdy." Jak tedy vynést kupříkladu průhledný top s leopardím vzorem tak, aby byl vhodný i do prostor kanceláře? „Doplníte-li top ramínkovým tílkem, ať už v tělové barvě nebo v černé, vlněnými širokými černými kalhotami a třeba vestou, obalíte se kašmírovou šálou a doplníte to kabátem, tak věřím, že ani v práci neuděláte chybu,“ říká Kamila. Pokud tedy pod průsvitný top nezvolíte pouze prádlo, ale jednoduché tílko, ostudu si rozhodně neutrhnete. Ba naopak, ozvláštníte tím každý kalhotový kostýmek.

Trendy podzimní outfit vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Které střihy se navrací na scénu? A jak je stylově vynést? To se dozvíte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová