Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Růžové šílenství na premiéře filmu Barbie: Která z celebrit byla tou nejodvážnější panenkou?

19. července 2023 | 13:15

Estetika panenky Barbie aneb barbiecore trend hýbe aktuálním světem módy. Ačkoliv se nejedná o žádný velkolepý módní převrat, o obnovení růžové mánie se jednoznačně postarala půvabná dvojice Margot Robbie a Ryan Gosling. Ti totiž zpodobňují hlavní hvězdy nového filmu Barbie. Ačkoliv má zbrusu nový snímek svou premiéru až 20. července, celebrity ho už v rámci Barbie Pink Party mohly spatřit. Dress code tak zněl jasně: růžová! Kdo byl tou největší Barbie večera?

Barbie estetika není na módním poli žádnou novinkou. Vyvíjí se totiž už léta. Vůbec poprvé byla představena v roce 1959 na americkém veletrhu hraček, tehdy tuto estetiku převzalo na sebe několik známých i vlivných žen. Do růžových odstínů, kterými se však zpočátku ikonická hračka nevyznačovala, se zahalila i bývalá první dáma Jackie Kennedy.

Nejslavnější růžový kostýmek

Vyjímaly se na ní v podobě decentně růžového kostýmku z buklé, který se stal bezesporu tím nejproslulejším oděvem nejen americké historie. Za onou ikoničností však nestojí pouze něžný, vskutku elegantní a inspirativní design francouzské značky Chanel, ale především události spojené s jeho vznikem a následně pak vynesením. Kostýmek doplněný o ručně tvarovaný klobouček toka bez krempy sice navrhla Coco Chanel, ovšem z politických důvodů si ho Jackie nemohla pořídit z evropského trhu. Jackie upřednostňující nákupní právo amerického trhu tak opatření chytře obešla a nechala si kostýmek vyrobit v salonu Chez Ninon v New Yorku v souladu se značkou Coco Chanel a z jí dodaných látek.

Tento jediný fakt však nestál za tím, že se o něm dodnes povídá. Kostýmek měla na sobě v době, kdy došlo roku 1963 v Dallasu k atentátu na prezidenta. Krev zastřeleného prezidenta Kennedyho potřísnila elegantní model, ten si však odmítala převléknout kvůli tomu, aby všichni viděli, co jejímu choti provedli. Více informací o tomto trendu se dočtete v našem článku zde:

Nová éra

O obnovení růžového šílenství se jednoznačně postaral nový snímek Barbie s Ryanem Goslingem a Margot Robbie v hlavních rolích. České celebrity se tak při účasti na jeho premiéře v rámci Barbie Párty nechaly unést odstíny sladké, tolik působivé barvy. V jaké podobě ji vynesly?

Asymetrie, tyl a odhalená kůže v hlavní roli

Asymetrický střih, jenž vládne letním kolekcím, si oblíbily i známé krásky. Vizuálně působivý model oblékla modelka Kristýna Schicková, je z dílny Dolce Derza. Šikmě střižené šaty s balonovým pravým rukávem a opulentní mašlí jiskřily silnou dávkou sofistikovanosti. Šaty velmi citlivě zkombinovala s minimalistickými tělovými lodičkami v ostré špičce, které jí spolu s rozparkem opticky prodloužily siluetu. Na střih s kapkou dramatičnosti a exkluzivity zároveň vsadila i moderátorka Eva Perkausová, která se vyjímala v šatech se třpytivým reliéfem.

Asymetrii konkuroval opulentní tyl, který oblékla v podobě bohaté sukně influencerka Dominika Myslivcová, a to spolu s růžovou podprsenkou. Modelem odhalujícím bříško tak připomínala barbadoskou divu Rihannu, která se v těhotenství nebojí jisté výstřednosti a nechává své rostoucí bříško na odiv. Obdobný názor zastává i česká kráska, která nabádá ke svobodě módního projevu. „Kdo vlastně určuje, jak by se měly správně oblékat těhotné ženy? Existuje snad nějaká příručka? Já jsem toho názoru – nos přesně to, v čem se cítíš dobře, a nehleď na názory ostatních. Btw. těhotná Barbie byla vždy moje oblíbenkyně,“ napsala pod příspěvkem na svém Instagramu, přičemž ve svých stories prozradila, že své publikum rozdělila na dva tábory zastávající rozdílné názory na její odhalený model. Jedni ho kvitují, jiným není příliš po chuti. Objemný tyl vynesla také česká Barbie Gabriella Jiráčková, která zaujala mini šaty s kaskádovými rukávy.

 

Na nedávný rozhovor s českou Barbie se můžete podívat v následujícím videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Designérský skvost

Mezi růžovým šílenstvím nechyběla ani esa designérské scény. Jeden z příkladů špičkového designu oblékla violoncellistka Terezie Kovalová. Vyjímala se v cropped košili s balonovými rukávy a minisukni s ručním florálním potiskem z dílny Terezy Rosalie Kladošové. Designérský skvost doplnila metalickými sandálky na blokovém podpatku.

Outfit ve stylu Barbie pořídíte za skvělou cenu na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další růžové modely se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová