Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tyhle boty budou chtít nosit na podzim úplně všichni!

  • Tyhle boty budou chtít nosit na podzim úplně všichni!
    6. srpna 2023 | 06:00

    Není marnotratnějšího pocitu než toho, když v ranním spěchu tápeme nad výběrem obuvi. Boty jsou totiž často podceňovaným artiklem, který však přemění celý vzhled do vteřiny. Stejně tak, jak ho může povýšit do módních nebes, ho v okamžiku může zcela znehodnotit. Které boty se tedy zavděčí na podzim všem, ale také v nepříznivém počasí, jako je nyní? Sjednocující heslo zní: "Nadčasovost, praktičnost, ale i ryzí ženskost." Tyhle boty bezesporu splňují tato kritéria!

  • Kovbojka

    „So sexy, so hot!“ Ano, zatraceně sexy a svůdné kovbojské boty! Evokují totiž nespoutanou divokost, rozvernost a ryzí ženskost. Ideální kombinací budou ve výšce těsně pod kolena s koženkovými šaty a midi kabátem. Zazáříte ale i s širšími kalhotami zastrkanými dovnitř kotníčkové verze kozaček – spolu s basic tričkem a oversized sakem. Outfity hodné společenských událostí, romantického rande i pochůzek v městské džungli.

  • Vysoké a ještě vyšší

    Pokud jsme kovbojské boty označily za ty nejsvůdnější, budou se dost přít s vysokými kozačkami s výškou dosahující až ke stehnům. Letos budou nejčastěji ve verzi s vyšším podpatkem i poutavými barvami – od metalické stříbrné až po karmínovou. Skvělou souhru sehrají se všemi mini délkami – od sukňových kostýmků přes separé sukně až po šaty. Tak vítejte zpět, extravagantní, výrazné a milované podpatky!

  • Loafers: Tak trochu jiné mokasíny

    Absolutními favority denního nošení, ale i společenského vyžití se stávají mokasíny. Přichází ale s o něco svěžejší iterací a s naleštěnějším vzhledem než dříve, a to doslova! Dominují totiž lesklým reliéfem a především robustní podrážkou, která je na nynějším módním výsluní. Tyto „it“ žhavé boty, vhodné do přechodného období mezi podzimem a zimou, snesou i ponožky, tak se je nebojte přiznat. Je to jeden z trendů, které vypadají zatraceně dobře!

    Tip na video: Jak uvázat podpatky tak, aby se vám nevyzuly? 

    Video se připravuje ...
    Jak na to: Uvázání podpatků • VIDEO: Videohub/ Kristýna Juřicová

  • Baleríny nebo piškoty?

    Už na přelomu zimy 2022/23 (ano, čtete správně, nepřepsaly jsme se) se baleríny proměnily v exkluzivní baletní obuv po tom, co nám značka Miu Miu naservírovala minulý rok na jaře boty à la baletní piškoty. Dominovaly ve stylingu spolu se zateplenými vysokými ponožkami, a představily se tak ve zcela nové perspektivě – jako zimní hot trend či obuv, kterou lze nosit nejen v teplých měsících.

    Na tuhle notu se naladily i další luxusní brandy a návrháři v nových kolekcích pro jaro a léto 2023. Především irská módní návrhářka Simone Rocha představila tuto něžnou baletní estetiku ve své přehlídce, která nevyznívala působivě jen skrze boty, ale i prostřednictvím šatů a okázalých svrchníků. Na to, zda měkoučké balerínky se svrchní úpravou ve stylu baletních piškotů budou opravdovými tahouny sezony, daly světu jasnou odpověď i sestry Olsenovy. Jejich luxusní brand The Row totiž tuto obnovu už nějakou dobu ve svém repertoáru čítá.

    Tento trend bude kralovat i letošní podzimní sezonu, bude opřen především o oblou špičku a minimalistický pásek přes nárt. Dominovat budou i ostrá špička balerín a jistý okrasný dekor.

  • Bagančata

    Za mnoho trendů, které se od počátku minulého roku zaryly do povědomí všech, je odpovědná italská exkluzivní značka Bottega Veneta. Přišla i s těmito robustními bagančaty s názvem chunky chelsea boots. Kontrast punkrocku a ženskosti v podobě krajkových šatů v boho stylu více než dobře funguje. Můžete k nim však obléknout i ty úpletové spolu s křivákem či denimové kalhoty s ikonickým trenčkotem. Důvody, proč vás budou doprovázet celou pozimní sezonu, jsou prosté. Jsou praktické, pohodlné, snadno kombinovatelné a ochrání vaše nohy i před vydatným deštěm, ale i sněhem.

  • Kotníková klasika

    Neexistuje snad klasičtější bota než kotníkové boty v tmavých odstínech na nižším blokovém či jehlovém podpatku v minimalistickém střihu a hladkém reliéfu. Jeden pár těchto kvalitních bot vám bude věrně sloužit navěky, stejně jako dobře padnoucí džíny či bílá košile.

  • Centimetry navíc

    Boty s blokovým podpatkem, přespříliš vysokou platformou a páskem kolem kotníků představují už od loňského jara žhavý trend mezi obuví. Jinak tomu nebude ani teď, na podzim. Jsou zkrátka všude – ovládly Instagram, street style i přehlídková mola týdnů módy. Za rozpuk tohoto trendu je odpovědná značka Valentino s botami Tan-Go oplývajícími nejen svou nebeskou výší, ale i oslnivým leskem či pastelovými barvami.

    Tomuto modelu však konkuruje i typ Medusa od značky Versace. Ten oproti lakované kůži Tan-Go vyniká reliéfem saténu, hranatou špičkou, vyšší platformou, podpatek se na konci mírně rozšiřuje a pásek je zdobnější. A tak tu máme souboj dvou italských velikánů.

    Platformy tak obecně budou silnou podzimní dominancí, uvidíme je i na věhlasných mary janes, kotníkových botách, dokonce i na mokasínech. 

    Trendy podzimní boty za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.