Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Triky s šátkem, které vám vylepší outfit! Zúží kalhoty, oživí košili i vlasy!

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová
25. července 2023 | 06:00

Kdy jindy vytáhnout všechny ty barevné doplňky – velké náušnice, náhrdelníky či saténové šátky – než právě teď? A jak takový saténový šátek nosit nejen jako obyčejný doplněk kolem krku? To vám dnes prozradíme v pěti krocích! Který z praktických letních návodů si oblíbíte nejvíce?

Perfektní look nemusí nutně znamenat nákupní honbu za zbrusu novými módními trendy a přemíru nového oblečení. O tom, že kouzlo a základ úspěchu tkví především v tom, jak si efektně poradit se stávajícími kousky, jsme vás informovaly už v zimě, kdy jsme vám představily zimní stylistické triky se slovenskou influencerkou Miroslavou Dobiš Michalkovou. Podívat se na ně můžete v našem článku zde:

Dnes vám představíme další ze série praktických triků – tentokrát jsme se zaměřily na oživení letního looku za pomoci jednoho saténového šátku. Jdeme na to!

1. Do vlasů

Způsobů, jak vlasový styling oživit saténovým šátkem, je hned několik – uvázat ho k drdolu či k rozpuštěným vlasům à la na piráta. Nebo ho můžete zavázat do copu tak jako já. Návod je jednoduchý. Šátek si nejprve složte do podlouhlého válečku a upevněte ho na culík. Ten si poté klasicky rozdělte do tří pramenů, do kterých postupně šátek zaplétejte. Nakonec upevněte gumičkou v podobném odstínu, jako je odstín vašich vlasů. Pokud vlastníte pestrobarevný šátek, doplní jakékoliv jednobarevné oblečení – od overalů a šatů až po topy v kombinaci s minimalistickými šortkami či sukněmi.  

2. Doplněk na krk

Saténový šátek lze nepochybně uvázat kolem krku, tentokrát to ale zkuste jinak! Stačí, že do šátku stejně složeného jako u předchozího tipu provlečete řetízek. Jak dosáhnete poutavého doplňku uvázaného kolem krku, zjistíte v našem video návodu. Zde naleznete i ostatní triky!

3. Zúžení dolního dílu

Jsou vám volné kraťasy, džínová sukně nebo kalhoty? Tento problém vyřešíte v cuku letu. Šátek provlékněte zadními poutky a oba cípy uvažte do smyčky směrem ke středu dolního dílu. Nejenže vám toto uvázání vyřeší váš problém, ale zároveň oživí také celý outfit.

4. Top

Ze šátku můžete vytvořit i zajímavý top. Jeho čtvercový tvar přeložte napůl, tvar rázem proměníte na trojúhelníkový a poté dva cípy zavažte na zádech. Pokud vás tento tip zaujal nejvíce, zvolte šátek raději ve větším rozměru. Zadní mašlička má totiž vzhledem ke klouzavému materiálu tendence se rozvazovat, a tak je zapotřebí myslet na důmyslnější a pevnější uvázání na vícero uzlů. Nutno podotknout, že takto uvázaný šátek nebude praktický pro ženy s velkým poprsím, které potřebují mít pod topy oporu v podobě podprsenky s pevnými ramínky.

5. Crop top

Z takto uvázaného topu lze ihned vytvořit i krátký crop top, který doplní vaši bílou košili. Ostatně kombinace crop topu s rozepnutou oversized košilí je aktuální stylingový hit. Více se dozvíte v našem článku zde:

Stylové doplňky za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Zaujaly vás naše tipy? Pokud ano, našly jsme pro vás ty nejlepší saténové šátky, které budou vaším multifunkčním letním doplňkem!

Autor: Žaneta Podlahová