Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nejlepší kabelky na konec léta a začátek podzimu? Řiďte se typem vaší postavy!

Video se připravuje ...
Kabelkové trendy: Která barva je letní nej a co vybrat na podzim?
VIDEO: Videoredakce ženských webů
30. července 2023 | 05:00

Kabelky jsou našimi absolutními nezbytnostmi, na které nedáme dopustit. Jaké si zamilujeme na sklonku léta a které trendy zamíchají kartami? Majitelka české značky prémiových kožených kabelek Patrick Poppet Lucie Kalousová nám poradila nejen ohledně cool barev, materiálů, ale zejména to, jak při výběru kabelek zohlednit svůj typ postavy.

Do léta ratan, po létě useň

Zakladatelka české značky prémiových kabelek Patrick Poppet Lucie Kalousová se řídí při výrobě designových kabelek precizním řemeslným zpracováním a kvalitními materiály. Do své tvorby používá zejména prvotřídní kůži. Ta bude hrát na podzim prim vzhledem ke své odolnosti. Kůže však není vhodná na letní radovánky, zejména na pláž, kde by utrpěla újmu kvůli zvýšené vlhkosti a všudypřítomné soli.

Pro tyto příležitosti raději zvolte modely z přírodních materiálů, které se zejména v parném období těší nevídané oblibě. A jaké jsou aktuální módní oblíbenkyně? Královnami mezi přírodními kabelkami jsou neustále basket bags alias ty košíkového tvaru, a to ve variantě do ruky i přes rameno. Praktičtější variantou však budou opravdu velké shopper bag, kam schováte veškeré své poklady nutné k pobytu na pláži.

Na počátku podzimu však tyto přírodní krásky můžete opět vyměnit za ikonickou kůži! Doprovázet ji budou zejména oranžové a zelené barevné tóny, které absolutně korespondují s tímto obdobím.

Na typu postavy záleží!

Než si budete pořizovat novou krásku na podzim, zohledněte při výběru i svůj tvar postavy. Jaké typy kabelek jsou tak ideální pro různé postavy? Lucie Kalousová nám prozradila, že pro ženu drobné postavy jsou ideální malé kabelky, prostorově výraznější postavě bude naopak lichotit ta ve větším rozměru. „Když máme chlapeckou postavu, tak je důležité přidat na objemu a dohnat to modelem s nějakým zdobením a ženskými prvky. Postavě krev a mlíko budou slušet asymetrické střihy, takže crossbody kabelka bude ta nejlepší možná volba,“ dodává designérka.

Velký výběr trendy kabelek najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Které další kabelky budou kralovat při přechodném období? Račte se inspirovat českým designem!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová