Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Video se připravuje ...
Šatník podle první dámy: Bez těchto tří kousků se neobejdete!
VIDEO: Videoredakce ženských webů
29. července 2023 | 06:00

Minimalistická elegance s invencí stylu. Tak by se dal v krátkosti popsat vytříbený styl první dámy založený na lokální tvorbě designérů a značek, na vysoké kvalitě zpracování, jednoduchém střihu i nadčasových atributech, které nepodléhají věku ani tělesným proporcím. Její styl tak oslovuje napříč generacemi. Jak si tedy poskládat šatník podle módní rovnice Evy Pavlové? Renomovaná módní návrhářka Eliška Tomková ví, jaké kousky hrají v tomto stylu prim!

Kalhotový kostým

Nadčasový, ikonický a nesmrtelný. Kalhotový kostým obstojí ve zkoušce času, vynosíte ho k nespočtu možných příležitostí a bude slušet všem bez ohledu na věk, postavu, ale i gender. A už dávno nezavání fádností prostor kanceláře. Na výběr máte totiž vedle klasiky v podobě kalhot rovného či cigaretového střihu s puky i širokou verzi, jako jsou palazzo či culottes kalhoty, což nám potvrdila i česká designérka Eliška Tomková vystupující pod značkou Elisha. Při výběru nemusíte být přízemní, ani co se barev týče. Vedle klasických unitárních tónů se zaměřte na červenou stejně jako Eva Pavlová. Pravděpodobně vás ale zaujmou i pestré tóny růžové, které nyní udávají módní směr.

Šaty jednoduché siluety

„Na paní Pavlové vídáme šaty poměrně často a ve střihu, který opravdu sluší všem,“ sděluje v úvodu návrhářka a dodává, že dominují svým polopřiléhavým střihem v nejrůznější barevné paletě. Ideální pro všechny postavy tak bude model s delšími rukávy a rovnou siluetou v lady délce, který lze doplnit textilním opaskem v identické barvě, nebo naopak kontrastním opaskem. Tímto tak podpoříte kýženou ženskou siluetu. Pokud však tíhnete k vysoce elegantnímu vzhledu, model můžete ozvláštnit hedvábným šátkem nebo broží, která má v šatníku Evy Pavlové čestné místo. Více o těchto skvostných špercích se můžete dočíst v našem článku zde:

Sportovní elegance

Méně formální příležitosti si žádají ležérní look v podobě džínů spolu se sakem či košilí. Ačkoliv je separé sako snadno kombinovatelné a vhodné pro všechny, zkuste se letos zaměřit na vlněný kabátek v košilové verzi, který dodá vašemu stylu jistou invenci a kýžený šmrnc. Na něj, ale i na ostatní tipy se podívejte v úvodním videu!

Inspiroval vás styl Evy Pavlové? Elegantní kousky za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová