Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jak nosit estetiku školní uniformy, abyste nevypadala příliš dětsky? Tohle radí stylistka

Video se připravuje ...
Trend školní uniformy je i pro vás! Jaké detaily podle stylistky vybrat?
VIDEO: Videoredakce ženských webů
27. září 2023 | 06:00

Mašle, kravaty, skládané sukně v áčkovém mini střihu, vysoké bílé ponožky v mokasínech, ale i úpletové svetry s dekorem límečku či s vázankou. To vše evokuje estetiku školní uniformy, která bude diktovat módní trendy. Jak ale tyto atributy nosit tak, abyste se opravdu nepřenesla v mysli zpět do školních lavic?

Prvky skládaných sukní, kravat i mašlí vybízí k tomu, představit si moderní školní uniformu. Tato estetika byla často k vidění na přehlídkových drahách světových luxusních brandů, jež představovaly kolekce na aktuální podzimní, ale i zimní sezonu. Bylo tak předem jasné, že se tento trend, konzistentně se linoucí na týdnech módy, promítne i v kolekcích pro běžně dostupné obchodní řetězce.

A tak se přemírou těchto prvků již hemží i regály obchodů. Jak říká designérka a stylistka Kamila Vodochodskátrendy nejsou od toho, abychom se staly jejich otroky, ale abychom se jimi pouze inspirovaly. Nemusíte se tak nutně oblékat do mini skládané sukně, které kvůli její krátké délce příliš neholdujete. Pokud se vám však tento styling inspirovaný školní estetikou líbí, řekněte to kupříkladu halenkou s opulentní vázankou. Ta vynikne zastrkaná do širokých, navýsost sofistikovaných palazzo kalhot, v konečném finiši outfit doplňte dvouřadým blazerem. A voilà, naleštěný vzhled hodný prostor kanceláře máte v cuku letu.

Pokud naopak s kratší sukní áčkového střihu souzníte, doplňte ji kvalitním úpletem. Na co si ale při téhle kombinaci dát pozor? „Kombinujete-li tuhletu skládanou sukni s nějakým kvalitním mohérovým, vlněným či alpakovým svetříkem v oversized velikosti, s punčocháči, které rozhodně nebudou lesklé a budou neprůhledné, a s nějakými pohodlnými koženými botami, ať už budou kotníkové nebo trendy nad kolena, a spojíte-li to vše s kašmírovým kabátem, tak rozhodně půjdete stylu naproti,“ radí designérka a bere zřetel především na absenci lesklých průhledných punčoch.

Stylový outfit za nejvýhodnější ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na módní tipy se podívejte v úvodním videu nebo v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová