Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ideální podzimní sukně, která sedne každé postavě od velikosti 34 do 46? Existuje!

Video se připravuje ...
Tyhle 3 sukně musíte na podzim mít! Co radí stylistka?
VIDEO: Videoredakce ženských webů
29. září 2023 | 06:00

Sukně sehrají na módním poli v letošní podzimní a zimní sezoně důležitou roli. Dost možná důležitou natolik, že zastíní naše oblíbené kalhoty i džíny, po kterých s příchodem podzimu automaticky sáhneme. Které střihy se zavděčí téměř všem?

Sukně jsou kolikrát na vedlejší koleji a nezískaly si naši absolutní podporu jako elegantní kalhoty nebo dobře padnoucí džíny. Letos však možná dojde k razantní změně. Sukně budou totiž vyznívat exkluzivní, tolik lákovou estetikou ve střizích slušících všem bez ohledu na věk i tělesné proporce.

Lehce splývavá i šikmě střižená silueta v působivém saténu

To nám potvrdila i renomovaná návrhářka, stylistka a módní koučka Kamila Vodochodská. Ta nám také prozradila, která sukně sedí téměř každé postavě. Jak zmínila, charakteristická je splývavým, lehce šikmým střihem, který vytváří lehký materiál v podobě saténu či hedvábí. Byť jen v lehkém pohybu, vzhledem k použitému materiálu opticky vyznívá jako silueta velmi decentně mířená do áčkové siluety. „Skvěle se variuje v rámci outfitů, když k ní dáte velké rockové boty spolu s nějakým lehounkým pleteným svetrem, bílým tričkem a džínovou bundičkou, dole dokombinujete tenisky... A na večer pak můžete zvolit páskové sandálky, nějaký jemně decentní sexy topík a využít můžete třeba koženkovou bundu,“ sdělila o komplexním stylingu této sukně Kamila.

Do áčka

Od splývavého, decentně šikmého střihu se dostáváme k přiznané, typicky áčkové siluetě. Útlý vysoký pas a rozšiřující se sukně dosahující úrovně kolen vytvoří iluzi delších nohou, čímž vám opticky prodlouží siluetu. Vyznívá ultramoderně i vintage zároveň, navíc dodá do každého looku nenucenou, decentní ženskost bez přílišně vynaloženého úsilí.

Střih do písmene A pak zjemní křivky boků, minimalizuje jejich šíři, a tak bude lichotit zejména postavám typu hruška, které potřebují vyrovnat proporční bilanční nesoulad. Letošní estetika bude hrát do karet vzhledu školní uniformy. Inovativní vzhled vytvoří tedy spolu s oversized svetrem, z něhož budou vykukovat kravata či samostatný límeček košile. Akademický vzhled se nevyhne ani obuvi, tím pravým ořechovým budou zejména mokasíny s robustní podrážkou či baleríny připomínající svým vzhledem baletní piškoty, ty budou navíc ozvláštněny dlouhými bílými ponožkami. Ano, čtete správně, přiznané ponožky nebudou letos ostudou, ale cool prvkem, který rozstřelí váš look.

Moderní sukně pro všechny typy postav pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Které další střihy sukní budou letos bojovat o vaši přízeň? To se dozvíte v úvodním videu nebo v našem článku zde:

Výběr těch nejlepších splývavých i áčkových sukní naleznete v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová