Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sorry, kalhoty! Sukně budou podzimním hitem. Z jakých si nebudete moct vybrat?

14. září 2023 | 06:00

Sukně jsou leckdy na vedlejší koleji, ovšem letos budou natolik vyčnívat, že pravděpodobně možná zastíní nadčasové, sezonně oblíbené džíny, elegantní kalhoty či úpletové šaty. Jejich svěží iterace bude vizuálně působivá, že si nakonec nebudete moct vybrat jedinou. Jaké klíčové prvky tak sehrají na tomto módním poli ženských atributů hlavní roli?

S přikrádajícím se podzimem začínáme odkládat šaty a místo nich automaticky saháme po všech verzích džínů či kalhot, jež zpodobňují synonymum tohoto období. Letos se však přistihnete při tom, že váš zrak se bude upírat především k sukním, a kalhoty se tak rázem ocitnou na vedlejší koleji, na té, na které předtím byly právě ony sukně. Můžou za to exkluzivní, tolik lákavé a cool estetiky, ale také střihy, které budou slušet všem bez ohledu na věk i tělesné proporce. O jakých trendech tu vedeme řeč?

Řekněte A

Nadcházející, zbrusu nová sezona se zaměří především na áčkovou siluetu v midi délce. Snoubí prostý styl s nažehleným vzhledem, avšak vyznívá ultramoderně i vintage zároveň. V lady délce dosahující kolen bude dodávat do každého looku nenucenou, decentní ženskost bez přílišně vynaloženého úsilí. Sukně tohoto střihu navíc budou disponovat vysokým pasem, který vytvoří iluzi delších nohou, čímž vám opticky prodlouží siluetu.

Střih do písmene A pak zjemní křivky boků, minimalizuje jejich šíři, a tak bude lichotit zejména postavám typu hruška, které potřebují vyrovnat proporční bilanční nesoulad. Letošní estetika bude hrát do karet vzhledu školní uniformy. Inovativní vzhled vytvoří tedy pospolu s oversized svetrem, z něhož budou vykukovat kravata či samostatný límeček košile. Akademický vzhled se nevyhne ani obuvi, pravým ořechovým budou zejména mokasíny s robustní podrážkou či baleríny připomínající svým vzhledem baletní piškoty, které budou navíc ozvláštněny dlouhými bílými ponožkami. Ano, čtete správně, přiznané ponožky nebudou letos ostudou, ale cool prvkem, který rozstřelí váš look.

Redakční tip: Módní záležitostí budou zejména áčkové sukně s výraznými sklady po celé své šířce v béžových, máslových odstínech, ale také v draze vypadajících šedých barevných tónech. Pokud tak hledáte ideální sukni, která obstojí ve zkoušce času, máte ideální příležitost si ji letos ulovit.

Na maxi!

Ani jedna z délek letos nepřijde vniveč. Konkurovat si bude midi s mini i maxi! Té nejdelší z nich bude ponejvíc slušet denim, který se přizpůsobí jakémukoli stylu. S koženým oversized křivákem a vysokými kovbojkami bude zavánět jistou dávkou sex-appealu, se sakem, lodičkami či kozačkami na podpatku bude naopak vyznívat čirou elegancí. Je jen na vás, který look si vyberete. Maxi délka bude hratelná i s – na hony se lesknoucím – saténem, vytvoří trendy kombinaci především s hřejivými úplety.

Střih, kterého se není třeba bát

I mini sukně budou opět vynikat. Zejména v již zmíněné estetice školní uniformy, kdy krátká verze sukně vytvoří cool kombo s mikinou, plochými botami a minimalistickou kšiltovkou. Mini sukně čistých linií v lehce se rozšiřující siluetě pak nahradí elegantní kalhoty. Vhodně doplní business kostýmek.

Zpět do minulosti

Módní trendy i ve zbytku roku budou diktovat Y2K estetiku z přelomu tisíciletí. Pokud milujete asymetrické siluety s nerovnoměrnými, ostře střiženými cípy, přijdete si na své, stejně tak všechny maximalistky, jež se nebojí pohledů od ostatních. Trendy záležitostí totiž budou i průhledné sukně, kterým bude slušet především dlouhé oversized sako.

Podzimní sukně pro každou příležitost najdete za výhodné ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na výběr těch nejlepších se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová