Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dress code baroka celebrity nezvládly, zato černobílou podívanou ano. Kdo byl výjimkou a kdo odkryl bradavky?

4. srpna 2023 | 14:51

Uskutečněná stylová zahradní slavnost, kterou uspořádala televize Prima na počest představení podzimních novinek, se točila zejména kolem hlavního taháku sezony. Dvanáctidílného romantického seriálu s dobrým koncem Eliška a Damián, ve kterém se představí Emma Smetana a Robert Urban v hlavních rolích. Jelikož pohádkový příběh pojednává o střetu dvou světů – toho současného a minulého – dress code zněl jasně: CREATIVE BAROQUE STYLE. Kdo tomu dostál, a kdo ne?  

K dress code přímo pobízely honosné prostory trojského zámku, avšak z původně luxusní, stylové slavnosti se akce proměnila v docela obyčejnou zahradní slavnost. Leč bylo přáním pořadatelů alespoň ozvláštnit vynesené modely drobnými barokními prvky v podobě vějíře, paruky či škrabošky. Hosté vzali tuto prosbu s vážností a své looky skutečně leckdy ozvláštnili pouze škraboškou. Škoda, mohla to být vskutku zajímavá podívaná.

Snaha o dodržení barokní tematiky

Barokní dobový model představila pouze Anna Dvořáková, dcera Jiřího Dvořáka a Báry Munzarové, která hraje hlavní protagonistku nového romantického seriálu. Nad kreativním pojetím se z řad celebrit zamyslela herečka Sandra Nováková, která vsadila na top s důmyslně zavedeným korzetovým střihem, který je pro dekorativní baroko typický. Honosnost této doby navíc podtrhla psaníčkem s metalickými odlesky a masivním zlatým náramkem na ruku.

O snaze lze mluvit i v případě herečky a zpěvačky Evy Burešové, která k černým upnutým kalhotám a bílému topu oblékla sako dekorované výšivkou vzdáleně připomínající vyšívaný brokát charakteristický pro baroko. Škoda jen, že celý look zazdila plátěnými teniskami.

Tip na video: Eva Burešová: Můj druhý porod byl prostě boží!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Pro tehdejší dobu byla typická i hra světla a stínu, tedy hravý kontrast černé a bílé za doprovodu rozvolněné siluety. Tyto atributy předvedla herečka Denisa Nesvačilová, která oblékla průhledný bílý top se spadlými rameny dekorovaný opulentními volány, v němž poodhalila své bradavky. Zbytek looku doplnila černou minisukní, minimalistickým sakem, ale i zlatou škraboškou.

Černobílá variace jako cena útěchy

Na stejnou souhru kontrastní kombinace barev vsadila i moderátorka Markéta Fialová, která se vyjímala v širokých palazzo kalhotách s bočními rozparky. Ty jí prokázaly působivou stylistickou službu v podtržení ženské siluety – stejně tak jako bílý top zastrkaný do spodního dílu, top byl ozvláštněn opulentními rukávy.

Černobílý model oblékla také partnerka moderátora a herce Petra Vágnera Silvie Vlčková, která vsadila na asymetrický černý crop top a objemnější bílou sukni.

Na to, jak se oblékli další hosté, se podívejte ve fotogalerii. Na honosné krajky, korzety či bohatě řasené sukně však zapomeňte. Výjimkou totiž nebyly džíny, docela obyčejné tričko a tenisky jako u reportéra Ládi Hrušky či kalhotové kostýmky a letní jednoduché šaty bez kapky náznaku dress code u řady známých dam.

Autor: Žaneta Podlahová