Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Trendy, které udeří s podzimem, se zavděčí všem! Které by vám neměly uniknout?

  • Trendy, které udeří s podzimem, se zavděčí všem! Které by vám neměly uniknout?
    9. srpna 2023 | 06:00

    Podzimní sezona bude přát nadčasové, nositelné módě s citlivým důrazem na prvotřídní kvalitu. Dost možná vás potěší fakt, že business módě v oversized střizích bude hravě konkurovat projmutá ženská silueta, stejně tak vás osloví svěží a energická paleta barev. Na své si přijdou všechny minimalistky, ale i maximalistky, které se budou těšit z dramatického objemu na oblíbených kouscích. O kterých trendech tu vedeme řeč? Račte se inspirovat podzimním přehledem trendů.

  • Jednobarevná moc

    Všudypřítomná estetika Barbie s přemírou růžových odstínů s nástupem podzimu utichne. Cukrovou paletu vystřídá další konejšivá barva z řady oblíbených pastelek, tedy barva vanilky a másla, která nás bude doslova hřát u srdce a dodá nám okamžitou vzpruhu na maximum. Vynikat bude zejména na hřejivém úpletu či okázalém hedvábí v podobě šatů v maxi délce, bude tvořit estetickou podívanou se svrchníky v podobném barevném ražení, jako tomu bylo na představení podzimních kolekcí značek TOVE Studio, Zimmermann či Givenchy. Monochromatické vzhledy založené na jedné barvě různých odstínů tak znova zesílí ve své intenzitě a půjdou ruku v ruce s nejhlasitějším trendem sezony – quiet luxury. O tom ale o několik řádků dále.

    Nejinak tomu bude ve stylingu u tolik specifického, energického odstínu šafránu, který měl snad tu nejvíce konzistentní linku napříč přehlídkovými drahami. Náš zrak upoutal především midi kabát jednoduché siluety značky The Row, ale i dokonale asymetrické šaty z dílny Victorie Beckham. Hlavní prvky prezentací byly doplněny tělovými podpatky, které podtrhly koexistující luxus celku.

    Všechny maximalistky pak potěší fakt, že stříbrná bude na podzimní, ale i zimní módní scéně excelovat i letos. Stříbro poteče proudem zejména na doplňcích v podobě vysokých kozaček na podpatku, ale i na špercích, které vnesou do looku svěží vítr.

    Jak na nás působí barvy? To se dozvíte v následujícím videu: 

    Video se připravuje ...
    Fashion koučka Kamila Vodochodská o psychologii barev • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Quiet luxury

    Quiet luxury skloňovaný v módním světě ve všech pádech odráží jednoduchou minimalistickou estetiku v té nejvyšší možné kvalitě luxusních značek. Avšak bez viditelné zmínky, že se jedná o luxusní, a tedy velmi drahé brandy. Kralující trend tak odkazuje na primární základy šatníku, jako jsou ikonický trenčkot, vlněný kabát, košile či docela obyčejná trička a tílka. Tyto základy utváří kapsulový šatník. Ten nepodléhá času a je nositelný pro všechny generace.

  • Prvotřídní business

    Podzimní a zimní kolekce značek Jason Wu, Bottega Veneta, Coperni a dalších předvedly přepychové business looky, které si s přílišnou usedlostí rozhodně netykají. Místo toho sršely jistou dávkou kýženého šmrncu, který každá z nás ocení v prostorách kanceláře. Co takhle kalhotový kostýmek v pastelové žluté, košilové midi šaty s nabíranou sukní spolu s kašmírovým svetříkem nebo tužková sukně v kombinaci s oversized blazerem?

    Pokud vás však omrzela nadměrná silueta, potěší vás fakt, že se letos bude obzvláště dařit té vypasované, kterou vynesla kupříkladu Gigi Hadid v rámci přehlídky Versace. Vyjímal se na ní jednořadý černý blejzr s opulentními stříbrnými knoflíky, jenž šel ruku v ruce s pouzdrovou sukní. Pomyslnou třešničkou pak byly kožené rukavice, které business styl přeměnily ve smyslnou femme fatale. Monotónní černou lze oživit nejen elegantními koženými rukavicemi, ale i krajkovou blůzkou. Protože právě krajka taktéž zamíchá podzimními módními kartami.

  • Maximum radosti

    Designéři půjdou následující sezonu dosti proti proudu Y2K trendu. Upustíme tedy od mini délek, které nahradí maxi siluety, jež budou přecházet do rafinované dlouhé večerní. Těšit se tak můžete na šaty dosahující na zem a s dlouhými rukávy, které budou hrát zemitými barvami charakteristickými pro podzim, ale i hravými, svěžími pastelovými tóny.

    Na slavnostní notu vás nenavede jen maxi délka sukní a šatů, ale i dramatický objem, který se bude vyjímat zejména na tylových a průhledných šatech, které jsme v početné míře mohli spatřit u značek Nina Ricci, TOVE Studio nebo Molly Goddard.

  • Mašle

    Zábavná nálada se na vás přenese i skrze mašle, které se pojí s oblíbenou baletní estetikou, jež má ve světě aktuálních trendů silnou pozici. Vzpomeňme na baleríny, které se tímto trendem přeměnily spíše v baletní piškoty. Více o nich se dočtete v našem článku zde:

    Mašle tak bude jedním z výrazných atributů sezony, bude dekorovat dlouhé večerní, podpatky, blůzky, crop topy, vystupovat bude ale i samostatně v podobě vlasového doplňku.

    Trendy kousky za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.