Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tuhle bundu vytáhnete na podzim jako první. Oblíbily si ji Eva Pavlová i aristokratky

28. srpna 2023 | 06:00

Je nadčasová, snadno kombinovatelná, navýsost příjemná, a navíc disponuje privilegovanou schopností dodat do looku jistou dávku exkluzivity. Není tak divu, že prošívaná bunda se další sezonu těší nebývalé oblibě, je v hledáčku nejen influencerek udávajících módní směr, ale i první dámy. Jak ji nosit v nadcházející podzimní sezoně?

V období nepředvídatelného počasí máme leckdy trable v tom, zvolit ten správný svrchník, který se dá snadno vrstvit, zahřeje... Ale přitom nechcete cítit tíhu příliš těžkého kabátu či bundy. Nabízí se léty ověřené klasiky v podobě trenčkotů, které již nyní plní štendry módních řetězců, ale i nadčasová saka či kožené křiváky. Pokud ale chcete cítit lehkost při každém kroku, zároveň se cítit jako v hřejivé, tolik konejšivé náruči, pak bundička se snovým prošíváním bude pro vás to pravé.

Tip na video: Jak zhodnotila módní styl Evy Pavlové česká designérka Eliška Tomková? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Podzimní klenot

To, že se prošívaná bunda ve značně oversized hranatém střihu s vlnitým prošíváním dostala před dvěma lety do astronomických módních výšin, si může na své konto přičíst značka The Frankie Shop. Stala se tehdejším megahitem, který nešlo na Instagramu přehlédnout, vlastně od té doby její popularita nijak neupadá. Ba naopak, prošívané bundy se budou hlásit o slovo i letos.

Elegance koňského sedla

Exkluzivitu této bundě propůjčuje nejen lehký materiál, ale i navýsost elegantní vzorek prošívání, který připomíná kus garderoby jezdkyně na koni. Prošívání měla tehdy v oblibě i již zesnulá královna Alžběta II., která nosila zejména bundy s košilovým límcem a předními velkými kapsami, jež příznačně vynášela při příležitostech koňských show ve Windsoru. Výjimkou nebyly ani vestičky s tímto detailem, ty vynáší i princezna Catherine. Často je vrství na roláky, jež kombinuje s upnutými slim džínami.

Na stylingu záleží

A jak jinak tento módní hit zkombinovat se stávajícími kousky ve vaší skříni? Držet se můžete stylingu módních influencerek, který se nese na vlně čistých linií a minimalismu. Přestože prošívané bundy disponují převážně naturálně barevným spektrem – od měkkých tónů vanilky přes tóny slonové kosti, béžové až po khaki – mějte na paměti, že prošívaný prvek za převážného doprovodu opulentních předních kapes je už tak výrazným atributem. Zbytek tedy volte v umírněné notě, v kombinaci s basic kardigany, pod které můžete obléct unitární košile či docela obyčejná trička. Bundičky pak vyniknou s upnutými černými džínami, nebo naopak s modrým širokým denimem, po kterém sáhla i první dáma.

Čestné místo v šatníku první dámy

Eva Pavlová nedávno vynesla prošívanou bundu americké značky Blauer, jejíž historie sahá až do 30. let 20. století. V padesátých letech se brand začal zaměřovat zejména na světle šedé nepromokavé bundy, které se staly součástí uniforem armády, letectva i námořní pěchoty. Brzy se tak značka stala jedničkou na trhu výrobců uniforem pro veřejné služby. Doteď značka dostává svému dědictví – přenesenému skrze kvalitu odolných materiálů.

A právě jeden z ikonických kousků se na Evě Pavlové vyjímal při příležitosti návštěvy Dětského tábora Eldorádo u Rakovníka. Bunda dominovala diamantovým vzorkem prošívání, košilovým límcem a kontrastní nylonovou zelenou podšívkou. Pod ní se vyjímal obyčejný top, který zkombinovala spolu s džínami rovného střihu.

Stylové podzimní bundy za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Podívejte se na další vydařené looky Evy Pavlové do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová