Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Inspirace pro každý věk: Outfit na přechodné období podle Evy Pavlové zaujme dvacítky i ženy 60+

3. srpna 2023 | 06:00

Šatník první dámy snoubí eleganci, praktičnost, minimalismus, ale i invenci stylu. Ač je vyznavačka jednoduchých siluet, v nudě její styl nemá ekvivalent. Okulibé modely vynáší i mimo společenské události podléhající etiketě. Na nedávnou návštěvu v jižních Čechách i na festival Colours of Ostrava zvolila uvolněné svěží modely. Co měly společného?

Eva Pavlová, která ve své funkci první dámy působí bezmála 5 měsíců, postupně nechala vykrystalizovat svůj styl. Při společenských bálech a zahraničních cestách jsou pro ni charakteristické šaty v lady či maxi délce střídmého střihu ozvláštněné poutavým detailem v podobě volánů, hravé asymetrie či brože. Na uvolněné akce volí sportovnější blazer s elegantními kalhotami, výjimkou však nejsou ani džíny. Ty nedávno vynesla na ostravský hudební festival spolu s košilí oversized střihu. A právě košile je to, oč tu běží. Festival Colours of Ostrava nebyl totiž jedinou příležitostí, kam tento nadčasový oděv vynesla.

Nákupní tipy: košile Massimo Dutti, 1595 Kč; džíny Zara, 799 Kč; tenisky Tamaris, 2599 Kč; kabelka Mango, 999 Kč; sluneční brýle Ray-Ban, prodává eyerim.cz, 3629 Kč

Jak módní styl Evy Pavlové hodnotí designérka Eliška Tomková? Na to se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Nadčasové ikony

Svěží model předvedla na návštěvě v jižních Čechách. Košili v blankytné modři dekorovanou decentním vzorkem bílých pruhů zkombinovala s béžovými upnutými kalhotami v 7/8 délce. Doplňky pak zpodobňovaly nadčasové ikony, které si oblíbily ženy napříč generacemi. A to bílé tenisky, kvalitní crossbody kabelku v krémové barvě i černé sluneční brýle značky Ray-Ban. První dáma navíc nechala rozhalenkou nahlédnout na černý top zpod košile rošťácky vykukující. Potvrdila tak, že tento kousek nyní ve stylingu kraluje jako druhotný horní oděv.

Trendy styling

Ačkoliv je tak aktuálně přijímaný především jako druhotný oděv, o svou exkluzivitu nepřijde. Ba naopak, podpoří se ještě více jeho nezbytnost. Módní influencerky, které udávají módní směr, si modrou košili s bílými pruhy oblíbily k halter a asymetrickým topům, kdy nechávají košili na nich rozepnutou volně splývat. Často pak tohle cool kombo doplňují širokými palazzo kalhotami nebo bílými džínami, se kterými vypadají tolik mladistvě. Skvěle se bude hodit i na pláž jako přehoz přes plavky, můžete se však držet i klasického stylingu hlavního kousku modelu. Tedy jde o samostatnou košili, která bude lichotivě zastrkaná do širokých kalhot.

Elegantní outfit ve stylu Evy Pavlové pořídíte za skvělou cenu na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na její další vydařené modely se podívejte ve fotogalerii. 

Autor: Žaneta Podlahová